reklama
Dziewczyny ja miałam już umówioną wizytę u mojego gina zanim dowiedziałam się, że jetem w ciąży. Wypada to dzisiaj i tak się zastanawiam czy jest sens iść, czy lepiej nie odwołać. Od zapłodnienia będzie dopiero 4tc a od miesiączki licząc 8tc (mam cykle 35-40 dniowe). I nie wiem co robić nie chce się denerowować jak i tak nic pewnie nie będzie widać
Idź na tę wizytę. Termin ciąży liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, więc jak piszesz, jesteś w 8 tygodniu. Wg. mnie już powinno coś być widać.
Janka86
Fanka BB :)
Idz laska, idz!!!! Jak nic wrzucisz nam tu wieczorem piekna focieIdź na tę wizytę. Termin ciąży liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, więc jak piszesz, jesteś w 8 tygodniu. Wg. mnie już powinno coś być widać.
Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
korek2016
No właśnie obawiam się, że nic nie będzie widać, bo od zapłodnienia minęło tylko 4tygodnie... a niby według om będzie 8tc. Bo ja miałam bardzo późno owulację. Boje się, że zacznie mi gadać, że ciąża się nie rozwija, ale ja wiem, że u mnie ciężko będzie cokolwiek stwierdzić przez mój cykl. Ja nawet nie sądze, że będzie widać serce. Ja się zastanawiam czy w ogóle będzie widać zarodek:/Korek, jeśli dobrze zrozumiałam minęły 4 tygodnie od zapłodnienia co odpowiada skonczonemu 6 tyg w OM? Jeśli tak to pewnie zarodek będzie widać, a serduszko może byc ale nie musi ( u mnie 6.1 wg usg było już widać ).
Ja bym posŁa choć i tak pewnie za tydzień będziesz szorować z powrotem. A może już będzie bić i będziesz spokojniejsza?
Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom
korek2016
Tylko ja byłam w piątek u ginekologa prywatnie bo też mi się tak wydawało i nic na USG nie było widać. Stwierdziłą po wyglądzie macicy, że cos sie zaczyna rozwijać, ale jest jeszcze za wcześnie, żeby cokolwiek stwierdzić,. WIęc nie sądze, że przez 5 dni wszystko się tak rozwinęło, że będzie widać już serce..Idź na tę wizytę. Termin ciąży liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, więc jak piszesz, jesteś w 8 tygodniu. Wg. mnie już powinno coś być widać.
Przecież oni wiedzą jak działają długie cykle. Jesli wiesz kiedy doszło dla zaplodnienia lub kiedy była owu to na pewno wezmą to pod uwagę.
Ja zaszłam na pewno w dwudziestym którymś dniu cyklu a wcześniej rozwaliłam sobie cykle podróżą da USA i Japonii w ciągu dwóch miesięcy i jak w 7.1 wg OM usg pokazało 6.1 to gin potraktował to jako całkowicie naturalne. Zresztą jak na tym etapie ciąża się ich zdaniem nie rozwija to każą czekać a nie piszą skierowanie do szpitala.
Ale jeśli wolisz poczekać, to to oczywiście zrób.
Edit: no jak byłaś w piątek to może faktycznie jeszcze poczekaj...
Ja zaszłam na pewno w dwudziestym którymś dniu cyklu a wcześniej rozwaliłam sobie cykle podróżą da USA i Japonii w ciągu dwóch miesięcy i jak w 7.1 wg OM usg pokazało 6.1 to gin potraktował to jako całkowicie naturalne. Zresztą jak na tym etapie ciąża się ich zdaniem nie rozwija to każą czekać a nie piszą skierowanie do szpitala.
Ale jeśli wolisz poczekać, to to oczywiście zrób.
Edit: no jak byłaś w piątek to może faktycznie jeszcze poczekaj...
Tylko ja byłam w piątek u ginekologa prywatnie bo też mi się tak wydawało i nic na USG nie było widać. Stwierdziłą po wyglądzie macicy, że cos sie zaczyna rozwijać, ale jest jeszcze za wcześnie, żeby cokolwiek stwierdzić,. WIęc nie sądze, że przez 5 dni wszystko się tak rozwinęło, że będzie widać już serce..
Jak nie pójdziesz to się nie dowiesz i będziesz myślała jeszcze bardziej. Idź.
reklama