reklama
Boziu, znowu coś pokiełbasiłam ?@Lalamido - piszesz o tym Millenium?? :O
Martussa82
Hankowa Matka-Wariatka :)
A jednak [emoji6] ale myślę że w każdym szpitalu musimy się i dzieci pilnować.@Lalamido - w sensie - czy piszesz o współczesności? Bo Troszku jak z pierwszej połowy 20 wieku ta historia!! Nie założyć opaski? nie dać kolacji pacjentom??
Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom
Po długiej nieobecności... Rozpakowana. Zresztą to już wiecie. moja @Martussa82 przekazała Wam już tą wiadomość. coś o porodzie na sam początek.
Chwała Bogu, że miałam swoją położna, jej pomoc była warta miliony. Była ze mną każda minute przy porodzie. Ogólnie od 1 skurcze nieregularnie, o 3 co 5 minut dosyć silne że leżałam na podłodze w domu. Położna była u mnie przed 5 zbadala mnie i jechałysmy na porodowke. Przed 6 w szpitalu, znieczulenie jakieś (nie wiem co to było) dozylnie, wcześniej dwa czopki. O 9 pełne rozwarcie. Od 7 czekałam na anestezjologa bo chciałam znieczulenie zewnatrzoponowe. Koło 8 próbował się wkluć w kręgosłup. Pech tak chciał ze trafić nie umiał i były 3 próby. I uwaga, to też nie jest przyjemne, według mnie ciężko ogarnąć temat żeby się nie ruszać przy tym zabiegu na cholernie bolesnych skurczach. Mnie trzymały dwie osoby... Nie wspomnę o dolegliwościach z tym związanych po porodzie bo kręgosłup to mnie tak rypie,że....
Wszystko byłoby super bo koło 9 dali mi info, że godzina dwie i mały wychodzi. Bóle nie do zniesienia. Główka była już na dole - mogłam ja dotknąć. Milion pozycji na łóżku porodowym, przy parciu wychodził jak była przerwa od skurczu to się cofał. Płacz, lamęt, błaganie o Cc ( podobno 95% porodów tak wygląda). Już koło 10-11 opadłam z sił, wymioty, ból... Trzy dawki znieczulenia zop. I dalej nic. Oxy była podana, widocznie też wiele nie pomogła...
I w końcu... O 12:15 mój syn - Nikodem Piotr pojawił się na świecie. Owinety 4 razy pepowina, siny, nie płakał.. Po minucie usłyszałam jego płacz. 9 pkt w skali. Wszystko trwało tak długo przez pepowinę. Kiedy ja go wypierałam, on cofał się bo ciągnęła go pępowina.
Obyło się bez nacięcia, mam dwa szwy przy ujściu pochwy no i strzeliły mi hemoroidy...
12:15... Godzina nie przypadkowa. Dokładnie o tej godzinie i minucie został pogrzebany jego tata. Możecie wierzyć lub nie...
Wszyscy na porodowce płakali ze wzruszenia. Dzień który zmienił moje życie. Myślę, że nie tylko moje...
Taki mały, a już taki przystojny
Klaudia_i_nikodem
Fanka BB :)
@Martussa82, tak jak ustaliliśmy. jeszcze raz wspomnę o tym, że ból nie kończy się na porodzie. Obkurczanie macicy też daje trochę po dupie, no a sytuacja na dole... Można puścić wodzę fantazji.
Tak ja zapomniałam już o całym bólu. Kocham małego najbardziej na świecie. Jest małym cudem, dzięki niemu życie ma sens
Co do znieczulenia zop - miałam 3 dawki, nie wiem czy cokokwiek dało, a boli teraz jak cholera.
Tak ja zapomniałam już o całym bólu. Kocham małego najbardziej na świecie. Jest małym cudem, dzięki niemu życie ma sens
Co do znieczulenia zop - miałam 3 dawki, nie wiem czy cokokwiek dało, a boli teraz jak cholera.
Klaudia_i_nikodem
Co do cycka, pokarm mam podobno. Pierwsze karmienia są ciężkie ale ogarniamy temat z młodym
Marysia787
Zaangażowana w BB
Klaudia jako on sliczny<3 Napisze to po raz kolejny zazdroszczę Ci ze masz juz swój Mały Skarb obok siebie... Trzymajcie się cieplutko
Olo32
Alez tu ruch dzis! Ja padam po calym dniu szoferowania z mezem i tesciami. Zeby nie bylo - dzien bardzo mily, ale wyczerpujący. No i wialo tak, ze az dziwne, ze jeszcze mam glowe
@Klaudia - wzruszylam sie i ja. Bol przejdzie, wspomnienia o nim tez, a Twoj nowy obiekt westchnien zostanie cudnie, ze już jestescie razem
Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom
@Klaudia - wzruszylam sie i ja. Bol przejdzie, wspomnienia o nim tez, a Twoj nowy obiekt westchnien zostanie cudnie, ze już jestescie razem
Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Martussa82
Hankowa Matka-Wariatka :)