reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Dokładnie tak zrobiłam :) Gdybym czuła się źle to zostałabym w domu, Hani byłoby przykro ale zrozumiałaby... Ale może za ładnie wyglądam w tej ciąży - tak to sobie tłumaczę - i wszyscy mi zazdroszczą i z czystej zawiści nie przepuszczają? :)
Tak! Zazdrosne koczkodany!!!

A z ta empatia facetow cos jest na rzeczy chociaz z calych trzech razy gdzie ktos mnie przepuscil w kolejce to dwa razy panie, raz pan. Tylko pan cala akcje zarzadzil z zaangazowaniem kasjerki, wiec liczy sie podwojnie ;)

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Karlik jednak szpital nie taki zły i mąż sobie radzi z opieką nad dziećmi. Wszystko da się zorganizować :)
@Martussa82 co do przepuszczania kobiet w ciąży to niestety wszyscy ślepi. Ja zaznałam uprzejmości dwa razy gdy jeszcze pracowałam (teraz praktycznie nigdzie się nie ruszam oprócz lekarza). Wydawało mi się ze ciąża nie rzuca się aż tak w oczy. I będąc w kolejce raz na poczcie a drugi do rodzinnego sami przepuscili mnie starsi Panowie. Dostałam wręcz od nich reprymende że stoję grzecznie w kolejce.

No tak jest,ja raz usłyszałam że trzeba było nie rozkładać nóg... Mnie nic nie zdziwi, czasami wolę żeby nie widzieli niż mam tłumaczyć kiedy termin i co będzie i najlepiej jeszcze gdzie zrobione....

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dziś też stałam w kolejce z zakupami,ludzi pełno a tylko jedna kasa czynna bo przyjęcie towaru mieli ale koleżanka mnie zobaczyła i otworzyła drugą kasę,2 osoby nie dość ze się wcisnely przede mnie to jeszcze by mnie stratowali bo ruszyli z prędkością światła ale koleżanka im zwróciła uwagę więc byłam pierwsza ;)
Jeżeli chodzi o zazdrość dla kobiet w ciazy to mam przykład ze swojego otoczenia...mieliśmy bardzo dobrych przyjaciół jak koleżanka się dowiedziała,ze jestem w ciazy z drugim dzieckiem to nagle też zachciała rodzeństwo dla swojego syna jednak przez pół roku nie mogła zajść w ciążę więc przestała się do mnie odzywać bo jest zazdrosna o to,że my zaraz będziemy mieli maleństwo w domu a ona dalej nie zaszła.

A to ja wlasnie żelazną planuję :)

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom
Dlatego właśnie nie będę opowiadać o szczegółach bo to lata temu było [emoji12] i teraz pewnie jest zupełnie inaczej [emoji4]. Z resztą teraz w każdym szpitalu trzeba patrzeć ludziom na ręce i pilnować i nie dawać się choćby nie wiem co [emoji12].

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

Ale ja zauważyłam że na ślepote i gluchotę chorują ludzie w naszym wieku a szczególnie kobiety. Panowie są bardziej wrażliwi. Szkoda że jest ich mniej za zakupach :rofl:
Co prawda to prawda. Faceci jednak częściej potrafią okazać odrobinę empatii. Dlatego mimo równouprawnienia od początku trzeba wpajać naszym synom pewne zasady [emoji4]. Mnie ostatnio zaskoczył mój nr 1 który do tej pory idąc na urodziny do koleżanki kupował zawsze kwiatki (bo dziewczynki lubią kwiatki). Aż tu nagle urodziny koleżanki a on twierdzi, że prezent musi wystarczyć, bo na urodzinach będzie też jego miłość Maja i przecież nie może dać kwiatków innej dziewczynce bo Maja będzie smutna. Kwiatki zarezerwowane są tylko dla jego miłości [emoji12].

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dziś też stałam w kolejce z zakupami,ludzi pełno a tylko jedna kasa czynna bo przyjęcie towaru mieli ale koleżanka mnie zobaczyła i otworzyła drugą kasę,2 osoby nie dość ze się wcisnely przede mnie to jeszcze by mnie stratowali bo ruszyli z prędkością światła ale koleżanka im zwróciła uwagę więc byłam pierwsza ;)
Jeżeli chodzi o zazdrość dla kobiet w ciazy to mam przykład ze swojego otoczenia...mieliśmy bardzo dobrych przyjaciół jak koleżanka się dowiedziała,ze jestem w ciazy z drugim dzieckiem to nagle też zachciała rodzeństwo dla swojego syna jednak przez pół roku nie mogła zajść w ciążę więc przestała się do mnie odzywać bo jest zazdrosna o to,że my zaraz będziemy mieli maleństwo w domu a ona dalej nie zaszła.
Pojebańce.... Sory ale to pierwsze słowo jakie mi przyszło do głowy...

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

ale dziewczyny rozpisałyscie :))

Klaudia - Gratulacje, i trzymaj sie dzielnie.

którys dziewczyny mowiły ze jakie mam luskus ze połzona przychodzi do mnie. raczej nie jest to lukus, chyba w UK tak mają ze przychodzą do domów by zrobic masazu, w pierwszej ciazy tez przychodziła do domu, w drugim równiez.

Fatalnie sie czuję, nie mogę zjesc czegos słodkiego, bo po nim zle sie czuję. Nawet cukier do herbaty.
Poza tym, mam pytanie, mam silny zawroty głowy, tak silny, ze wiruje mi wszystko, co robić ? nie zaszkodzi to dziecku ? Jechac do szpitala?

reklama
Lakara lepiej dmuchac na zimne i za w czasu sprawdzić dlaczego tak się czujesz. Zaszkodzić nie za szkodzi jedynie pomoże
Daj znać później jak się czujesz i czy wszystko ok

Do góry