reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Ja nawet chyba z gazu nie chce korzystać nie mówiac o zewnątrzoponowym. Chociaż tak jak pisałam u nas zostało wycofane więc u tak nie miałabym nad czym się zastanawiać.
MajaMaj ja słyszałam, że ten moment krytyczny jest przy 7cm rozwarcia. Wtedy kobiety mówią że już nie dadzą rady najczęściej. Ale nie wiem, nie znam się bo jeszcze nie przeżyłam :)

reklama
Poród z corka miałam wywolywany więc nie było mowy o znieczuleniu musiał mi wystarczyć gorący prysznic. Trochę się boję znieczulenia zewnatrzoponowego ze względu na tą igle w kręgosłup i późniejsze bóle migrenowe chociaż na szkole rodzenia mówiono nam,ze to jedno z bezpieczniejszych metod znieczulenia. Chcialabym poradzić sobie sama bez znieczulenia ale nie za wszelką cenę ;)

Ja tez chcialabym bez znieczulenia. Wczoraj rozmawialam o tym z polozna i dosyc rozsadnie powiedziala mi, ze nie mozna sie na zadna opcje zamykac, bo nigdy nie wiadomo ile bedzie trwal pierwszy etap porodu i czy nie bede np wykonczona i wtedy znieczulenie bedzie wybawieniem, bo przyspiesza jednak przejscie do fazy skurczow partych. Tak wiec chcialabym bez (i tez marzy mi sie porod w wodzie, tylko musimy sprawdzic, jak sie w tej wodzie bede czula, bo czasami sie okazuje, ze to jednak nie to ;)), ale dopuszczam do siebie mysl i o zzo i o ewentualnym cc. To tak, zeby nie byc rozczarowana, jesli nie dam rady w 100% naturalnie :)

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom

Bez bólu nie ma przyjemności...mam nadzieje ze jak się człowiek nastawi i pójdzie z podejściem ze będzie bolalo to jakoś się uda:) to jest to ze każda z nas ma inny próg bólu i inaczej podchodzi do znieczulenia. Ale z tego co mi polecala znajoma to jak najczęściej i jak najdłużej brać prysznic o ile będzie taka możliwość. Ponoć polewanie brzuszka tez przyspiesza wyjście maleństwa.
A my za jakiś czas zobaczymy same co na nas działa i co nam pomaga;)

Ja uważam że ból porodowy jest do zniesienia i trzeba sie nastawić że będzie boleć no bo boli, ale ja wspominam poród dobrze, długo na sakwie siedziałam...chodziłam...prysznic, ale z drugiej strony nie mam takiego parcia że muszę 100% naturalnie aby cierpieć. Myślę że znając szpital będzie za późno na znieczulenie:) albo nie będzie anastezjologa, ale nie wykluczam znieczulenia i myślę o nim.

Dziewczyny ja już widzę ta wannę i wodę, to będzie jedno szambo, tak mi się wydaje... Może źle myślę.. wanna u mnie odpada.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Fajnie jest się pluskac we wodzie jak jest ciepła a poród może trwać pół godziny albo 2h więc temperatura wody się zmieni i nie będzie już tak fajnie pozatym jeśli poród nie będzie szedł do przodu to i tak trzeba wyjść i próbować czegoś innego a jak wyjść z tej wanny kiedy wszystko boli ?;)

Kurcze a u mnie znow cisnienie w gore dzis prawie nie spalam w nocy przez zgage i dzis nie przytomna jestem a kurcze cisnienie 155na112 wzielam ostatnia partie lekow wieczornych i bede patrzec czy troche spada a jak nie to chyba i mnie dzis ip czeka a tak sie nie chce do tego szpitala jechac.

Ciekawe jak nasza Klaudia ☺

Mnie od wczoraj męczy żołądek, co bym nie zjadła to mi się odbija i tak mnie wszystko wkurza, smarkam się,a moja mama od dwóch dni walczy z angina, mam nadzieję że już jutro wstanie bo dosyć już mam, a jak tak się nagimnastykuje to mi się brzuch stawia i pewnie z tego ten żołądek nie ma swojego miejsca...

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry