reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

reklama
Moja koleżanka urodziła w 36 tyg i 6 i uznali to za ciążę donoszona na porodówce leżała z dziewczyną która urodziła podobnie jak ona w36tyg i 5 dni i też miała ciążę donoszona dużo też zależy od wagi dziecka,

Gratulacje dla Klaudii u mnie dziś pogodowo ponuro wiec przydał się taki mały promyczek ;) ja do szpitala w ten week trafić nie mogę bo rodzice na imprezie wiec nie mialby kto z corka zostac a za tydzień w week mój tata ma pożegnanie kolegi z pracy i powiedział,ze nie przyjdzie bo mogę zacząć rodzic na to kolega z Wojska,ze ma przyjść a jak zacznę rodzić to imprezę przeniosą na porodowke hehe ;)

Ale newsy....super Klaudia....Gratulacje! !!!!:)

My juz po kinie i zakupach....padam na twarz...ciężko było mi wysiedziec w kinie na bajce ale mielismy całą salę dla siebie....indywidualny seans :) ale zazdroszczę Klaudii....super

reklama
KLAUDIA GRATULACJE!!

Bardziej chodzi mi teraz o formalność :) Dziecko donoszone to 38 tygodni, ale to jest 38,0 czy 37,1?
Według mojej wiedzy ciąża donoszona to skończone 37 tygodni. Wg. tutejszych położnych nie operujemy terminem jestem w 35 tygodniu tylko ciąża 34 tygodnie - nawet jak jest to 34,6. Większość dzieci jest już spokojnie zdolne do życia samodzielnego w wieku 36 skończonych tygodni ale wiadomo - wszystko zalezy od dziecka.
asia - tutaj w szpitalu podają że donoszona ciąża to skończone 37tyg. Ja urodziłam 37,0 we Wroc i też była to ciąża żywa donoszona.
Ale chyba co lekarz czy szpital czy uczelnia to inne terminy im pasują.
Chyba waga ma duże znaczenie.

Najlepiej urodzić pewnie po 38 tygodniu i tyle - tak 38,4 :-)

Do góry