reklama
asia333podlasie
Fanka BB :)
Po pelnych skonczonych czyli 37t0d a donoszona ciaza to 38t0d ☺ a mowi sie o zaczetych tyg czyli 37t1d to 38tydz ale to maja byc skonczone tyg.
Olo32
No to pełny skończony 36 tydzień to od 36+0. 38t0d to skończony 38 tydzień i rozpoczynający się 39 tydzień.Po pelnych skonczonych czyli 37t0d a donoszona ciaza to 38t0d ☺ a mowi sie o zaczetych tyg czyli 37t1d to 38tydz ale to maja byc skonczone tyg.
asia333podlasie
Dobrze kojarzysz bo znalazlam post okolo 6kwietnia maly warzyl 3400 mial byc bardzo duzy jednak usg klamie.
Koniczyna05
Moja koleżanka urodziła w 36 tyg i 6 i uznali to za ciążę donoszona na porodówce leżała z dziewczyną która urodziła podobnie jak ona w36tyg i 5 dni i też miała ciążę donoszona dużo też zależy od wagi dziecka,
Koniczyna05
Klaudia gratulacje
myszkax33
Gratulacje dla Klaudii u mnie dziś pogodowo ponuro wiec przydał się taki mały promyczek ja do szpitala w ten week trafić nie mogę bo rodzice na imprezie wiec nie mialby kto z corka zostac a za tydzień w week mój tata ma pożegnanie kolegi z pracy i powiedział,ze nie przyjdzie bo mogę zacząć rodzic na to kolega z Wojska,ze ma przyjść a jak zacznę rodzić to imprezę przeniosą na porodowke hehe
Ale newsy....super Klaudia....Gratulacje! !!!!
My juz po kinie i zakupach....padam na twarz...ciężko było mi wysiedziec w kinie na bajce ale mielismy całą salę dla siebie....indywidualny seans ale zazdroszczę Klaudii....super
My juz po kinie i zakupach....padam na twarz...ciężko było mi wysiedziec w kinie na bajce ale mielismy całą salę dla siebie....indywidualny seans ale zazdroszczę Klaudii....super
Lefkowa
Super nowina Gratuluję @Klaudia_i_nikodem
reklama
Karlik
KLAUDIA GRATULACJE!!
asia - tutaj w szpitalu podają że donoszona ciąża to skończone 37tyg. Ja urodziłam 37,0 we Wroc i też była to ciąża żywa donoszona.
Ale chyba co lekarz czy szpital czy uczelnia to inne terminy im pasują.
Chyba waga ma duże znaczenie.
Najlepiej urodzić pewnie po 38 tygodniu i tyle - tak 38,4 :-)
Według mojej wiedzy ciąża donoszona to skończone 37 tygodni. Wg. tutejszych położnych nie operujemy terminem jestem w 35 tygodniu tylko ciąża 34 tygodnie - nawet jak jest to 34,6. Większość dzieci jest już spokojnie zdolne do życia samodzielnego w wieku 36 skończonych tygodni ale wiadomo - wszystko zalezy od dziecka.Bardziej chodzi mi teraz o formalność Dziecko donoszone to 38 tygodni, ale to jest 38,0 czy 37,1?
asia - tutaj w szpitalu podają że donoszona ciąża to skończone 37tyg. Ja urodziłam 37,0 we Wroc i też była to ciąża żywa donoszona.
Ale chyba co lekarz czy szpital czy uczelnia to inne terminy im pasują.
Chyba waga ma duże znaczenie.
Najlepiej urodzić pewnie po 38 tygodniu i tyle - tak 38,4 :-)