reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

reklama
Moja koleżanka urodziła w 36 tyg i 6 i uznali to za ciążę donoszona na porodówce leżała z dziewczyną która urodziła podobnie jak ona w36tyg i 5 dni i też miała ciążę donoszona dużo też zależy od wagi dziecka,

Gratulacje dla Klaudii u mnie dziś pogodowo ponuro wiec przydał się taki mały promyczek ;) ja do szpitala w ten week trafić nie mogę bo rodzice na imprezie wiec nie mialby kto z corka zostac a za tydzień w week mój tata ma pożegnanie kolegi z pracy i powiedział,ze nie przyjdzie bo mogę zacząć rodzic na to kolega z Wojska,ze ma przyjść a jak zacznę rodzić to imprezę przeniosą na porodowke hehe ;)

Ale newsy....super Klaudia....Gratulacje! !!!!:)

My juz po kinie i zakupach....padam na twarz...ciężko było mi wysiedziec w kinie na bajce ale mielismy całą salę dla siebie....indywidualny seans :) ale zazdroszczę Klaudii....super

reklama
KLAUDIA GRATULACJE!!

Bardziej chodzi mi teraz o formalność :) Dziecko donoszone to 38 tygodni, ale to jest 38,0 czy 37,1?
Według mojej wiedzy ciąża donoszona to skończone 37 tygodni. Wg. tutejszych położnych nie operujemy terminem jestem w 35 tygodniu tylko ciąża 34 tygodnie - nawet jak jest to 34,6. Większość dzieci jest już spokojnie zdolne do życia samodzielnego w wieku 36 skończonych tygodni ale wiadomo - wszystko zalezy od dziecka.
asia - tutaj w szpitalu podają że donoszona ciąża to skończone 37tyg. Ja urodziłam 37,0 we Wroc i też była to ciąża żywa donoszona.
Ale chyba co lekarz czy szpital czy uczelnia to inne terminy im pasują.
Chyba waga ma duże znaczenie.

Najlepiej urodzić pewnie po 38 tygodniu i tyle - tak 38,4 :-)

Do góry