reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Dzień dobry w Sobotę Wielkanocna.... będę marudna...noc fataliy....brzuch boli...niewiem czy przez to że mniej magnezu wczoraj zjadalam czy coś innego miało wplyw...ale nocka do bani...zero snu....mam nadzieję że dzień przyniesie poprawę bo trochę obowiązków czeka...

Wesołych Świąt Kobietki :) mało obowiązków i duzo przyjemności....

reklama
Ja też się wczoraj przerobiłam.... Nałaziłam się i nogi mi w du.... wchodzą, no i krzyż boli ogólne odczucie jak po zbieraniu ziemniaków [emoji17] zakwasy w 8miesiacu.... Teraz dzielnie się podnieść i w pierwszej kolejności siku[emoji40] Dzień dobry [emoji4]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Ech te Swieta. Zamiast odpocząć wszystkie się rzucamy na obowiązki mimo tego, że wiemy, że teraz naszym obowiązkiem jest odpoczywanie.
Ja wczoraj prasowalam pieluchy i robilam slodkosci plus trochę posprzatalam. Jakos udalo mi sie obejsc bez większego bolu plecow, ale zmeczona bylam chyba mocno, bo zasnelam co prawda po polnocy, ale bez zadnego problemu i spalam do 11 z jedna tylko wyprawa na siku.

Trzymajcie się dziewczyny. Odpoczywajcie, nie szalejcie i bez nerw ;) [emoji207][emoji235][emoji214]

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom

Witamy się przedświąteczne :) Cisza tu dzisiaj, bo pewnie wszystkie w ramach odpoczynku stoją w garach :p Mi też tylko czupryna wystaje z kuchni, ale mam nadzieję niebawem skończyć. Wczoraj przyszło Hankowe łóżeczko i oczywiście mąż chciał czy nie chciał musiał je złożyć :D

Wszystkim mamusiom życzę szczęśliwych i bezbolesnych porodów, a maluszkom dużo zdrówka oraz tradycyjnie Wesołych Świąt! :)

Wchodzę do kuchni - stoi teściowa i robi sobie herbatę. Obok stół zastawiony pustymi talerzykami i serwisem po ciastowej wyżerce, obok pełna zmywarka czystych naczyń i zlew pełen brudnych. Mówię, że trzeba tu posprzątać bo nie ma sie gdzie ruszyć a moja teściowa - to ty sobie posprzątaj już Ci się tu nie kręcę!

Kupiliśmy tapicerowane łóżko, przyjechało wczoraj w częściach - dziś mąż składa i okazało się że nie ma stelaży. Dobrze że jesteśmy w górach gdzie dużo stolarzy to właśnie wsiadł w auto i pojechał 30 km do jakiegoś kupić na gwałtu stelaże :-) .... a teściowa z nim - bo ona na wycieczkę.....
a ja z obiadem, dziećmi itd. W dupie, obiad zostawiam w piekarniku, po zupie nie sprzątam a dzieci wysłałam do sąsiadów :-))

A łóżko - super tylko nie taki kolor jak wybrałam w internecie - wiadomo monitor przekłamuje ale z szarego - stalowego przekłamał aż na prawie beżowy. Płakać mi się chce bo to przecież kilka tysięcy :-( teraz się muszę przyzwyczaić do nieidealnego :-( no ale jak się leży i zachciewa się zakupów to cierp dziewczyno.buuu

mamaAWR- tort kupimy. Mąż zabronił mi myśleć o pieczeniu.... we wtorek w drodze do szpitala zamówię.
marta:-) no a wszystkim się wydaje że w święta, wolne będziesz miała czas na relaks i odpoczynek ..... nie ma jak młody w szkole a mąż w pracy, co? Może uda Ci się znaleźć chwilę na odespanie tej fatalnej nocy.

Choć chwil relaksu Wam życzę w te święta, bez brzuszkowych i rodzinnych ( teściowych ;-)) stresów.

Ja również życzę wam wszystkim wesołych i spokojnych świąt.
My z mężem od rana chodziliśmy za prezentem na zająca dla córki i tak padło na motorowke z lalka barbie,ja chciałam jakas grę edukacyjną ale mąż się uparł bo przecież Maja chciała to a nie grę eh faceci.
Mężowi się zebrało na miłość z samego rana i przez cały dzień czuję częściej twardnienie brzucha niż zwykle mam nadzieję,ze nie przyspieszymy porodu.

Wchodzę do kuchni - stoi teściowa i robi sobie herbatę. Obok stół zastawiony pustymi talerzykami i serwisem po ciastowej wyżerce, obok pełna zmywarka czystych naczyń i zlew pełen brudnych. Mówię, że trzeba tu posprzątać bo nie ma sie gdzie ruszyć a moja teściowa - to ty sobie posprzątaj już Ci się tu nie kręcę!

Kupiliśmy tapicerowane łóżko, przyjechało wczoraj w częściach - dziś mąż składa i okazało się że nie ma stelaży. Dobrze że jesteśmy w górach gdzie dużo stolarzy to właśnie wsiadł w auto i pojechał 30 km do jakiegoś kupić na gwałtu stelaże :-) .... a teściowa z nim - bo ona na wycieczkę.....
a ja z obiadem, dziećmi itd. W dupie, obiad zostawiam w piekarniku, po zupie nie sprzątam a dzieci wysłałam do sąsiadów :-))

A łóżko - super tylko nie taki kolor jak wybrałam w internecie - wiadomo monitor przekłamuje ale z szarego - stalowego przekłamał aż na prawie beżowy. Płakać mi się chce bo to przecież kilka tysięcy :-( teraz się muszę przyzwyczaić do nieidealnego :-( no ale jak się leży i zachciewa się zakupów to cierp dziewczyno.buuu

mamaAWR- tort kupimy. Mąż zabronił mi myśleć o pieczeniu.... we wtorek w drodze do szpitala zamówię.
marta:-) no a wszystkim się wydaje że w święta, wolne będziesz miała czas na relaks i odpoczynek ..... nie ma jak młody w szkole a mąż w pracy, co? Może uda Ci się znaleźć chwilę na odespanie tej fatalnej nocy.

Choć chwil relaksu Wam życzę w te święta, bez brzuszkowych i rodzinnych ( teściowych ;-)) stresów.
Co za babsko, ale co zrobić.... Czasami przez wzgląd na męża trzeba starą czarę przeżyć... Ile dasz radę tyle zrobisz....

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczynki ☺ Zycze wszystkim spokojnych swiat i szczesliwych rozwiazan ☺
Dzis sie ucieszylam bo wkoncu po prawie 3 tyg przyszlo mi lozeczko wstawiam zdjecia tylko slaba jakosc bo musze zmniejszac rozdzielczosc zeby dodac ☺

Załączniki

• 20170415_185716.jpg
    20170415_185716.jpg
    546,9 KB · Wyświetleń: 118
  • 20170415_191718.jpg
    20170415_191718.jpg
    459,7 KB · Wyświetleń: 109
  • 20170415_192528.jpg
    20170415_192528.jpg
    529,2 KB · Wyświetleń: 114
Karlik co za teściowa, prawdziwa jak z kawałów. Ale żeby ręką nie ruszyć, żeby Tobie nie pomoc w czymkolwiek to po co ona w ogóle przyjechała. No ale nic nie poradzisz jedynie jej czasem nie usluguj. Niech się sama obsługuje.
Klaudia ja mam wrażenie że on uciekł poprostu z własnej woli od problemów, od Was i nic mu nie nie jest.
Ja też miałam nic nie robić a od rana latam i kręgosłup już daje popalić. Zrobiłam gołąbki ale wyszły pyszne. Posprzatalam, prasowalam, zmieniłam pościel umylam podłogi, jeszcze szybkie zakupy i padam na twarz. Już mogę powiedzieć, że dzisiaj nic więcej nie robię :)
Witam nowa kwietniowa mamę :)
Asia333 bardzo ładne łóżeczko.
Dziewczynki! Wszyszystkim Wam życzę spokojnych, relaksacyjnych Świąt - bez przygód :)

reklama
A ja walczę od wczoraj z ciśnieniem, dziś co mierze to w okolicach 150/90...zwiekszyłam dawkę leków i nie zostaje mi nic innego jak jakoś przetrwać święta. Do tego spać nie mogę bo ręce spuchniete i mi cierpna aż boli, zadna pozycja nie pomaga, siedzę w nocy na łóżku i płakać się chce. Jak nic czuję ze na wizycie po.świętach gin da mi skierowanie do szpitala...
Jedynie co mnie cieszy to że udało się zrealizować sesję brzuszkowa w piątek, teraz czekamy na obróbkę i zdjęcia.

Życzę Wam wszystkim spokojnych świąt Wielkanocnych. Trzymajcie się dziewczynki.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry