reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Dzień dobry ranne ptaszki!
Ja już kolejny dzień przespałam do 9 - wdzięczna jestem młodemu bardzo :)

@waraai - Ty to jednak hardcore jesteś, że po tych wszystkich przeżyciach jednak jedziesz tak daleko. Uważaj na siebie i odpoczywaj teraz na zapas. Żebyś nie urodziła gdzieś po drodze!

@gulba5 - witam nową mamę! zaraz Cię dopiszę do kolejki rodzenia :)

@marta:-) - pogoda ma być dziś super, w sam raz na dalsze mycie okien i suszenie prania (jeśli to Cię podniesie na duchu :) ). A na co idziesz do teatru?

Co do BMI to ja się w żadnych tabelkach nie mieszczę. Lekarze przypisują mi chroniczne niedożywienie i wyniszczenie organizmu.. pfff... a po prostu mała jestem i tyle. I najśmieszniejsze, że przy tym jeszcze cukrzyca _-_ W całej ciąży przytyłam 9 kg tylko - startowałam z 43kg.

Na skurcze czekam jak na jakiś zwiastun porodu, a tu nic. Mogłabym w tej ciąży spokojnie jeszcze ze 3 miesiące pochodzić w tym stanie. Jeszcze do mnie nie dociera, że to już tylko miesiąc.

reklama
Aktualizacja kolejki porodowej:
Klaudia_i_nikodem na czele :) : 1.05
myszkax33: 3.05
Martussa82: 5.05
marta:-): 5.05
mamaAWR: 9.05
gulba5: 11.05 (lub 8.05 - w zależności od widzimisię astronauty)
Lefkowa: 11.05 (lub 27.05 - j.w.)
Koniczyna05: 14.05
MajaMaj: 15.05
Gabiś: 16.05
Olo32: 20.05
milkaklaudia: 22.05
asia333podlasie: 23.05
Marta&Hania: 24.05
waraai: 29.05
karlik: 30.05 (lub wcześniej, jak się uda :) )

Witam wszystkie nowe i stare majowe mamy. :)
Informuję, że od dnia dzisiejszego mam donoszoną ciążę :D
A co do skurczy przepowiadajacych... U mnie sytuacja przedstawia się nijak - jak wcześniej czyli z miesiąc temu i Jeszcze wcześniej bóle żyć mi nie dawały... Tak teraz kompletnie nic. Wiadomo, raz na jakiś czas robi się twardy ale za rzadko. Czyli mogłabym jeszcze tak z miesiąc pochodzić. Miałabym więcej czasu na ustabilizowanie stanu psychicznego. ;)
Tak poza tym, pogoda super, słońce leżak i wygrzewamy się.. :)

a do mnie dotarł wózeczek :-) tzn. bez podwozia. Moja starsza ( 8 lat) córa zmieściła w nim swoje chude ciałko :-) na pewno gondola jest większa niż koszyki Mojżesza które mam :-)
dotarł też mój wymarzony ( i sprawdzony) fotelik do karmienia ( trafiła się okazja więc nie mogłam nie kupić na wyrost).
i moje Tempurki do nowego łóżka.
dzień dostaw... tylko żelazko jeszcze....
Piorę ubranka i uważam że mam ich zdecydowanie za dużo.

Podziel sie haha mi sie wydaje ze mam za malo ☺ ostatnio weszlam na kwietniowe mamy chcialam spytac o te bole itd a tam ledwo 600 stron cisza jak makiem zasial u nas lepiej ☺
No My sie ladnie trzymamy polowa kwietnia i zadna jeszcze sie nie rozpakowala ☺
Milego dnia dziewczynki ☺

reklama
Witam się :)
Marta&Hania ja też korzystam z analiz sroki i wybrałam kosmetyki z babydream. Skład mają ok i nie są drogie a jeszcze przy ostatniej promocji w rossmanie to w ogóle grosze. Oczywiście woda przegotowana do dupki albo chusteczki nawilżane babydream. Do sypania mąka ziemniaczana jest najlepsza :) sudorecram też mamy zakupiony ale stosować będę jedynie jak coś się złego zadzieje. To samo z każdym emolientem do kąpieli jedynie wtedy kiedy będzie potrzeba a nie na co dzień bo po co.... Tak też położna radziła.
Klaudia gratulacje donoszonej ciąży :) wszystkie Cię intensywnie gonimy :)
U nas dzisiaj słonecznie. Wypralam ostatnia partie ciuszków dla Klaudii i koniec :) torbę do szpitala już spakowalam :) jeszcze dla córci muszę osobną.

Do góry