reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

@myszkax33 zrob zdjecie listy i wstaw ☺
Dziewczyny a jak u Was jest z osrodkiem zdrowia i pediatra zapisywalyscie juz gdzies dzieci? U nas mowia ze trzeba przed porodem.
U mnie tez slonce zaczelo przeblyskiwac ☺

reklama
Jestem oczarowana kącikiem dla Klaudii :)
u nas łóżeczko przygotuję na początku maja... Marysi mieliśmy kupować jakieś łóżko, ale stwierdziłam, że nie mamy miejsca w sypialni i zaprosimy na jakiś czas turystyczne (Młoda i tak zasypia ze mną i w trakcie nocy też potrafi przejść).
2 łóżeczka i łoże to świat i ludzie na naszą sypialnię w której mamy jeszcze dużą suwaną szafę, komodę,dwie nocne szafki i telewizor.
O specjalnym kąciku mogę zapomnieć, ale co się odwlecze... w przyszłym roku każda będzie miała swój pokój w nowym domu :)

Co do pediatry... ja nie mam problemu :) zapisuję tam gdzie starszą córkę :)

Co do tych naszych porodów... trzymamy się wszystkie bardzo ładnie, jak byłam w ciąży z Marysią to "moje" listopadówki zaczęły się rozpakowywać już od końca września.... Sama mam koleżankę, która urodziła córkę w 34 tyg.(w lutym br.) i po tygodniu wyszły do domu :)

Nie mogę wstawić zdjęcia bo niby za duży plik...już nie raz chciałam coś wstawić i za każdym razem to samo i z telefonu i z laptopa.
Przy córce wiem,ze podawałam nazwisko pediatry dopiero w szpitalu przy wipisie. Nie wiem jak z położna środowiskowa,bo teraz chodzę prywatnie do ginekologa a jak chodziłam na NFZ to każda położna miała swój rejon,brały okolice swojego miejsca zamieszkania.

Spakowana. :laugh2::laugh2::laugh2:
Zostaje naszykować ubranie dla nas obu na wyjście (i kosmetyki do nienagannego mejkapu poporodowego), ale to w przeddzień, bo pogodę trudno przewidzieć. Mam nawet ciastka :D A, jeszcze woda z dzióbkiem musi być, najlepiej cała zgrzewka małych butelek :D Nabijałam się, że możemy już wkładać i wyjmować bagaże do auta, przy Hani było jedno auto - teraz są dwa, więc zabawa porządna :D Ja się nie rozpakuję przed piątym, nie ma mowy, pewnie do dnia matki bym mogła hasać z moją upartą i szczelną szyjką :)
@Lefkowa - faktycznie, ładnie się trzymamy, a tyle szyjek dyskusyjnych wśród nas :D

Do szpitala od położnej dostałam karteczkę z jej pieczątką, a podać mam na miejscu adres przychodni, gdzie będzie dziecko zapisane. Tyle wiem.

To gratuluję Martussa mobilizacji. Mi się wydaje że ja to nie spakuje się w tym tygodniu takie kobiece przeczucie;) jedyne co to w sobotę jak pojade to 120 km w jedną stronę to wezmę ksiazeczke ciążowa ze soba i tyle...reszte jedynie mamusia dowiezie :) ale przed świętami nie planuje rodzic i tak pogadam dziś z córką w brzuchu....:D

milkaklaudia- no wręcz modelowo-magazynowy kącik dla córki. Ślicznie, słodko. 140 osób??! O mamo. Masz co robić :-) masz pomysł na sukienkę czy czekasz aż urodzisz?
mamaAWR- mnie tefal służył 12 lat ;-(
asiapodlasie- u mnie we Wroc trzeba było podac w szpitalu adres i dane przychodni i oni tam wszystko zgłaszali.

czekam na córkę i jedziemy na zakupy przed przyjazdem gości - co prawda beda po 21 ale muszę ugotować cos na jutro jeszcze a córka chce piec.... ach ten masterchef junior inspiruje dzieci do garów :-)

ja mam termin na 30.05 ale do 15tego chcę już byc koniecznie rozczłonkowana!!

reklama
Do góry