reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

@myszkax33 zrob zdjecie listy i wstaw ☺
Dziewczyny a jak u Was jest z osrodkiem zdrowia i pediatra zapisywalyscie juz gdzies dzieci? U nas mowia ze trzeba przed porodem.
U mnie tez slonce zaczelo przeblyskiwac ☺

reklama
Jestem oczarowana kącikiem dla Klaudii :)
u nas łóżeczko przygotuję na początku maja... Marysi mieliśmy kupować jakieś łóżko, ale stwierdziłam, że nie mamy miejsca w sypialni i zaprosimy na jakiś czas turystyczne (Młoda i tak zasypia ze mną i w trakcie nocy też potrafi przejść).
2 łóżeczka i łoże to świat i ludzie na naszą sypialnię w której mamy jeszcze dużą suwaną szafę, komodę,dwie nocne szafki i telewizor.
O specjalnym kąciku mogę zapomnieć, ale co się odwlecze... w przyszłym roku każda będzie miała swój pokój w nowym domu :)

Co do pediatry... ja nie mam problemu :) zapisuję tam gdzie starszą córkę :)

Co do tych naszych porodów... trzymamy się wszystkie bardzo ładnie, jak byłam w ciąży z Marysią to "moje" listopadówki zaczęły się rozpakowywać już od końca września.... Sama mam koleżankę, która urodziła córkę w 34 tyg.(w lutym br.) i po tygodniu wyszły do domu :)

Nie mogę wstawić zdjęcia bo niby za duży plik...już nie raz chciałam coś wstawić i za każdym razem to samo i z telefonu i z laptopa.
Przy córce wiem,ze podawałam nazwisko pediatry dopiero w szpitalu przy wipisie. Nie wiem jak z położna środowiskowa,bo teraz chodzę prywatnie do ginekologa a jak chodziłam na NFZ to każda położna miała swój rejon,brały okolice swojego miejsca zamieszkania.

Spakowana. :laugh2::laugh2::laugh2:
Zostaje naszykować ubranie dla nas obu na wyjście (i kosmetyki do nienagannego mejkapu poporodowego), ale to w przeddzień, bo pogodę trudno przewidzieć. Mam nawet ciastka :D A, jeszcze woda z dzióbkiem musi być, najlepiej cała zgrzewka małych butelek :D Nabijałam się, że możemy już wkładać i wyjmować bagaże do auta, przy Hani było jedno auto - teraz są dwa, więc zabawa porządna :D Ja się nie rozpakuję przed piątym, nie ma mowy, pewnie do dnia matki bym mogła hasać z moją upartą i szczelną szyjką :)
@Lefkowa - faktycznie, ładnie się trzymamy, a tyle szyjek dyskusyjnych wśród nas :D

Do szpitala od położnej dostałam karteczkę z jej pieczątką, a podać mam na miejscu adres przychodni, gdzie będzie dziecko zapisane. Tyle wiem.

To gratuluję Martussa mobilizacji. Mi się wydaje że ja to nie spakuje się w tym tygodniu takie kobiece przeczucie;) jedyne co to w sobotę jak pojade to 120 km w jedną stronę to wezmę ksiazeczke ciążowa ze soba i tyle...reszte jedynie mamusia dowiezie :) ale przed świętami nie planuje rodzic i tak pogadam dziś z córką w brzuchu....:D

milkaklaudia- no wręcz modelowo-magazynowy kącik dla córki. Ślicznie, słodko. 140 osób??! O mamo. Masz co robić :-) masz pomysł na sukienkę czy czekasz aż urodzisz?
mamaAWR- mnie tefal służył 12 lat ;-(
asiapodlasie- u mnie we Wroc trzeba było podac w szpitalu adres i dane przychodni i oni tam wszystko zgłaszali.

czekam na córkę i jedziemy na zakupy przed przyjazdem gości - co prawda beda po 21 ale muszę ugotować cos na jutro jeszcze a córka chce piec.... ach ten masterchef junior inspiruje dzieci do garów :-)

ja mam termin na 30.05 ale do 15tego chcę już byc koniecznie rozczłonkowana!!

reklama
Do góry