reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

reklama
Ja mam na 29.05 i najchętniej bym czekała do oporu, bo nie jestem w żadnej mierze przygotowana na nieprzespane noce, płacz i uziemienie w domu.

Jak najdłużej chcę cieszyć się wolnością obciążoną jedynie brzuchem. [emoji12]

Dziś ma przyjść łóżeczko.
Nie mam gdzie wstawić nawet złożonego. ;P
Niby mieszkanie 54m i tylko dwie osoby, ale serio przestrzeń jest jakaś niewymiarowa.

Ciągle klnę za ZUS.
Zaraz strzelą dwa miesiące.
Święta i wyjazd za pasem, a kasy - ni widu, ni słychu.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

To ustawiamy się w kolejce?
Klaudia_i_nikodem pierwsi: 1.05, potem myszkax33: 3.05, Martussa82: 5.05, ja: 9.05, waraai: 29.05 i karlik: 30.05.
I pozostałe dziewczyny gdzieś pomiędzy. Meldować się! :)
Ciekawa jestem co u Agata1010 - tak zamilkła po tej ostatniej wizycie w szpitalu. Mam nadzieję, że u niej wszystko ok i nie wyprzedziła nas jeszcze.

@waraai - u mnie 67m2 i też dwie osoby, ale tak zawalone naszymi gratami, że też nie mam gdzie łóżeczka wstawić, że o komodzie nie wsponę. Właśnie siedzę i kminię co by tu poprzestawiać i wywieźć do rodziców na strych.

A ja na 23 maj ☺ marzenie ☺
Dziewczyny a jak pakowalyscie torbe albo jeszcze bedziecie to ile bierzecie tych wkladek laktacyjnych kilka sztuk czy cale pudelko? I tak samo podkladow po porodowych paczke cala 5 sztuk? I co do podpasek ja kupilam jedne te podklady duze a inne podpaski tez bierzecie? Podkladow pewnie musze dokupic.

Ja termin na 20 maja i niech młoda się rodzi, kiedy będzie gotowa, byle w miarę blisko terminu ;P

Co do metrażu, to u nas 38 metrów i serio będzie zabawa ze zmieszczeniem wszystkiego, bo gratów też trochę mamy (cała piwnica np. zawalona rzeczami jeszcze z czasów, kiedy mąż mieszkał w tym mieszkaniu z teściami). Nowe mieszkanie odbieramy w grudniu, trzeba będzie jeszcze wykończyć i umeblować, więc pewnie najwcześniej w połowie lutego się wprowadzimy. Trochę jeszcze musimy dać radę w naszej kliteczce ;)

Co do torby do szpitala - ja ją kiedyś spakuję, na pewno ;)

@asia333podlasie ja mam na liście rzeczy do szpitala dwa opakowania podkładów poporodowych i jedno opakowanie zwykłych podpasek i tyle wezmę. Plus podkłady na łóżko, żeby wietrzyć jadzię bez ryzyka zaplamienia pościeli ;)

Wkladki laktacyjne biorę. I znając siebie wezmę cale pudełko. Ale nie bedzie tyle potrzebnych i zawsze może ktoś dowieść. Chociaż jak sie nie zmieści w torbie cale pudełko to wezmę z 10 szt.
U mnie podkładów nie trzeba wszystko zapewnia szpital mowila położna. Ale co szpital to inaczej ale wezmę tez coś aby było i nie denerwować sie bo zapasy zrobiłam. Aaaa i majtki z siateczki i tantum rosa biorę jeszcze.

reklama
Do góry