reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

reklama
Ja mam na 29.05 i najchętniej bym czekała do oporu, bo nie jestem w żadnej mierze przygotowana na nieprzespane noce, płacz i uziemienie w domu.

Jak najdłużej chcę cieszyć się wolnością obciążoną jedynie brzuchem. [emoji12]

Dziś ma przyjść łóżeczko.
Nie mam gdzie wstawić nawet złożonego. ;P
Niby mieszkanie 54m i tylko dwie osoby, ale serio przestrzeń jest jakaś niewymiarowa.

Ciągle klnę za ZUS.
Zaraz strzelą dwa miesiące.
Święta i wyjazd za pasem, a kasy - ni widu, ni słychu.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

To ustawiamy się w kolejce?
Klaudia_i_nikodem pierwsi: 1.05, potem myszkax33: 3.05, Martussa82: 5.05, ja: 9.05, waraai: 29.05 i karlik: 30.05.
I pozostałe dziewczyny gdzieś pomiędzy. Meldować się! :)
Ciekawa jestem co u Agata1010 - tak zamilkła po tej ostatniej wizycie w szpitalu. Mam nadzieję, że u niej wszystko ok i nie wyprzedziła nas jeszcze.

@waraai - u mnie 67m2 i też dwie osoby, ale tak zawalone naszymi gratami, że też nie mam gdzie łóżeczka wstawić, że o komodzie nie wsponę. Właśnie siedzę i kminię co by tu poprzestawiać i wywieźć do rodziców na strych.

A ja na 23 maj ☺ marzenie ☺
Dziewczyny a jak pakowalyscie torbe albo jeszcze bedziecie to ile bierzecie tych wkladek laktacyjnych kilka sztuk czy cale pudelko? I tak samo podkladow po porodowych paczke cala 5 sztuk? I co do podpasek ja kupilam jedne te podklady duze a inne podpaski tez bierzecie? Podkladow pewnie musze dokupic.

Ja termin na 20 maja i niech młoda się rodzi, kiedy będzie gotowa, byle w miarę blisko terminu ;P

Co do metrażu, to u nas 38 metrów i serio będzie zabawa ze zmieszczeniem wszystkiego, bo gratów też trochę mamy (cała piwnica np. zawalona rzeczami jeszcze z czasów, kiedy mąż mieszkał w tym mieszkaniu z teściami). Nowe mieszkanie odbieramy w grudniu, trzeba będzie jeszcze wykończyć i umeblować, więc pewnie najwcześniej w połowie lutego się wprowadzimy. Trochę jeszcze musimy dać radę w naszej kliteczce ;)

Co do torby do szpitala - ja ją kiedyś spakuję, na pewno ;)

@asia333podlasie ja mam na liście rzeczy do szpitala dwa opakowania podkładów poporodowych i jedno opakowanie zwykłych podpasek i tyle wezmę. Plus podkłady na łóżko, żeby wietrzyć jadzię bez ryzyka zaplamienia pościeli ;)

Wkladki laktacyjne biorę. I znając siebie wezmę cale pudełko. Ale nie bedzie tyle potrzebnych i zawsze może ktoś dowieść. Chociaż jak sie nie zmieści w torbie cale pudełko to wezmę z 10 szt.
U mnie podkładów nie trzeba wszystko zapewnia szpital mowila położna. Ale co szpital to inaczej ale wezmę tez coś aby było i nie denerwować sie bo zapasy zrobiłam. Aaaa i majtki z siateczki i tantum rosa biorę jeszcze.

reklama
Do góry