reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Klaudia i Nikodem, a u Was jak tam? To już lada moment, aaaaaa!!!!
Za moment to prawda. Stres coraz większy!! A tak poważnie ze spaniem ciężko, psychicznie leżę.
Mój były partner, ojciec Nikodema zaginął w czwartek. Nikt nic nie wie, z nikim się nie kontaktował. Sprawa jest na policji. Mieliśmy ostatnio lepsze relacje, dość częsty kontakt, nic nie wskazywało, że ma się coś wydarzyć. Żadnego śladu, rodzina też nie ma pojęcia co się stało. Nawet nie słyszeli jak wychodził. Historia w która ja nie potrafię do tej pory uwierzyć.

reklama
Oj ale Ty sie nadenerwujesz w tej ciąży. Jak czytam to jak akcja z telewizji. Trzymaj się Klaudia i życzę aby sie wszystko dobrze skończyło. A Twój partner ma jeszcze wsio w głowie czy poukładany i mógł wpaść w złe towarzystko?
Łatwo mówić ale musisz teraz też myśleć o sobie i malenstwie. Życzę aby sie wszystko dobrze skończyło i wrócił tata Nikodema .

@agulek80 -
W temacie biustonoszy. Dostałam od koleżanki link do aliexpress. Chyba sobie tam coś wybiorę:
Link do: Shop nursing bra online Gallery - Buy nursing bra for unbeatable low prices on AliExpress.com
Dzięki za ten link, akurat od wczoraj mam cos na ALI w koszyku to może dorzucę jak znajdę rozmiar bo tam same jakieś maleństwa:-)

mamaAWR, agulek - ja od dwóch lat jestem na diecie bez cukru, choć w ciąży sobie mocno folguję ( nie mam cukrzycy a nawracajace grzybice) no i zasadniczo polecam jeść węglowodany - desery PRZED OBIADEM. One się bardzo długo trawią i dla organizmu jest to dużo lepsze :-)

Dzięki że rozpisałyście się o bólu łona :-) ja pierwszy raz to mam i bardziej bo prawej stronie. Ale faktycznie jazda konna, jazda na rowerze... to to :-)
milkaklaudia- pomyśl którą torbę łatwiej będzie upchać pod łóżkiem. Mniej twarda, taka torba nie walizka będzie lepsza.
MajMaj - jak badają dziecku anginę to sa wymazy 3 minutowe - to właśnie ta sama bakteria je wywołuje - paciorkowiec. Sa odczynniki które to wskazują. Zależy od aparatury. Ja już nigdy nie wierze lekarzowi że dziecko ma anginę dopóki nie zrobią mi szybkiego wymazu wskazującego na paciorkowca.
myszka - piękna waga - gratulacje! to 36 tc? to dla mnie genialny czas :-) ja już bym okna myła :-)
waraai - ale super! skąd taki kosz wytrzasnęłaś/? Dokupujesz stojak?
martussa - ale masz piękny czas na suwaczku. Sama radość :-)
klaudia_i_nikodem - jeszcze jeden stres na koniec ciąży! Trzymam kciuki żeby się sprawa zaginięcia szybko wyjaśniła.

Niestety z karmieniem z każdym dzieckiem jest inaczej. Łatwiej - jak dziecko samo ładnie się dostawia ale jak nie chce to nerwy i płacze i bóle. Ja zarówno przy pierwszej jak i przy drugiej miałam wizytę w poradni laktacyjnej kilka tygodni po porodzie.

@Klaudia_i_nikodem - a jest szansa, że tata po prostu wystraszył się zbliżającego rozwiązania i gdzieś zaszył? Może to banalne, ale faceci czasem też panicznie reagują na ojcostwo. Mam nadzieję, że wszystko się szybko wyjaśni i twój były wróci. Trzymam kciuki!

@Karlik - z tymi węglowodanami przy cukrzycy to właśnie nie jest tak prosto. Najlepiej ich nie jeść wcale, ale tak się nie da niestety. Ja od 5 lat jestem na diecie z niskim indeksem glikemicznym i czasem mnie tak przyciśnie, że muszę coś zjeść słodkiego. Ale po glukometrze widzę, że lepiej lody albo czekoladę niż białe pieczywo - to jest dopiero paskudztwo.

Ja właśnie na wymianie opon. Czuję podświadomie że nie powinnam nic odkładać na później. Moze coś się zbliża hihi...nie jeszcze trochę. ..wiec od rana pełna energii tzn. nawet nie zastanawiam sie jak sie czuję tylko załatwiam zaległości aby nic nie zostało :) przesyłam Wam dużo energii...
Ale przed sekunda zadzwoniła kolezanka do Mnie że wylądowała w szpitalu w synem półrocznym. Szczepila tylko na rotawirusy a pneumokoki chciala później. Chodziła z Małym do lekarza od miesiąca że raz gorączka jest raz jej niema do tego doszla wydzielina z ucha i zacząła Małego bolec rączka i okazalo sie ze ma we krwi pneumokoki. Lekarz pediatra nie skojarzył i dodatkowo zapalenie jednostronne pluc. A byla u pediatry co drugi dzien i ze gorączka przez zabkowanie....brak słów i tyle....szok mowie Wam....

marta:-) - a sa jakieś podejrzenia skąd? To dziecko żłobkowe czy domowe? jakieś rodzeństwo w domu? czy może to jeszcze ze szpitala po porodzie?

No właśnie najlepsze w tym wszystkim że nie chodzi do żłobka w domku siedzi z mamą i ma starsze rodzenstwo ma 3 lata ale też nie chodzi do żłobka ani przedszkola. Starszemu synowi juz krew zbadali i wszystko oki. Wychodzi na to ze powiklanie po chorobie.

Powikłanie? nie miałam pojęcia że się to może zrobić z powikłania. biedni. I jak teraz wygląda leczenie?

u mnie piękna pogoda, dziecię marudzi, bo szkoła muzyczna odwołana, wszyscy znajomi na rekolekcjach a ona w domu....

koleżanka wyszła od lekarza 33 tydzień i dzieciak 2,5 kg i pani dr kazała odstawić witaminy na ten ostatni miesiąc - że duże dziecko się może urodzić :)

W szpitalu sa minimum tydzień i dostają te same leki co na sepse. Ale pobyt w polskich szpitalach to tragedia koleżanka na podłodze śpi a sa juz od piątku. I co w tym wszystkim najlepsze co dwa dni osuchowo dziecko czyste a w szpitalu zrobili prześwietlenie i zapalenie płuc.
U nas tez piękna pogoda, wiosna na calego...boje dziecko dzis zadnych zajęć niema wiec tylko czeka kiedy reszta szaranczy wroci i na dwór i teraz ból aby odrabiać lekcje. A na czym Karlik gra Twoja córka?

reklama
Jezu, biedna Twoja koleżanka. Warunki jakieś koszmarne, co szpital to inne :-(

Moja córka gra na fortepianie. Dwa razy w tygodniu ma instrument po 30 minut plus teoria i kształcenie słuchu ( dwa razy) w sumie ponad 2 godziny teorii, więc generalnie muzyczna zajmuje jej ponad 3 godziny w tygodniu i 2 razy w tygodniu karate tradycyjne. Ona lubi miała jeszcze basen ale stweirdziliśmy ze basen i angielski odpuszczamy bo musi się tez umieć w domu bawić i nudzić :-)

Do góry