Dzięki za ten link, akurat od wczoraj mam cos na ALI w koszyku to może dorzucę jak znajdę rozmiar bo tam same jakieś maleństwa:-)
mamaAWR, agulek - ja od dwóch lat jestem na diecie bez cukru, choć w ciąży sobie mocno folguję ( nie mam cukrzycy a nawracajace grzybice) no i zasadniczo polecam jeść węglowodany - desery PRZED OBIADEM. One się bardzo długo trawią i dla organizmu jest to dużo lepsze :-)
Dzięki że rozpisałyście się o bólu łona :-) ja pierwszy raz to mam i bardziej bo prawej stronie. Ale faktycznie jazda konna, jazda na rowerze... to to :-)
milkaklaudia- pomyśl którą torbę łatwiej będzie upchać pod łóżkiem. Mniej twarda, taka torba nie walizka będzie lepsza.
MajMaj - jak badają dziecku anginę to sa wymazy 3 minutowe - to właśnie ta sama bakteria je wywołuje - paciorkowiec. Sa odczynniki które to wskazują. Zależy od aparatury. Ja już nigdy nie wierze lekarzowi że dziecko ma anginę dopóki nie zrobią mi szybkiego wymazu wskazującego na paciorkowca.
myszka - piękna waga - gratulacje! to 36 tc? to dla mnie genialny czas :-) ja już bym okna myła :-)
waraai - ale super! skąd taki kosz wytrzasnęłaś/? Dokupujesz stojak?
martussa - ale masz piękny czas na suwaczku. Sama radość :-)
klaudia_i_nikodem - jeszcze jeden stres na koniec ciąży! Trzymam kciuki żeby się sprawa zaginięcia szybko wyjaśniła.
Niestety z karmieniem z każdym dzieckiem jest inaczej. Łatwiej - jak dziecko samo ładnie się dostawia ale jak nie chce to nerwy i płacze i bóle. Ja zarówno przy pierwszej jak i przy drugiej miałam wizytę w poradni laktacyjnej kilka tygodni po porodzie.