reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Ja miałam tak wczoraj....nic mi się nie chciało... czułam ciężar brzucha i leń ze zgagą mi się włączył... ale minęło więc poczekaj i może Tobie minie :-)

Ja już prawie jak czas temu kupiłam ale w ostatniej chwili nie zamówiłam i znów też do Mnie ten temat powrócił. Myślę o ręcznym Avantu lub elektryczny Medela bo taki miałam ostatnio ale jest trochę drogi i myślę o Avancie ręcznym że może wystarczy.

reklama
Ten ręczny to myślę że trochę roboty z nim będzie, więc myślę że elektryczny byłby lepszy, tak bez roboty... Dla tych leniwych, a może sobie to wytłumaczyć że taka nagroda za urodzenie [emoji41][emoji39][emoji41]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

A u mnie brzydko, szaro i smętnie -ok. 6 stopni, aż mi się pierwszy raz zdarzyło przysnąć w dzień :-) ( no ale mąż wrócił wieczorem to nie poszłam spać o 21 - może brak snu :-))
Wczoraj było pięknie i całe popołudnie byłyśmy na dworze. Odgruzowałam trochę mój zielnik po zimie i czekam aż wybuchnie zielenią :-)

Ale wiosennie zjadłam własnie 2 pęczki rzodkiewki :-)

Wiosna pełną paszczą!
W cieniu przystanki pokazują 12st, mój balkon przed wyjściem wskazywał 21.
Z wiosennym nastawieniem wybrałam się zatem do ZUSu. ;)

A tam..
Od 15 marca "sprawa jest w akceptacji", bo dzień wcześniej pracodawca doniósł zaświadczenie, że ciągle pracuję. ZUS wypłaca mi kasę od stycznia i ciągle coś go nieuszczęśliwia formalnie. Stosunek pracy zainteresował go po raz pierwszy, wcześniej nie miał z nim problemu.
Tak czy inaczej - ma czas do 14 kwietnia, by wypłacić mi pieniądze już nie tyle z marca, co i od połowy lutego. ;)

Brak słów, tak jakby.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

To ja nie mogę narzekać pensja na L4 przychodzi tak samo jak wcześniej zawsze 10-tego...ale mi pracodawca przelewa bo więcej niż 20 pracowników...

Laktator ja mam elektryczny Lovi. Podobno jest ok, natomiast butelki z lovi raczej bym odradzała.
Co do pogody, to może i zachęca. Ale mnie dzisiaj już chyba nic nie zachęci do działania, mam jakieś słabości. ;)

A ja się melduję po wizycie. Ginka powiedziała, że nic się nie dzieje, szyjka długa, wszystko zamknięte na cztery spusty i nie wie, skąd mogło być to delikatne plamienie. Mówiła, że gdyby się powtórzyło i było intensywniejsze to do szpitala.

A i powiedziała mi, że za dużo przytyłam od ostatniej wizyty (1,5 kg w dwa tygodnie). Sopocka dieta ciastkowa wyszła chyba ;)

Pogoda piękna, trochę pojeździłam po mieście, zrobiłam zakupy, postałam w kolejce do kasy uprzywilejowanej w Tesco i teraz się lenię ;)

reklama
To i mnie ta niemoc wziela chodz teraz na spacerze z mezem bylam to moze ciut lepiej. U mnie tez nie ma problemu z wyplatami zawsze 9 punktualnie tyle ze pare groszy roznicy zalezy ile dni w miesiacu. W internecie kupowalyscie laktatory czy w sklepach? Musze i ja sie rozejrzec.

Do góry