reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Ja rodziłam raz cc i dwa razy naturalnie i kazdy poród ma swoje plusy i minusy,a raczej potem dochodzenie do siebie Cc nie miałam planowane wyszło bo brak było postępu porodu ale miałam bóle tyle ze rozwarcie nie postępowało i męczyłam sie długo i w końcu zdecydowali,z cc malo pamietam,byłam po oxytocynie i bardzo wymęczona i jak dostałam znieczulenie do zabiegu to jakos byłam w szoku co sie dzieje,doszłam szybko do siebie,najgorzej bylo sie rozprostować pierwszy raz,ale to tez na spokojnie,najpierw bedziesz sama i to ważne zeby sie sie wiercić jak bedzie znieczulenie schodziło bo mogą byc mega migreny potem.ja ten czas przespałam bo cc robili w nocy i rano przywieźli synka mi dopiero(był karmiony w nocy sztucznie).rana sie ładnie zagoiła i na roczek baczka byłam znowu w ciąży i nic sie nie rozchodziło a córeczka była 3,5 kg wiec mogłam rodzic naturalnie.bylo cudownie,wiem ze to brzmi dziwnie ale poprzednio naprawde sie namęczyłam a jeszcze nic nie szło...czułam sie bezsilna wtedy,a tutaj powoli do przodu,połóg zato cięższy,bardzo popękałam pomimo nacięcia ale tez pierwsze dwa dni kiepskie(zwłaszcza wizyty w toalecie),a trzeci był tez SN ta sama różnica wieku i trwał 2,5 godz.ale obkurczanie macicy było najboleśniejsze z trzech(po cc spałam i znieczulenie zanim zeszło to juz nic potem nie czułam).tutaj choc poród był krótki był gwałtowny i ten bol potem..najlepszy był pierwszy naturalny Teraz tez bede naturalnie rodziła,oczywiscie o ile nie bedzie komplikacji bo juz zawsze to stan po cc nieważne ze po drodze były dwa SN...to tak apropo cesraek

reklama
Witam majoweczki :) U nas wczoraj i dziś dość dużo słońca i temperatura około 10 stopni, aż się chce żyć :)
Od czwartku zaczynamy szkołę rodzenia :D
My dziś wizytujemy i już się nie mogę doczekać kiedy zobaczę moją Hankę :) Rano stwierdziłam, że chyba czas stanąć na wagę, żeby się nie wyrasić u lekarza i moje przeczucia okazały się słuszne... 3kg w miesiąc do przodu... W sumie już 10... A to dopiero 28 tydzień :szok: A jak u Was się mają dodatkowe kg?

Ja dowiem się za tydzień, bo wychodzi mi 5-6kg (zależy ile zjem) i zwyczajnie nie wiem, czy mi waga nie przekłamuje, bo mimo wszystko połknęłam widoczną piłkę.

Z testów - w skłonie nadal mogę dotknąć stóp! [emoji23]

Natomiast o ile poprzednią ciążę wspominam jak przez mgłę jako bułkę z masłem (z drobnymi komplikacjami, bo dziecku się spieszyło już na tym etapie), to w aktualnej - panna zachowuje się poprawnie, ale mój organizm radzi sobie gorzej. Do wszystkich bonusów w postaci zastojów w nerce, cudów wianków, z kosmosu doszły hemoroidy [emoji15] i to z marszu te w najniefajniejszym stadium.
W sobotę jeszcze nic się nie zanosiło, a od niedzieli w końcu (choć bez radości) rozumiem problem. ☹️
Do porodu jeszcze tyle czasu. Coraz większy brzuch przede mną. Zacznę chyba chodzić na rękach. :/

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja już też 10 kg na plusie.
Ale zrzuce wszystko po. Jak zaczne latac tu i tam a przy 5 dzieciakow bedzie... Niestety ciąża leżąca więc no wiadomo jem i jem. I tak musze potem doprowadzić sie do ładu i składu bo operacja rozejścia kresy białej mnie czeka.
Chciałoby się pochodzić na spacerki coś tam poćwiczyć ☺

Hehe u mnie tez taki wielki a sama raczej nie jestem ogromna,taka normalna,ale to normalne przy tylu ciążach,u mnie od razu wyszedł mi brzuszek tzn tak 10 tydzień juz wypukłości miałam a w pierwszej ciąży tak długo wyczekiwałam zeby juz sie pochwalić hehe a teraz tak mniej,ja sie ciesze bardzo na to dziecko ale ludzie tragicznie komentują...nie mamy problemów finansowych i mozemy sobie pozwolić,mam stabilna normalna sytuacje a kazdy czuje sie w obowiązku zażartować ze efekt 500 plus,ze nie mam życia skoro mam tyle dzieci,wiec chodze w luzninych ciuchach ale i tak mi spod nich odstaje moja Lilianka kochana

Ja się nie przejmuje tym. Chcieliśmy mieć 6 dzieciaczków. Dużą rodzine ☺
Jestem szczęśliwa jako mama na pełnym etacie. Mam dwie wspaniałe duże już còrki. Jedna 12lat druga 10 lat. Starszy syn autystyczny, młodszy z aspergerem. I daje rady bez pomocy. Mąż ma bardzo dobrą prace. Majowka@mama niema co się innymi przejmować.

Staram sie,czasami sa takie momenty kiedy łatwo mnie zranić takim gadaniem,ale większość czasu podchodzę do tego z dystansem...wiem ze za każda z nas idzie inna historia i nigdy nie krytykowalabym ze ktoras ma jedynaka bonwiem ze nie zawsze to tak z wyboru i ręce mi opadają kiedy o moim życiu ludzie sobie żarty robią.no ale masz racje,zawsze beda tacy co komentują...to duże masz dzieciaczki u mnie stas ma prawie 6(w czerwcu),Anielka 4 a Tosia 2,5...

reklama
Majowka@mama ja tam uważam, że 500+ jest spoko i nie ma czego się wstydzić.
U mnie raptem drugie dziecko po kilkunastu latach i też słyszę czasami, że pewnie te 500pln mnie podkusiło [emoji12], ale kij im w trąbę.
Niech zazdroszczą faktu, że będę miała tańsze pieluchy.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry