reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

reklama
U mnie prawidlowy 86-152-120.

Podobno juz nie robia zabronili tam od ktoregos przynajmniej tak mowia. Ktos tu u nas pisal ze tez nie robia juz.

Milka a jak u Ciebie wynik?

Ja torbę w majówkę spakuję :-) matko ile to jeszcze czasu...

milkaklaudia - daj daj znać, może się z czasem jakies nowinki połoznicze pojawiły :-) Ja miałam wynik napisany:
glukoza - 3,19
glukoza po 2h - 5,79
czy to o to badanie chodzi?
Koniczyna05- ja kremów nie planuje - dziecka nie trzeba smarować jeśli nie ma problemów skórnych
klaudiainikodem - w 2011 roku w szpitalu we Wroc jak chciałas to robili teraz u mnie maja zakaz i daja czopki :-) ale tylko jak poprosisz. Moze plany porodu nie zmieniali albo co szpital to inne zasady.

a ja dzis szukałam szukałam i znalazłam. Kiedys sroka analizowała proszki i płyny do prania dla dzieci ale miała awarie bloga i zeżarło - ale jak wiadomo w sieci nic nie ginie. Oto lista od najlepszego do najsłabszego ( pod względem zawartości substancji chemicznych):
"..... Dzidziuś płatki mydlane
2. Jelp color żel ,Miocare
3. Bambinex Ultra Nappy Care, Bonini Baby Płyn
4. Concentrino, Biały jeleń do białego , Dzidziuś płyn do prania, Dzidziuś biel , Dzidziuś płyn do prania, Ludwik Baby Care, Lovela do białego mleczko, Biały Jeleń płyn, Jelp color soft, Jelp fresh soft,
5. Bobas, Biały Jeleń do kolorów ,
6. Lovela
7. E sensitive, Jelp fresh Classic proszek, Gaga (premium), Gaga Premium tkaniny białe , Persil sensitive do białego, Persil sensitive do koloru

Różnice pomiędzy miejscami 2,3,4 są bardzo niewielkie i w zasadzie lepiej kierować się ceną, chyba że mamy dziecko z dużą alergią wtedy tylko płatki. Różnica pomiędzy 2 miejscem a 7 jest już znacząca.

Czym mniej więcej się kierowałam robiąc ten ranking:
1. % Ilością poszczególnych składników
2. Ilością składników potencjalnie "szkodliwych" choć to nie najlepsze słowo.
3. Nie zawracałam uwagi na zawartość kompozycji zapachowej bo w zasadzie wszystkie te produkty ją mają."
tu link do tabeli : http://2.bp.blogspot.com/-C0tPMaX_bVY/UWVKC2fV-FI/AAAAAAAAJaY/7hG1jSNeQNI/s1600/Proszki.jpg

Ja torbę w majówkę spakuję :-) matko ile to jeszcze czasu...

milkaklaudia - daj daj znać, może się z czasem jakies nowinki połoznicze pojawiły :-) Ja miałam wynik napisany:
glukoza - 3,19
glukoza po 2h - 5,79
czy to o to badanie chodzi?
Koniczyna05- ja kremów nie planuje - dziecka nie trzeba smarować jeśli nie ma problemów skórnych
klaudiainikodem - w 2011 roku w szpitalu we Wroc jak chciałas to robili teraz u mnie maja zakaz i daja czopki :-) ale tylko jak poprosisz. Moze plany porodu nie zmieniali albo co szpital to inne zasady.

a ja dzis szukałam szukałam i znalazłam. Kiedys sroka analizowała proszki i płyny do prania dla dzieci ale miała awarie bloga i zeżarło - ale jak wiadomo w sieci nic nie ginie. Oto lista od najlepszego do najsłabszego ( pod względem zawartości substancji chemicznych):
"..... Dzidziuś płatki mydlane
2. Jelp color żel ,Miocare
3. Bambinex Ultra Nappy Care, Bonini Baby Płyn
4. Concentrino, Biały jeleń do białego , Dzidziuś płyn do prania, Dzidziuś biel , Dzidziuś płyn do prania, Ludwik Baby Care, Lovela do białego mleczko, Biały Jeleń płyn, Jelp color soft, Jelp fresh soft,
5. Bobas, Biały Jeleń do kolorów ,
6. Lovela
7. E sensitive, Jelp fresh Classic proszek, Gaga (premium), Gaga Premium tkaniny białe , Persil sensitive do białego, Persil sensitive do koloru

Różnice pomiędzy miejscami 2,3,4 są bardzo niewielkie i w zasadzie lepiej kierować się ceną, chyba że mamy dziecko z dużą alergią wtedy tylko płatki. Różnica pomiędzy 2 miejscem a 7 jest już znacząca.

Czym mniej więcej się kierowałam robiąc ten ranking:
1. % Ilością poszczególnych składników
2. Ilością składników potencjalnie "szkodliwych" choć to nie najlepsze słowo.
3. Nie zawracałam uwagi na zawartość kompozycji zapachowej bo w zasadzie wszystkie te produkty ją mają."
tu link do tabeli : http://2.bp.blogspot.com/-C0tPMaX_bVY/UWVKC2fV-FI/AAAAAAAAJaY/7hG1jSNeQNI/s1600/Proszki.jpg

U nas do tej pory robią lewatywe bo potwierdza to położna, która pracuje w tych dwóch szpitalach. I dobrze, że robią bo to pomaga przy skurczach i przyspiesza poród. Poza tym komfort inny jednak...

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Jaką torbę? ;)

Ja mam dopiero kilka ciuszków. [emoji23]

Powiedzcie mi, jak liczy się tygodnie? Na takiej zasadzie, jak lata?
W sensie - takie 27+3 to już 28tc?
27 pełen skończony plus 3 dni z 28.

Nie wiem, w którym jestem tygodniu. Miesiącu. Trymestrze. [emoji1]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jaką torbę? ;)

No nareszcie zdrowe podejście do tematu :D mamy jeszcze dwa miesiące, a torbę spakuje się w 5 minut. ;)

No nareszcie zdrowe podejście do tematu :D mamy jeszcze dwa miesiące, a torbę spakuje się w 5 minut. ;)

Tiaaaa :D

Ja w kwietniu nie zamierzam się zajmować wyprawką :D Ma wszystko być gotowe. Brzuch będzie ogromny, bedę siedzieć na tarasie na słonku i się wygrzewać a nie martwić się czy torba spakowana :D

U nas powoli sypialnia się zapełnia:
17036936_1373128652709264_638195715_o.jpg

Komoda pojutrze dojedzie, ciuchy uprane w dzieciowym proszku schły dziś na słoneczku jakiś czas...
Poprasuję tempem żółwim...

Co do kosmetyków - przy Hani był Hipp i Linomag bobo a+e do kąpania,albo mąka ziemniaczana :D Ta ostatnia najlepsza :) Pupę też Linomagiem Bobo smarowałam jak było trzeba.

reklama
Jaką torbę? ;)

Ważne, że wiesz, żeś w ciąży :D

Do góry