Ostatnio moja Ginka powiedziała ze do 10 razy na dobe moze tak byc. Ale ja też sie denerwuje jak tak się robi. Ja mam tego rogala i w nocy z tym śpię ale w ciagu dnia jestem na dole i nie korzystam. Wczoraj to miałam jakies epicentrum nawet w styczniu gdzie zaczęła sie skracac szyjka niemialam takiej akcji. Brzuch co 15 stawiał się i wydaje mi sie ze bylo to ze skurczami bo aż do kregoslupa. Ale czekałam az przejdzie i przeszlo okolo 18 i do dziś oki...niewiem będę obserwować co dalej mam 8 marca wizyte i do tego czasu chcę poczekać. Ale czuje ze mogła sie skrócić. Ale juz 30 tydzień...wiec licze ze to 6 tygodni Mała wytrzyma :-)
reklama
asia333podlasie
Fanka BB :)
Moze porzyczyc troche szyjki ☺
Mi zauwazylam ze brzuch twardnieje jak poloze sie na wznak na plecach i to momentalnie.
Co do tego golenia brzucha to tylko powiedzialam to co polozna mowila w szkole rodzenia zeby pozniej nie golili maszynka stara na sucho.
Dopiero jak przeczytalam post Marty dotarlo do mnie jak malo czasu zostalo ja w prawdzie 29tyd ale jakos do mnie to jeszcze nie dociera☺
Mi zauwazylam ze brzuch twardnieje jak poloze sie na wznak na plecach i to momentalnie.
Co do tego golenia brzucha to tylko powiedzialam to co polozna mowila w szkole rodzenia zeby pozniej nie golili maszynka stara na sucho.
Dopiero jak przeczytalam post Marty dotarlo do mnie jak malo czasu zostalo ja w prawdzie 29tyd ale jakos do mnie to jeszcze nie dociera☺
Karlik
No właśnie, niby w teorii wszystko wiemy ale stres jest. Ja sie zastanawiam jak jestem teraz zaszyta to czy mogę więcej? Czy ta szyjka się juz nie może skrócić teraz? z pessarem w poprzedniej sie i skróciła i zrobił lejek w 27 i wcale aż tak nie leżałam codziennie.
Ale teraz mam taki poobijany brzuch od środka - nie czuję sie komfortowo - nie wiem czy to pęcherz czy młody uciska, jego ruchy nie sa zbyt przyjemne....
Wczoraj odwiedzili nas znajomi ( ona fizjoterapeutka od tych wszystkich dziecięcych rehabilitacji) i mówiła że w jej karierze miała dwoje dzieci z 25 tygodnia i dzieci wyszły absolutnie, kompletnie bez szwanku - jedna po porodzie mieściła się we wnętrzu dłoni. Za to ma dzieciaki z 32 i 34 tygodnia które mają dysfunkcje, problemy itd. Niesamowicie różnie to bywa.
Ja jeszcze 10 tygodni. Najbardziej to mi moich dziewczyn szkoda, bo bawię się z nimi leżąc - gramy w szachy, warcaby, odbijam balonik. Smutna komedia.
asia- no, ja nie da Ciebie tą uwagę tylko do wymysłu... :-) ale co szpital to obyczaj.... teraz podobno przy przyjęciu nie robia lewatywy - nawet jak chcesz - daja czopki na przeczyszczenie. Tu gdzie teraz leżałam po porodach nawet nie sprawdzają krocza - leżysz i wypisuja do domu bez oglądania CIe od dołu! Jak rodziłam we Wroc dwa razy to codziennie poranny obchód i chmara ludzi zagląda Ci w krocze czy sie wszystko dobrze goi - może krepujące ale przynajmniej ktoś zagląda :-)
Ja jutro kończę 27 dopiero ale to znak że jeszcze tylko 10 tygodni i luuuuuz psychiczny :-)
Ale teraz mam taki poobijany brzuch od środka - nie czuję sie komfortowo - nie wiem czy to pęcherz czy młody uciska, jego ruchy nie sa zbyt przyjemne....
Wczoraj odwiedzili nas znajomi ( ona fizjoterapeutka od tych wszystkich dziecięcych rehabilitacji) i mówiła że w jej karierze miała dwoje dzieci z 25 tygodnia i dzieci wyszły absolutnie, kompletnie bez szwanku - jedna po porodzie mieściła się we wnętrzu dłoni. Za to ma dzieciaki z 32 i 34 tygodnia które mają dysfunkcje, problemy itd. Niesamowicie różnie to bywa.
Ja jeszcze 10 tygodni. Najbardziej to mi moich dziewczyn szkoda, bo bawię się z nimi leżąc - gramy w szachy, warcaby, odbijam balonik. Smutna komedia.
asia- no, ja nie da Ciebie tą uwagę tylko do wymysłu... :-) ale co szpital to obyczaj.... teraz podobno przy przyjęciu nie robia lewatywy - nawet jak chcesz - daja czopki na przeczyszczenie. Tu gdzie teraz leżałam po porodach nawet nie sprawdzają krocza - leżysz i wypisuja do domu bez oglądania CIe od dołu! Jak rodziłam we Wroc dwa razy to codziennie poranny obchód i chmara ludzi zagląda Ci w krocze czy sie wszystko dobrze goi - może krepujące ale przynajmniej ktoś zagląda :-)
Ja jutro kończę 27 dopiero ale to znak że jeszcze tylko 10 tygodni i luuuuuz psychiczny :-)
Klaudia_i_nikodem
asia333podlasie
A co do torby kiedy dziewczyny planujecie sie pakowac?
U nas tez polozna mowila ze juz lewatywy nie robia.
milkaklaudia
Ja właśnie powoli kompletuję swoją torbę, ale nrazie takie podstawowe rzeczy czyli koszule, piżama, kapcie, majtki i skarpetki co dokładniej mam nadzieję, że powiedzą na szkole rodzenia.A co do torby kiedy dziewczyny planujecie sie pakowac?
Jestem po badaniu krzywej i mam już wyniki: 74/148/118 ten wynik posrodku niby jest za wysoki bo powinien być <140 wg zakresu prawidłowego z Synevo. Czy normy w ciąży są inne?
Dzisiaj na 18:00 mam wizytę z tą prywatną położną co ma być przy moim porodzie. Dam znać, jak będzie mówić coś ciekawego
Koniczyna05
Dawo można brać furaginum w ciazy ja niestety brałam 2 razy ale miałam bakterie dlatego najlepiej zrobić posiew bo jak coś masz to może dać ci jakiś antybiotyk, ja ogólnie cała ciążę mam jakiś problem z pecherzem jak coś się dzieje to biorę zuravit, tak doradzil mi mój gin
reklama
Koniczyna05
Ja też zapisałam się do szkoły rodzenia, ale nie wiem czy nie za późno bo od 4 kwietnia zaczynam dopiero, ja z torby nie mam jeszcze nic, ale powoli chyba zacznę myśleć,
dziewczyny a jakie kremy kupujecie ma może któraś z was jakąś sprawdzona listę kosmetyków dla dzieciaczka bo w necie różnie piszą
dziewczyny a jakie kremy kupujecie ma może któraś z was jakąś sprawdzona listę kosmetyków dla dzieciaczka bo w necie różnie piszą