Cześć Dziewczyny… trochę Was nadrobiłam
Zauważyłam, że znowu powrócił temat szczepień. Ja na pewno będę szczepiła swoje dziecko. Nie wyobrażam sobie, że mogłoby odejść w pierwszych tygodniach życia z powodu tak błahej choroby jak krztusiec czy błonica. W UK była epidemia krztuśca kilka lat temu, choroba zebrała żniwo nie tylko wśród noworodków. Dlatego teraz są oferowane bezpłatne szczepienia dla ciężarnych. Ja skorzystałam. Kilka dni temu podano w brytyjskiej tv apel rodziców, którym zmarło dziecko z powodu pneumokoków. Zaczęło się niewinnie a po 24 godzinach rodzice musieli planować pogrzeb. Mądry rodzic po szkodzie, bo teraz oboje przestrzegają, by zaszczepić dziecko.
Dzięki ludziom, którzy nie szczepią swoich dzieci powracają dawno zapomniane choroby. Ja dzięki szczepionce nigdy nie chorowałam na ospę ani na różyczkę, ani na gruźlicę itd. Jeśli dorosły człowiek chce, żeby jego dziecko przechodziło przez ciężkie choroby zakaźne to po prostu brak mi słów. Jestem zwolenniczką pomysłu, że rodzic, który nie szczepi swoich dzieci w ogóle, powinien zapłacić za ich leczenie jeśli trzeba będzie ratować im życie w przypadku zachorowania na chorobę zakaźną, na którą jest oferowana bezpłatna szczepionka.
Kilka tygodni temu podałam link do artykułu, który zawiera filmik, w którym obalane są mity propagowane przez antyszczepionkowców. Lekarz, który jako pierwszy postawił tezę, że szczepionki powodują autyzm został pozbawiony uprawnień, ponieważ udowodniono mu, że wyniki jego badań delikatnie mówiąc mijają się z prawdą. Czego to człowiek nie zrobi, żeby zaimponować środowisku, ale to niestety wystarczyło, żeby zasiać wątpliwości wśród przewrażliwionych rodziców. No i nie zapominajmy, że na autyzm chorują również dzieci, które nie były nigdy szczepione.
A teraz podaję link gdzie najnowsze badania medyczne przeprowadzone przez wysokiej klasy specjalistów jednoznacznie wskazują, że szczepionki nie wywołują autyzmu! Na samym końcu jest filmik, która warto obejrzeć
Link do: To ogromne badanie znów obala tezę głoszoną przez guru antyszczepionkowców
I jeszcze jeden ważny/zabawny filmik