reklama
Ania_Beata
Fanka BB :)
A jak można nauczyć dziecko przesypiania nocy bez karmienia po miesiącu? Jestem zainteresowana tą wiedzą
Wioleta93
Ja też jestem zainteresowana. Chociaż pewnie mój M. Już wyczytał jakieś metody na to, dla niego przespane noce to kwestia nadrzędnaA jak można nauczyć dziecko przesypiania nocy bez karmienia po miesiącu? Jestem zainteresowana tą wiedzą
Ja mam 5,5 kg na plusie w polowie 28 tygodnia. Z 53 kg na 58,5. Troche mnie to martwi, bo jednoczesnie przy ostatnich usg Mala plasowala sie wagowo nieco wyzej 10 centyla. Lekarka mowi ze to geny, bo ja sie urodzilam wazac 2,5 kg i moja mama takie dzieci wszystkie swoje rodzila. We wtorek usg 3 trymestru i przeplywow wiec bede miala pewnosc co i jak.
Za duzo przytyjesz - zle. Za malo - jeszcze gorzej nie dogodzisz!
Za duzo przytyjesz - zle. Za malo - jeszcze gorzej nie dogodzisz!
Evelina89
Heja! Wczorajsza pogoda tez mnie zmotywowala, sloneczko dalo mi powera.
Pojechalam po Mlodego do szkoly i poszlismy na krotki spacerek. A na spacerku co? Snieg zaczal sypac Tak nas pogoda zrobila w konia No i wrocilam polamana Jak chodze to tak mnie wszystko ciagnie, ze to jest jakas masakra! Juz reszte dnia musialam przelezec, kazde wstawanie to byla katurga, ciagnacy bol podbrzusza i kosci ogonowej, brzuchol twardy jak cegla, nawet po tabletkach.
Do tego Niunia na pojscie spac rozkreca imprezke i tak do 2 szaleje, Ewa z Twoim Oskarkiem dobraliby sie ;P
Na takie warsztaty tez z mila checia bym sie przejechala, ale wiem, ze nie wytrzymalabym
Za to dzis u mnie pogoda beznadziejna, nie ruszam sie z wyrka, mam serdecznie dosyc
Pojechalam po Mlodego do szkoly i poszlismy na krotki spacerek. A na spacerku co? Snieg zaczal sypac Tak nas pogoda zrobila w konia No i wrocilam polamana Jak chodze to tak mnie wszystko ciagnie, ze to jest jakas masakra! Juz reszte dnia musialam przelezec, kazde wstawanie to byla katurga, ciagnacy bol podbrzusza i kosci ogonowej, brzuchol twardy jak cegla, nawet po tabletkach.
Do tego Niunia na pojscie spac rozkreca imprezke i tak do 2 szaleje, Ewa z Twoim Oskarkiem dobraliby sie ;P
Na takie warsztaty tez z mila checia bym sie przejechala, ale wiem, ze nie wytrzymalabym
Za to dzis u mnie pogoda beznadziejna, nie ruszam sie z wyrka, mam serdecznie dosyc
Ania_Beata
Ewelina, nie martw się na zapas i bądź dobrej myśli. Ja też mam 6 kg na plusie raptem. Ale u mnie przyczyną może być mało wód płodowych (dolna granica normy). Piję dużo wody, a wizyta sprawdzająca za 2 tyg.
A jak można nauczyć dziecko przesypiania nocy bez karmienia po miesiącu? Jestem zainteresowana tą wiedzą
Maui polecała na forum książkę "W Paryżu dzieci nie grymaszą", jest tam mnóstwo wskazówek ale generalnie polega to na tym, że dziecko często się budzi między fazami snu a nie z głodu i przy kwileniu/płaczu należy odczekać 5-10 minut i jeżeli nie przejdzie to dopiero wtedy idziemy do dziecka i karmimy jednak często w tym czasie dziecko zasypia i z czasem takie przebudzenia są coraz rzadsze. W książce sugerują, że taki "trening" należy przeprowadzić bodajże do 4 miesiąca.
Pewnie są jakieś inne metody, ja póki co wiem tylko o tej a całą książkę gorąco polecam
Ania_Beata
Dla mojego też. Łóżeczko chce wstawić do pokoju dziecka, nie do sypialni. Fakt że to pokój obok, no ale nie jestem przekonana do tej opcji...Ja też jestem zainteresowana. Chociaż pewnie mój M. Już wyczytał jakieś metody na to, dla niego przespane noce to kwestia nadrzędna
reklama
Ania_Beata
A, tak, czytałam tę książkę. Myślałam, że jeszcze jakieś inne sposoby są. To zamierzam praktykować.Maui polecała na forum książkę "W Paryżu dzieci nie grymaszą", jest tam mnóstwo wskazówek ale generalnie polega to na tym, że dziecko często się budzi między fazami snu a nie z głodu i przy kwileniu/płaczu należy odczekać 5-10 minut i jeżeli nie przejdzie to dopiero wtedy idziemy do dziecka i karmimy jednak często w tym czasie dziecko zasypia i z czasem takie przebudzenia są coraz rzadsze. W książce sugerują, że taki "trening" należy przeprowadzić bodajże do 4 miesiąca.
Pewnie są jakieś inne metody, ja póki co wiem tylko o tej a całą książkę gorąco polecam