reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Uff, przeprowadziłam się "na swoje". Witam Was w ten mroźny poranek z podwarszawskiej wsi :D Umęczyłam się sprzątaniem i pakowaniem strasznie i mam nadzieję, że nie ucierpiała na tym moja szyjka. Co prawda podczas aplikowania luteiny nie wyczuwam niczego niepokojącego, ale lekarzem nie jestem, więc kto wie... Wizyta dopiero 7 stycznia, więc czeka mnie jeszcze trochę niepewności. Pola kopie ostatnio jak szalona. Poza tym upodobała sobie siedzenie na moim pęcherzu, wiec kibelek odwiedzam tak co 20 minut...

13x13, porozmawiaj może przy okazji kolejnej wizyty ze swoim lekarzem o tym puchnięciu. Faktycznie trochę wcześnie jak na tą dolegliwość.

U mnie sylwester w domku, przy skręcaniu mebli, a w tle puszczę sobie sylwestra z Agatą Młynarską :) O północy fajerwerki, a później łóżeczko :D

Co do wózka - ja wózek mam po córce M., ale jest on sprzed 4 lat i bardzo mi się nie podoba... Jest strasznie duży. Koła jedynie są ok, bo na wiejskie drogi jak znalazł, ale jak przyjdzie mi go spakować do auta, a jeździć będę często i to sama to chyba się pochlastam. Próbuję namówić tego mojego skąpca na nowy model, ale póki co stawia się. Muszę nad nim jeszcze trochę popracować :D

reklama
Witam Sylwestrowo :)

13x13 z magnezami na rynku jest tak, że jest ich tyle, że niby wsio ryba, ale nie każdy ma dobrą przyswajalność. Olimpu lubię, bo rzeczywiście się dobrze przyswaja, tak mi radzili moi koledzyfarmaceuci a mi raczej nie wcisnąć byle czego. Ja łykam 1 dziennie co przy moim zapominalstwie łykania tabletek jest i tak dobre. Awaryjnie pije w shocie ale zdarzyło mi się to dwa razy dopiero więc chyba nie jest źle. W miarę sporo mam nadzieję zażywać magnezu też w diecie. Jem dużo migdałów, generalnie w sumie po to bo mi po nich lepiej a mają wiele składników odżywczych potrzebnych w ciąży. Z tym puchnięciem to nieciekawie. Zbadaj sobie ciśnienie czy ci nie skoczyło.

Niesia to gratuluję przeprowadzki. Tylko nie szalej za bardzo.

Dziewczyny!!
Szampanskiej zabawy i dla tych imprezujacych poza domem i dla tych spedzajacych sylwestra z "polsatem"
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku.
Życzę wam zeby 2016 przyniósł jeszcze wiecej szczęścia i radości.
Zycze wam lagodnych porodow i zdrowych,rumianych dzidziusiow.
Od przyszlego roku nasze życie sie bardzo zmieni. Niezaleznie czy to bedzie wasz pierwszy,drugi czy czwarty dzidziuś.za rok o tej samej porze bedzie nas wiecej :-)

A propos kopniec naszych dzieciakow, to moj maz dzis po raz pierwszy poczuł jak Leo kopie. Maly w koncunsie zlitowal i kopnal ojca i to tak konkretnie.mój sie najpierw az przestraszyl ze to tak mocno czuc,zalzawilo twardzielowi oczy a potem maly kopnal drugi raz ale delikatniej i juz byl śmiech :-) taki tatusiowi zrobil prezent noworoczny :-)

Ja dopiero usiadłam na kanapie, od rana było co przygotowywać na sylwka :) za 2 godziny goście wiec możemy sobie pozwolić na chwilę relaksu :) mój D kopniaki poczuł po raz pierwszy w drugi dzień świąt a od tego czasu maluda już tak nie szaleje... pewnie zasmakowała w potrawach świątecznych a teraz dupa :D życzę Wam dziewczyny aby dzisiejszy dzień okazał się niezwykle udany a Nowy Rok zaczął się w cudownej atmosferze i żeby taka atmosfera pozostała już przez resztę 2016r. No i oczywiście aby dzieciaczki zdrowo rosły i chętnie oraz szybko pojawiały się po drugiej stronie brzuszka :D

Witam Sylwestrowo :)

13x13 z magnezami na rynku jest tak, że jest ich tyle, że niby wsio ryba, ale nie każdy ma dobrą przyswajalność. Olimpu lubię, bo rzeczywiście się dobrze przyswaja, tak mi radzili moi koledzyfarmaceuci a mi raczej nie wcisnąć byle czego. Ja łykam 1 dziennie co przy moim zapominalstwie łykania tabletek jest i tak dobre. Awaryjnie pije w shocie ale zdarzyło mi się to dwa razy dopiero więc chyba nie jest źle. W miarę sporo mam nadzieję zażywać magnezu też w diecie. Jem dużo migdałów, generalnie w sumie po to bo mi po nich lepiej a mają wiele składników odżywczych potrzebnych w ciąży.

No dokładnie- nie można porównywać różnych substancji "magnezowych" ilościowo ze sobą, bo jedne preparaty mają cytrynian magnezu a inne mleczan. Cytryniany kiepsko się wchłaniają. Osobiście biorę B6 ale jest jeszcze kilka fajnych środków- najlepiej gadać z farmaceutą w aptece.

Pomyślności :) jak tam dziewczęta? Popiły? :D czy w waszych domach tez taka cisza? U mnie A odsypia intensywna noc i tylko tuptanie szczura można zarejestrować :D u mnie pierwszy pilatesik w tym roku zaliczony, kalendarze pozamieniane a reszta po staremu:)

reklama
U mnie bylo dosc fajnie :p mielismy sami siedziec a przyszli do nas goscie :D siedzielismy do 3:D ale ja do 4 czekam na kuzyna od meza bo trzeba bylo go odwiezsc do domu bo byl na imprezie i o 5:20 szlam spac :D maly szalal :D troche potanczylismy ja pilam soczek a maz troche po szalal i dzis troche zle sie czuje :p a wy dziewczyny jak nowy rok przywitalyscie?:)

Do góry