reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Hajduczka ja też tak miałam że jeść musiałam co 3 godz bo inaczej męczyły mnie mdłości i robiło mi się słabo teraz na szczęście mi przeszło i już jest ok tylko zauważyłam że zaczynam więcej jeść ale to dobrze bo mi akurat termin zmienił się z 5 na 11 bo dzidziuś dość mały :-)
Kasik90 ja chyba też zaczynam coś czuć jak zjem i położę się w łóżeczku mam wrażenia takiego płukania od środka ale naprawdę jest to ledwie wyczuwalne;-) ;)
Ależ jestem zmęczona po tych świętach bo miałam gości i się na chodziłam tak że nogi bolą i skurcze łapią dzisiaj odpoczywam z ciasteczkami w łóżku:-D

reklama
Hajduczka mój A przez ramie czytał Twojego posta i mówi do mnie tak: czyli ta Twoja złość na głodniaka to rzeczywiście bobo?? :D ja wpadam w mega złość gdy jestem głodna (A przekonał sie już kilkakrotnie, że zbyt długo gotujące sie ziemniaki czy oczekiwanie na zamówienie od chińczyka moze mnie z równowagi wyprowadzić).
U nas połówkowe jutro, ah jestem taka ciekawa co i jak... :)
Dobrego dnia!

Hajduczka ja mam refluks w ciąży. Teraz mi dokucza mniej, ale wcześniej jak nie zjadłam o określonej porze albo odpowiednio to też wymiotowałam. Przez te cofanie się z przełyku to miałam przez cały listopad infekcje gardła. Często mam tak jakbym czegoś nie połknęła. W poprzedniej ciąży dokuczają mi tylko zgaga. Ale teraz jak nie zjem tez co 3 godz. średnio to jest mi nie dobrze. Z tym ze rano mogę zjeść lekkie śniadanie ale drugie juz musi być konkretne bo inaczej jest mi niedobrze. Często jak zjem to czuje się dalej głodna, nie czuje uczucia sytości ale z drugiej strony nie chce się obrać bo potem się męczę.

Basia89 ha jak głodna to też zła jestem. Taki miałam drugi dzień świąt u teściów. Jedzenie tylko ciężkie, więc mało jadłam to i byłam głodna i zła.

Kasik90 kciuki za wizytę.

Jak fajnie przeczytać dziewczyny, że nie jestem żadnym wybrykiem ani wyjątkiem! :) Jednak w grupie raźniej! Mam nadzieję, że ten kaszel, przeraźliwy głód i złość na głodniaka (Basi89 pozdrawiam :)) w końcu miną.
GosiaLew spróbuj pić rano cytrynę z wodą i te refluksowe uciążliwości powinny złagodnieć.
Poza tym teraz czuję się o niebo lepiej w porównaniu z pierwszym trymestrem, gdzie pojawiały się plamienia; ból piersi, podbrzusza, jajników, pleców itp.
Była nawet taka sytuacja, że byłam na 100% przekonana, że straciłam moje dziecko w 10 tygodniu, bo zaczęłam tak bardzo krwawić… wiecie o czym wtedy zapomniałam? O braku bólu, który mi towarzyszył 2 lata wcześniej kiedy straciłam nasze pierwsze dziecko. Tym razem krwawienie było bezbolesne, a ja już wszystko widziałam w czarnych barwach. Życie potrafi zaskakiwać :)

Hej dziewczyny :) jestem tu na forum 1 raz . Jestem w drugiej ciąży. Termin mam na 12 maja :) weszłam dopiero teraz szukałam i szukałam forum ale jakoś nie było czasu kiedy się zarejestrować :p jestem w 20 tygodniui 4 dzień :p zastanawiam się jak to będzie i czy urodze w terminie :p

Święta, święta i... 1,5kg na plus! Mój układ trawienny chyba przestał funkcjonować, bo już nawet polecone przez Ewę90 Lactulosum nie pomaga... Jestem ociężałą kulą.

Witam poswiatecznie :)

Niesia tez jestem na plusie (doktorek sie ucieszy bo kazal mi se pojesc przez swieta) ale nie wiem dokladnie ile bo moja waga inaczej wazy niz ta u lekarza. Jutro mam wizyte to sie okaze ;) byle mnie nie opieprzyl ze za bardzo se pojadlam, bo tez sie czuje jak kulka.

Moje dziecko zas sie zaglutowalo... Oszaleje... Dopiero schowalam leki i 2 tygodnie sie pocieszylam :/ katar wrocil i glut splywajacy do gardla powodujacy rzyg. Rewelacja!

Drugie dzieciatko szaleje w brzuchu i nie chce sie okreslic plciowo. Moze za 2 tygodnie na polowkowych.... Bo chcialabym juz jakas liste wyprawkowa stworzyc i po malu sie zaopatrywac zeby potem nas tak nie szarpnelo na raz.

Dziewczyny czy was tez tak zalewa wydzielina? Ja mam jej dużo od początku ciazy ale dzisiaj co chwila wycieka mi spora ilośc bardzo wodnistego płynu... Chyba pojadę na IP... Nie potrafię określić koloru bo wszystko wchodzi w wkładkę.

reklama
Czekam na chłopaka i jadę. Podeszłabym do mojego gin ale chyba ma urlop. Ah. Im dalej tym bardziej sie martwię. Czy któraś z was miała takie doświadczenia? Jestem ciekawa co mnie czeka jesli obawy sie potwierdza.

Do góry