reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2016

Witam w sobotni, swiateczny poranek :-) jak nastroje?

Ciekawe ile mi po świętach wejdzie na wage.. a akurat w poniedziałek wizyta to aż sie boje na wage stanąc. Niby staram sie nie przejadac, ale a to tego skubne a to tamtego spróbuje, ze juz o cukierkach w między czasie nie wspomne.. no ale to święta w końcu :-D

A ruchów jak nie czułam tak niestety nadal nie czuje i troszke zaczyna mnie to martwić.. ale wiem, ze jest jeszcze czas, zeby poczuc wiec póki co nie panikuje, ale chciałabym juz :-)

reklama
A u mnie święta nieciekawie... w łóżku i do tego wczoraj i dzis w nocy mialam bol podbrzusza. Wzidlam nospe i przeszlo, myślę że to od cewki bo znowu dokucza, odgarniam czarne myśli, że coś się dzieje z szyjką. Jutro jest mój lekarz na dyżuże w szpitalu to pojade zrobic usg.
Wszystkim swieta popsułam....mam już doła, niech będzie szczęśliwy kwiecień już....

U nas spokojnie. Dzis wybieramy sie do znajomych na świąteczne ciacho i wino (pytanie za milion: kto bedzie kierowcą?) :D
Od wczoraj bolą mnie piersi. Są ciężkie, pełne i pulsują. Mam nadzieje, że to nic złego. Chyba poprostu rosną. (Hurra) małe wywija koziołki, rano spokojnie (moze przesypiam), popołudniu ilekroć usiądęi wieczorem jest super czas na tance:D
I już zaczynam odczuwać stresa wtorkowym polowkowym, nie mogę sie doczekać :)

Basia przypomniałaś mi o istnieniu wina, a od kiedy jestem w ciąży to mam na nie straszną ochotę :-( Piersi mi też urosły, już dwa razy musiałam zmieniać rozmiar stanika, a zaczynałam z DD więc teraz czuję się jak krowa. Moja mała dalej fika i daje znać że jest w brzuszku. Gdyby nie to to bym chyba zapomniała że jestem w ciąży, jak dobrze być już w drugim trymestrze ;-)

Mnie w pierwszym trymestrze poprostu "odrosły od ziemi", ale nie musiałam zmieniać garderoby. Natomiast od dwóch dni czuje, że moje B jest ciasnawe, wiec dumnie wybiorę sie do sklepu po cos większego :] dwa, że do tej pory nie bolały mnie piersi, czasem były bardziej tkliwe, a teraz najlepiej siedziałbym bez stanika trzymając je w chłodnych rękach narzeczonego :p

Hey Dziewczyny :)
ja wczoraj byłam i u tesciow i u mamy i jeszcze u siorki i na wieczór tak mi twardnial brzuch w jakąś panikę wpadłam zaczęłam się cała trzęsc ale wzięłam nospe twardnienia minęły i M mnie przytulił i jakoś te nerwy odeszły , jeszcze posluchalam bijącego serduszka to już w ogóle się uspokoilam. Ale M juz mi każe.leżeć i nie pozwala dziś do nikogo w odwiedziny w sumie ma rację chyba przecholowalismy wczoraj , dopiero co wstałam z wyra a tu taki wysiłek.
A Wam jak mijają Święta ? ja wczoraj troszkę podjadlam Ale tak to jakoś nie mam ochoty na te jedzenie nawet .

A może masz problem z krążenie a nie skurczami. Chociaż jak złapie skurcz to potem boli jakby zakwasy się zrobił na mięśnie.

Taka rada jak złapie skurcz w łydkę to trzeba wyprostować nogę i ciągnąć palce od nóg do góry żeby naprężyć mięśnie. Naprawdę pomaga szczególnie w nocy jak taki skurcz wybudza ze snu.[/QUOTE

No własnie nie czuję skurczu tylko takie ciężkie łydki. Może faktycznie krążenie? Jak za dużo stoję w dzień to noc do luftu. Dziś miałam wyżej nogi i było ok, więc masz nosa pewnie, bo to by tak na krążenie wskazywało.

reklama
A my po wizycie w szpitalu i jestem przeszczesliwa że jest wszystko ok. Szyjka sie nie skrocila, jest zamknieta, zmierzyl ze ma 2,76 i powiedzial - to jest prawidlowa szyjka, ale po Pani przejsciach to bardzo dobrze że Pani leży. Uspokoił mnie ze te bóle podbrzysza nie sa groźne, tylko takie zaciskające skurczowe są groźne. I zapytal czy mielismy polowkowe jak powiedzialam ze nie to obejrzal dzieciaczka i powiedział że zdrowiutki jest serduszko też i w głowie wszystko dobrze poukładane:) ale jestem szczęśliwa i teraz już mogę spokojnie leżeć :)

Ostatnia edycja:
Do góry