reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Witam w sobotni, swiateczny poranek :-) jak nastroje?

Ciekawe ile mi po świętach wejdzie na wage.. a akurat w poniedziałek wizyta to aż sie boje na wage stanąc. Niby staram sie nie przejadac, ale a to tego skubne a to tamtego spróbuje, ze juz o cukierkach w między czasie nie wspomne.. no ale to święta w końcu :-D

A ruchów jak nie czułam tak niestety nadal nie czuje i troszke zaczyna mnie to martwić.. ale wiem, ze jest jeszcze czas, zeby poczuc wiec póki co nie panikuje, ale chciałabym juz :-)

reklama
A u mnie święta nieciekawie... w łóżku i do tego wczoraj i dzis w nocy mialam bol podbrzusza. Wzidlam nospe i przeszlo, myślę że to od cewki bo znowu dokucza, odgarniam czarne myśli, że coś się dzieje z szyjką. Jutro jest mój lekarz na dyżuże w szpitalu to pojade zrobic usg.
Wszystkim swieta popsułam....mam już doła, niech będzie szczęśliwy kwiecień już....

U nas spokojnie. Dzis wybieramy sie do znajomych na świąteczne ciacho i wino (pytanie za milion: kto bedzie kierowcą?) :D
Od wczoraj bolą mnie piersi. Są ciężkie, pełne i pulsują. Mam nadzieje, że to nic złego. Chyba poprostu rosną. (Hurra) małe wywija koziołki, rano spokojnie (moze przesypiam), popołudniu ilekroć usiądęi wieczorem jest super czas na tance:D
I już zaczynam odczuwać stresa wtorkowym polowkowym, nie mogę sie doczekać :)

Basia przypomniałaś mi o istnieniu wina, a od kiedy jestem w ciąży to mam na nie straszną ochotę :-( Piersi mi też urosły, już dwa razy musiałam zmieniać rozmiar stanika, a zaczynałam z DD więc teraz czuję się jak krowa. Moja mała dalej fika i daje znać że jest w brzuszku. Gdyby nie to to bym chyba zapomniała że jestem w ciąży, jak dobrze być już w drugim trymestrze ;-)

Mnie w pierwszym trymestrze poprostu "odrosły od ziemi", ale nie musiałam zmieniać garderoby. Natomiast od dwóch dni czuje, że moje B jest ciasnawe, wiec dumnie wybiorę sie do sklepu po cos większego :] dwa, że do tej pory nie bolały mnie piersi, czasem były bardziej tkliwe, a teraz najlepiej siedziałbym bez stanika trzymając je w chłodnych rękach narzeczonego :p

Hey Dziewczyny :)
ja wczoraj byłam i u tesciow i u mamy i jeszcze u siorki i na wieczór tak mi twardnial brzuch w jakąś panikę wpadłam zaczęłam się cała trzęsc ale wzięłam nospe twardnienia minęły i M mnie przytulił i jakoś te nerwy odeszły , jeszcze posluchalam bijącego serduszka to już w ogóle się uspokoilam. Ale M juz mi każe.leżeć i nie pozwala dziś do nikogo w odwiedziny w sumie ma rację chyba przecholowalismy wczoraj , dopiero co wstałam z wyra a tu taki wysiłek.
A Wam jak mijają Święta ? ja wczoraj troszkę podjadlam Ale tak to jakoś nie mam ochoty na te jedzenie nawet .

A może masz problem z krążenie a nie skurczami. Chociaż jak złapie skurcz to potem boli jakby zakwasy się zrobił na mięśnie.

Taka rada jak złapie skurcz w łydkę to trzeba wyprostować nogę i ciągnąć palce od nóg do góry żeby naprężyć mięśnie. Naprawdę pomaga szczególnie w nocy jak taki skurcz wybudza ze snu.[/QUOTE

No własnie nie czuję skurczu tylko takie ciężkie łydki. Może faktycznie krążenie? Jak za dużo stoję w dzień to noc do luftu. Dziś miałam wyżej nogi i było ok, więc masz nosa pewnie, bo to by tak na krążenie wskazywało.

reklama
A my po wizycie w szpitalu i jestem przeszczesliwa że jest wszystko ok. Szyjka sie nie skrocila, jest zamknieta, zmierzyl ze ma 2,76 i powiedzial - to jest prawidlowa szyjka, ale po Pani przejsciach to bardzo dobrze że Pani leży. Uspokoił mnie ze te bóle podbrzysza nie sa groźne, tylko takie zaciskające skurczowe są groźne. I zapytal czy mielismy polowkowe jak powiedzialam ze nie to obejrzal dzieciaczka i powiedział że zdrowiutki jest serduszko też i w głowie wszystko dobrze poukładane:) ale jestem szczęśliwa i teraz już mogę spokojnie leżeć :)

Ostatnia edycja:
Do góry