reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2016

reklama
I ja się dołączam do życzeń zdrowych, spokojnych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia :tak: Żeby każda z nas dotrwała do maja z jak najlepszym samopoczuciem i humorem, porody były lekkie a dzieciaczki dały przesypiać noce:-) :)

Mam nadzieję, że wszystkie macie spokojne święta !
Ale ciąży nie da się odłożyć na półkę, co u mnie czuć szczególnie w nocy. Druga noc i łydki bolą, a biorę magnez i potas. Myślałam, że choć miesiąc jeszcze pokarmię się "miodowym trymestrem" a tu jakby pierwszy obrzydliwy trymestr ciągnął się do połowy 4 miesiąca, a drugi skrócił się widać do początku szóstego ;-) Chciałabym urodzić już!

Hejo! Jedzenie <3 sprytnie, żeby zrobić miejsce jem i ćwiczę, jem i spaceruje, jem i śpię:D wspaniały czas choc tęsknota za rodzinami wyczuwalna.
Maui ja odpukać nie mam takich dolegliwości, kilka dni łapały mnie jakby chwilowe kolki czy skurcze w brzuszku, ale to takie max do minuty. I czasem plecy mnie zabola, ale dzis porządnie je rozciagnelam pilatesem, wczoraj mój A wypieścił cały nadmiar ciałka, a od przyszłego tygodnia umówiłam sie z koleżanka na basen raz w tyg wiec mam nadzieje, że bitwa : Baś- plecy bedzie na plus dla mnie.
Justyna na na fb pisuje e naszej grupie. Choc przywykłam do wersji forum :D

Maui ja też ostatnio stwierdziłam, że nie wytrzymam jeszcze drugiej połowy. Jakoś to tak wolno mija ;). Co do łydek to Cię bolą czy łapią skurcze. Może to nie brak magnezu albo magnez się nie wchłania dostatecznie albo za mała dawka. Można zmienić magnez albo zwiększyć dawkę, tylko potasu bym nie zwiększała.

U mnie święta ok. Nawet się nie objawami tak mocno. Wczoraj więcej zjadłam niż dzisiaj ale nie przesadzałam. A dzisiaj u teściów to samo ciężkie żarcie było więc nie jadłam za dużo, praktycznie w ogóle nie jadłam aż wróciłam głodna.

Maui ja też ostatnio stwierdziłam, że nie wytrzymam jeszcze drugiej połowy. Jakoś to tak wolno mija ;). Co do łydek to Cię bolą czy łapią skurcze. Może to nie brak magnezu albo magnez się nie wchłania dostatecznie albo za mała dawka. Można zmienić magnez albo zwiększyć dawkę, tylko potasu bym nie zwiększała.
Chyba zwiększę. Łydki bolą tak dziwnie, nie boleśnie a upierdliwie, jakby cierpły... Koszmar.

reklama
A może masz problem z krążenie a nie skurczami. Chociaż jak złapie skurcz to potem boli jakby zakwasy się zrobił na mięśnie.

Taka rada jak złapie skurcz w łydkę to trzeba wyprostować nogę i ciągnąć palce od nóg do góry żeby naprężyć mięśnie. Naprawdę pomaga szczególnie w nocy jak taki skurcz wybudza ze snu.

Do góry