reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

reklama
a co zamówiłaś? U nas to takie łączone - wczoraj mama miała urodziny, zaraz Dzień Mamy, zrobiłam jej chustę na szydełku 🙈
Mama mi smęciła niedawno o takim długim bezrękawniku, więc znalazłam fajny :) Mam nadzieję, że będzie zadowolona.
Ale cudnie z tą chustą! Prezenty własnoręcznie robione są najlepsze 💚

Ja się tak zastanawiam czy warto powtarzać drożność? Czy to jest tak, że jak 2 lata temu prawie (przed ciążą) były ok to teraz też jest... wtedy po drożności w 2 cyklu się udało. Ciekawe czy to jest powiązane...?
Wg mojego lekarza, największe szanse są przez 3 cykle po drożności. Ja miałam drożność dobre pół roku temu, a teraz przy histero-laparo ją powtórzy 🙂

Ty za dużo o mnie wiesz. To się robi niebezpieczne 🤣🤣🤣
guardians of the galaxy sleeping GIF

kochana jesteś 😍 mi się bardzo dobrze na tej trasie jedzie, nie ma pieszych wyskakujących zza krzakow, rowerzystów i hulajnóg :D jedzie się przed siebie, z dużą prędkością, i śpiewa się sanah 😅 wolę to niż jazdę po mieście!
tylko to samo wbijanie się z tego pasa startowego... 🙈
Ja zawsze wpuszczam i liczę na wzajemność 😜

Przykro mi :(
Ja mam jedną dobrą znajomą, która ma trójkę dzieciaków. I w ogóle nie czuję się przytłoczona tematem dziecięcym. Gadamy o muzyce, filmach, serialach, żarciu i innych przyziemnych tematach. Wiadomo, dzieciaki się też przewijają w rozmowach, ale przysięgam, że nigdy nie miałam w rozmowie z nią żadnego ukłucia zazdrości czy czegoś takiego.
Ale niestety z większością znajomych jak tylko dzieciaki się pojawiły to kontakt się posypał. Z moją ex-przyjaciółką jak urodziła córkę to każdy temat sprowadzała do dziecka, a jak chciałam ją odwiedzić, albo gdzieś wyciągnąć na miasto to rzucała mi teksty i jakiś rytuałach i stałych godzinach dziecka. Poza tym zawsze padało MY, a ja nie chciałam za każdym razem spotykać się z partnerami. Także kontakt poleciał na łeb, nie gadałyśmy od kilku lat.
No i właśnie o to chodzi- chcę pogadać o czymkolwiek, muzyka, film- tak jak pisałaś, no, ale się nie da! U niektórych wjeżdżają chyba klapki na oczy i innych tematów nie ma 🫣
Tak to poza nimi, to nie mam jakiejś przyjaciółki 😓
Byliśmy w zeszłym roku na imprezie u jednej z nich, to były 4 pary, w tym my- jedyni bez dzieci. Próbowałam podrzucić jakiś temat o wakacjach, gdzie się wybierają itp, to jedna z nich do drugiej: „ale wózek do samolotu to można zabrać? A jak uciszyć dziecko podczas startu samolotem?” Ok, temat trzymał się wakacji, szkoda, że zostałam bez słowa 😬 Wyszliśmy po 2 godzinach. Czy niektóre dziewczyny naprawdę tracą mózg po urodzeniu dzieci i nie ogarniają normalnych tematów?

No i właśnie o to chodzi- chcę pogadać o czymkolwiek, muzyka, film- tak jak pisałaś, no, ale się nie da! U niektórych wjeżdżają chyba klapki na oczy i innych tematów nie ma 🫣
Tak to poza nimi, to nie mam jakiejś przyjaciółki 😓
Byliśmy w zeszłym roku na imprezie u jednej z nich, to były 4 pary, w tym my- jedyni bez dzieci. Próbowałam podrzucić jakiś temat o wakacjach, gdzie się wybierają itp, to jedna z nich do drugiej: „ale wózek do samolotu to można zabrać? A jak uciszyć dziecko podczas startu samolotem?” Ok, temat trzymał się wakacji, szkoda, że zostałam bez słowa 😬 Wyszliśmy po 2 godzinach. Czy niektóre dziewczyny naprawdę tracą mózg po urodzeniu dzieci i nie ogarniają normalnych tematów?
często to tak wygląda niestety :(

reklama
Do góry