reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

jestem jeszcze 35-, uffff! Właśnie jutro mam babski zjazd z mamą i siostrą, musimy się rozerwać! Aż alkomat z tej okazji kupiłam, żebym w niedzielę mogła być pewna, że mogę do auta wsiąść :D
Bardzo fajnie, że robicie sobie takie wyjazdy! U nas nie ma czegoś takiego.
Mam dwie koleżanki, z którymi znamy się dłuuuuugo, praktycznie całe życie- jedna już ma dwójkę dzieci, druga- jedno. Mamy w 3 grupę na whatsapp. Czasem próbuję coś zagadać, co u nich słuchać, czy były ostatnio na czymś w kinie, co sądzą na jakiś randomowy temat (takie przyziemne sprawy, żeby utrzymywać kontakt). Niestety, zawsze każdy temat kończy się, że jedna spyta o coś, co dotyczy dziecka, piszą między sobą, a ja to tylko czytam i nie mogę się wypowiedzieć. Chyba pora wypisać się stamtąd.
U nas w pracy też niektóre dziewczyny nie mają dzieci, jest naprawdę rożny rozstrzał wiekowy, ale idzie pogadać o wszystkim- dosłownie! A tam każdy temat sprowadza się do dzieci 🥺
Sorki, musiałam.

reklama
Czy wasz dzisiejszy dzień też był taki byle jaki, zamulony i śpiący?
Mnie dzisiaj od rana jakoś głowa ćmiła, pogoda taka kiepska u nas, chmury i deszcz.
Położyłam się na drzemkę i dopiero się obudziłam, teraz czuję się jakby przejechał po mnie walec 🤡 A miał być dzisiaj popcorn i Netflix ale chyba już dupa, ide się myć i lulu 🥱🌙

Mnie dzisiaj od rana jakoś głowa ćmiła, pogoda taka kiepska u nas, chmury i deszcz.
Położyłam się na drzemkę i dopiero się obudziłam, teraz czuję się jakby przejechał po mnie walec 🤡 A miał być dzisiaj popcorn i Netflix ale chyba już dupa, ide się myć i lulu 🥱🌙
Tak, po obiedzie byłam taka śpiąca, że poszliśmy ze starym się położyć i oboje usnęliśmy na 3 godziny 😱 to teraz będzie siedzenie do co najmniej północy, jak nie później 😂

Mam dwie koleżanki, z którymi znamy się dłuuuuugo, praktycznie całe życie- jedna już ma dwójkę dzieci, druga- jedno. Mamy w 3 grupę na whatsapp. Czasem próbuję coś zagadać, co u nich słuchać, czy były ostatnio na czymś w kinie, co sądzą na jakiś randomowy temat (takie przyziemne sprawy, żeby utrzymywać kontakt). Niestety, zawsze każdy temat kończy się, że jedna spyta o coś, co dotyczy dziecka, piszą między sobą, a ja to tylko czytam i nie mogę się wypowiedzieć. Chyba pora wypisać się stamtąd.
U nas w pracy też niektóre dziewczyny nie mają dzieci, jest naprawdę rożny rozstrzał wiekowy, ale idzie pogadać o wszystkim- dosłownie! A tam każdy temat sprowadza się do dzieci 🥺
Sorki, musiałam.
jak by nie patrzeć, dzieci to ekstra ważny element życia, więc tego się nie uniknie mając dzieciatych znajomych 🥺

widocznie Twoje ciało mówi, że potrzebuje regeneracji. Odpoczywaj bez wyrzutów sumienia, zasługujesz na to!

Sorki, musiałam.
Przykro mi :(
Ja mam jedną dobrą znajomą, która ma trójkę dzieciaków. I w ogóle nie czuję się przytłoczona tematem dziecięcym. Gadamy o muzyce, filmach, serialach, żarciu i innych przyziemnych tematach. Wiadomo, dzieciaki się też przewijają w rozmowach, ale przysięgam, że nigdy nie miałam w rozmowie z nią żadnego ukłucia zazdrości czy czegoś takiego.
Ale niestety z większością znajomych jak tylko dzieciaki się pojawiły to kontakt się posypał. Z moją ex-przyjaciółką jak urodziła córkę to każdy temat sprowadzała do dziecka, a jak chciałam ją odwiedzić, albo gdzieś wyciągnąć na miasto to rzucała mi teksty i jakiś rytuałach i stałych godzinach dziecka. Poza tym zawsze padało MY, a ja nie chciałam za każdym razem spotykać się z partnerami. Także kontakt poleciał na łeb, nie gadałyśmy od kilku lat.

reklama
Do góry