reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

Mnie denerwuje, jak do mnie gadają, że się głodzę, jak np. nie mam ochoty na jedzenie, nie chce dokładki. No słuchajcie, chudzi ludzie też miewają gorsze dni. I wkurwia mnie to, jak piją do mnie. A w innym dniu' jeju jaj ty dużo zjadłaś! Życie jest niesprawiedliwe.
No faktycznie. I to oczywiście moja wina i trzeba mnie o tym poinformować jak to mam super.
Mam to samo! I wiecznie te łatki „chudzielca” tak jakby to było jakieś miłe. Ale do otyłej osoby już „grubasie” jak powiesz No to przecież obraźliwe. Wtf a chudzielec to nie. 🤨

reklama
Mam właśnie dwie różne nastolatki. Jedna jest w sam raz, druga chudzinka. Czasami mówię jednej, że mogłaby więcej jeść warzyw czy owoców, bo to zdrowe, ale absolutnie nigdy nie mowię, ze za mało zjadła albo, że ma wiecej zjeść. Uważam, ze obie powinny jeść gdy są głodne. Ale druga znowu je więcej słodkości i sama chodzi i mowi, ze chętnie schudłaby z 5 kg, to tylko zachęcam by zjadla wiecej warzyw czy owoców i żeby nie przesadzała wieczorem, bo na prawdę wygląda swietnie i ma wspaniałą figurę. Ale trudno w tych sprawach nie przekroczyć delikatnej granicy, by potem nie narobić szkód w psychice nastolatek.
Ostatnio robię deserki. Wczoraj bananowo-twarogowe <oczywiście nie zdradziłam, ze twaróg w tym jest> orzeszki, herbatniki, czekolada i truskawki a dzisiaj kasza manna, biala czekolada, herbatniki, orzeszki i truskawki. I cieszę się, że jedzą zdrowszą wersje deserów.
Poproszę przepisy na deserki 🤩

Ty nie mów takich rzeczy 😅 ja się zamknęłam w swojej bańce i wmawiam sobie, że po trzech miesiącach clo będziemy mieli plemniory nie do poznania, dużo i ruchliwe i nie przyjmuje do wiadomości, że może być inaczej 😅
tego wam życzę ❤️ może faktycznie problemy z nasieniem były spowodowane hormonami i po regulacji nasienie się poprawi 🤞
Chociaż patrząc na mnie czy @LadyCaro i ponad rok walki o poprawę nasienia to spekularnych wyników nie ma🤷🏻‍♀️

Tak w temacie dzisiejszych rozmow ze mozna było wczesniej zacząć starania 😉
FB_IMG_1684348692485.jpg

Oczywiście wiadomo, ze warto sprawdzić ponownie. Mąż miał po cyklu i odbloku wyniki bliskie dolnej granicy lub graniczne, więc zrobił odblok ponownie. Hormony do stanu sprzed mogą wracać do pół roku i też nie muszą, jeśli w ktorymś etapie była przesada. Mąż działał pod opieką lekarza, więc szczerze wierzę, że pod hardcorowym pół rocznym czasie, wszystko się unormuje.
ale mówimy o hormonach czy nasieniu?

reklama
Do góry