reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

reklama
Możesz kupić w każdym markecie np. biedrze, Lidlu, ale też w Rossmanie.
Jabtych z rosmanna używam.
Sa do kolorów albo do białego.
Screenshot_20230512_161944_Chrome.jpg

Dziewczyny, a brała tu któraś viagre na endometrium?
Ja co prawda nie brałam, ale miałam problem z cienkim endometrium, którego powodem jak sie okazało były całkiem spore zrosty. Nie wiem jaka jest Twoja historia - czy jesteś po jakis zabiegach w obrębie macicy. Ale warto mieć ten problem na uwadze mając cienkie endo. U mnie jedna pani ginekolog ( z bardzo dobrymi opiniami) upierała się, że na pewno nie ma zrostów bo nie widzi ich na usg. Zrostów było dużo i miałam wykonywany 3 razy zabieg histeroskopii w celu ich usunięcia.

Ja co prawda nie brałam, ale miałam problem z cienkim endometrium, którego powodem jak sie okazało były całkiem spore zrosty. Nie wiem jaka jest Twoja historia - czy jesteś po jakis zabiegach w obrębie macicy. Ale warto mieć ten problem na uwadze mając cienkie endo. U mnie jedna pani ginekolog ( z bardzo dobrymi opiniami) upierała się, że na pewno nie ma zrostów bo nie widzi ich na usg. Zrostów było dużo i miałam wykonywany 3 razy zabieg histeroskopii w celu ich usunięcia.
o, dziękuję za Twoją wypowiedź. Akurat zabiegów w obrębie macicy nie miałam, jestem też świeżo po histeroskopii i wszystko wygląda dobrze, czekam tylko na wyniki biopsji endometrium, ale to bardzo ciekawe co napisałaś, to bardzo cenna wiedza, bardzo Ci dziękuję :)

Mi przeszkadza. W biurze drżą ryja. No i spoza Krakowa dużo na dojazd tracę chociaż odległość nieduża to stoję w korkach.
To ja sobie wybieram biurko na uboczu ;) fakt jak wcześniej siedziałam w środku to bywało kiepsko z hałasem.
Dojazd to mam 20 min tramwajem także nie narzekam ;)

o, dziękuję za Twoją wypowiedź. Akurat zabiegów w obrębie macicy nie miałam, jestem też świeżo po histeroskopii i wszystko wygląda dobrze, czekam tylko na wyniki biopsji endometrium, ale to bardzo ciekawe co napisałaś, to bardzo cenna wiedza, bardzo Ci dziękuję :)
No to super, że wygląda dobrze ;) Bo myśle, że nie warto "pchać" w siebie leków, jeżeli nie jest wyjaśniona kwestia zrostów - no ale u Ciebie jest, więc nie ma problemu ;)
A jakiej grubości masz endo w czasie/zaraz po owulacji?

reklama
No to super, że wygląda dobrze ;) Bo myśle, że nie warto "pchać" w siebie leków, jeżeli nie jest wyjaśniona kwestia zrostów - no ale u Ciebie jest, więc nie ma problemu ;)
A jakiej grubości masz endo w czasie/zaraz po owulacji?
zaraz po owulacji mam 6-6,5mm, raz w jednym miejscu prawie dobiło do 7mm. Więc nie ma jakiejś ogromnej tragedii (startowałam z 3,7mm 😅), jest graniczne, ale teoretycznie taki wynik powinien już umożliwić zajście w ciążę, ale wiadomo, grubsze byłoby lepsze :)

Do góry