reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

Odkąd zażywam lewotyroksynę to z miesiąca na miesiąc mam coraz słabszy okres. To tak powinno być? 🧐🧐

reklama
Myślę, że w staraniach ważne jest podejmoawanie decyzji w zgodzie ze sobą. Przynajmniej ja tak robię. I wydaje mi się też, że trochę inaczej podchodzą do tematu dziewczyny walczące o pierwsze dziecko. Są w stanie poświęcić więcej i przeznaczyć też większe środki żeby się udało. Więc jeśli taka decyzja sprawi, że będziesz się czuła lepiej niż na stymulacji, biegając po lekarzach wkładając dużo sił w starania to tak zrób 🙂
ja uważam, że w staraniach najważniejsze jest to co my czujemy. I tak jak piszesz, starać się w zgodzie ze sobą (no i ze starym 😝). Ostatnio na forum dowiedziałam się, że jak się bardzo pragnie dziecka to trzeba włożyć w to wszystkie siły i pieniądze, a jak komuś się nie udaje to widocznie za mało się stara i szuka 🤦🏻‍♀️ sorry ale to najgłupsza rzecz jaką przeczytałam. Uważam, że każda powinna się starać tak jak czuje się dobrze na daną chwilę, nie ma co się porównywać bo to nie są wyścigi. Zdrowie psychiczne jest również ważne i fajnie, żeby te życie fajnie przeżyć mimo nieudanych starań ❤️

Myślę, że w staraniach ważne jest podejmoawanie decyzji w zgodzie ze sobą. Przynajmniej ja tak robię. I wydaje mi się też, że trochę inaczej podchodzą do tematu dziewczyny walczące o pierwsze dziecko. Są w stanie poświęcić więcej i przeznaczyć też większe środki żeby się udało. Więc jeśli taka decyzja sprawi, że będziesz się czuła lepiej niż na stymulacji, biegając po lekarzach wkładając dużo sił w starania to tak zrób 🙂

No właśnie gdzies zakodowalam sobie , ze nie chce miec dużej różnicy wieku miedzy dziecmi (wiem, ze głupie) i chyba za mocno mi to siedzi w głowie, ze każdą porażkę przezywam coraz bardziej 😞
I dokładnie tak jak piszesz, pomyslalam sobie ze gdybym tak miala przy pierwszym dziecku to duzo inaczej bym myslala i postępowała
A cos czuje, ze chyba wrócę do punktu wyjscia bo cos czuje , ze tak Klinika to nie jest dla mnie 😞

Cześć dziewczyny 😊
Po dłuższej przerwie powracamy do starań 💪.

Dostałam od lekarza Accofil. Teraz mam wziąć 2 pełne dawki. Już jestem po pierwszej.
W ciąży mam je rozdzielać na 1/3 co 3 dni.
Czy ktoraś brała Accofil i ma na to jakiś sposób ? Jak to i w czym najlepiej rozpodzielić?

ja uważam, że w staraniach najważniejsze jest to co my czujemy. I tak jak piszesz, starać się w zgodzie ze sobą (no i ze starym 😝). Ostatnio na forum dowiedziałam się, że jak się bardzo pragnie dziecka to trzeba włożyć w to wszystkie siły i pieniądze, a jak komuś się nie udaje to widocznie za mało się stara i szuka 🤦🏻‍♀️ sorry ale to najgłupsza rzecz jaką przeczytałam. Uważam, że każda powinna się starać tak jak czuje się dobrze na daną chwilę, nie ma co się porównywać bo to nie są wyścigi. Zdrowie psychiczne jest również ważne i fajnie, żeby te życie fajnie przeżyć mimo nieudanych starań ❤️
To, co piszesz jest bardzo wartościowe i każda z Nas może się z tym utożsamiać.
W zgodzie z samą sobą z taką mocą i energią jaką czuje i środkami jakimi ma na dany moment, bez oceniania czy już chce wystarczająco mocno czy nadal za mało.

No właśnie gdzies zakodowalam sobie , ze nie chce miec dużej różnicy wieku miedzy dziecmi (wiem, ze głupie) i chyba za mocno mi to siedzi w głowie, ze każdą porażkę przezywam coraz bardziej 😞
I dokładnie tak jak piszesz, pomyslalam sobie ze gdybym tak miala przy pierwszym dziecku to duzo inaczej bym myslala i postępowała
A cos czuje, ze chyba wrócę do punktu wyjscia bo cos czuje , ze tak Klinika to nie jest dla mnie 😞
Wiem co czujesz odnośnie tej różnicy wieku. Też mam cały czas jakaś wewnętrzna presję, bo założyłam sobie (kiedyś tak myślałam że takie 3 lata to będzie idealnie), ale nie sądziłam że z drugą ciąża będzie tak trudno. Wręcz byłam przekonana, że szybko pójdzie.
I też już jestem mega zmęczona psychicznie tym wszystkim. My w tym cyklu nie możemy się starać że wzgl na badania moje i biopsje, i strasznie mi żal.

Znajoma kilka dni temu powiedziała (rok mlodsza) , że tylko spirale wyciagneła i po pierwszym @ juz była w ciąży 😕🫤 aż pomyslalam przez chwile, czy nie wziąć tabletek 1 cykl i odstawić, może wtedy organizm załapie tryb płodności. A zaraz pomyslalam sobie, że to idiotyczny pomysł😵‍💫😵

Znajoma kilka dni temu powiedziała (rok mlodsza) , że tylko spirale wyciagneła i po pierwszym @ juz była w ciąży 😕🫤 aż pomyslalam przez chwile, czy nie wziąć tabletek 1 cykl i odstawić, może wtedy organizm załapie tryb płodności. A zaraz pomyslalam sobie, że to idiotyczny pomysł😵‍💫😵
Wcale nie taki idiotyczny. Czasem lekarze stosuja taka sztuczkę, że przepisuja antykoncepcję na jeden cykl. Niby ma to zadziałać tak, że jajniki maja mocniej pracować po takiej "kuracji"

reklama
Do góry