reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

Ja gdy biorę utrogestan to co cykl mam objawy typowo ciążowe także gdy nie wiedziałam, ze on tak działa to myślałam ze jestem w ciąży, a teraz się przyzwyczailam niestety
ja biore duphaston na plamienia przed okresem, ale nawet jak go nie bralam to tez mnie moje cialo w bambuko robilo

reklama
Mój dzisiejszy 22 dc i taki test lh może nie pozytywny ale lepsze takie kreski niż wcale 😒

Załączniki

• AirBrush_20230506141725.jpg
    AirBrush_20230506141725.jpg
    221,9 KB · Wyświetleń: 70
Wcale nie taki idiotyczny. Czasem lekarze stosuja taka sztuczkę, że przepisuja antykoncepcję na jeden cykl. Niby ma to zadziałać tak, że jajniki maja mocniej pracować po takiej "kuracji"
Ja miałam antykoncepcję na 1 cykl przed stymulacją do in vitro, aby wyciszyć jajniki, bo na kontroli wyszło, że mi pęcherzyk nie pękł.

ja tak samo. A zdarza Wam się miewać ‚fantomowe’ objawy ciąży? Bo ja praktycznie co miesiąc mam np mega zmęczenie przed okresem, w tym miesiącu od kilku dni czuję ciągle takie ‚motylki’ w podbrzuszu, jakby mi macica falowała ;/ zaczyna mnie to już wnerwiać, bo do tej pory uważałam, że dobrze znam swój organizm a okazuje się, że daję się oszukiwać co miesiąc 🙈
Tak…. Poprzedni cykl… no ciąża jak nic 🙈🙈🙈 bol piersi, brzuch, falowanie macicy, klocie jaknikow mdłosci zawroty glowy…. Umysl plata figle, a najlepsze jest to ze jak byłam w ciąży to czulam sie jak na okres, ciagnely piersi, bol brzucha miesiaczkowy… tylko przeczucie ze zrobieniem testu bylo jedynym objawem ciazy, czulam ze powinnam zrobic test, mialam 30dc a miesiaczki co 31-33 dni. A teraz nic, nie mialam
Czasu myslec bo przed i w trakcie majowek ogrom pracy. Ale plamki krwi sie pojawily wiec jutro okres sie rozkreci….

Ale dałam ciała. Coś mi się popiep... i mój letrozol zamiast brać od 3 do 9dc jak miałam zalecone, to wzięłam od 1dc. Ciekawe jak to wpłynie na owu i jej termin?

Tak…. Poprzedni cykl… no ciąża jak nic 🙈🙈🙈 bol piersi, brzuch, falowanie macicy, klocie jaknikow mdłosci zawroty glowy…. Umysl plata figle, a najlepsze jest to ze jak byłam w ciąży to czulam sie jak na okres, ciagnely piersi, bol brzucha miesiaczkowy… tylko przeczucie ze zrobieniem testu bylo jedynym objawem ciazy, czulam ze powinnam zrobic test, mialam 30dc a miesiaczki co 31-33 dni. A teraz nic, nie mialam
Czasu myslec bo przed i w trakcie majowek ogrom pracy. Ale plamki krwi sie pojawily wiec jutro okres sie rozkreci….
czyli nie ja jedyna tak mam… czasami ciezko byc kobieta…

reklama
Jasne
Mam dość juz tych starań, męczą mnie, nawet jak jest owulacja która zawsze ostatnio jest a się nie udaje 😞 . Męczy mnie to podporządkowanie nieustanne, funkcjonowanie od okresu do okresu. Coraz mniej rzeczy mnie cieszy, a więcej denerwuje.
Wiem, ze w porównaniu do innych Was nie staram się długo, ale widocznie dla mnie to za dużo 😞
Coraz bardziej skłaniam się do następującej decyzji:
-ostatnia stymulacja aromkiem (gora dwie) i dokończona prawdopodobnie gonadotropinami i "odpuszczenie" (wybaczcie za to slowo) odpuszczenie jeżeli chodzi o leki o stymulacje, pozostane dosłownie na suplach bo muszę chyba odpocząć i skupić się na sobie i rodzinie. Bede umiarkowanie ćwiczyć i zdrowiej się odżywiac bo co więcej mogę ? 😞 po tym czasie podejmę decyzję co dalej.
Chyba potrzebuje odpoczynku ale czy to sie uda ? Nie mam pojęcia 😞
Każda przez to przechodzi/ła bez względu na to ile się staramy. Często podczas starań zapominamy, że mamy inne życie i cele poza staraniami. A jednak zatracamy się w tym całą sobą.
I każde "odpuszczenie" czy to od lekarzy, starań, leków jest dobre jeśli czujemy, to nas przytłacza. Bo co nam przyjdzie ze zdrowej ciąży, dziecka jak będziemy zniszczone psychicznie.

Dużo siły kochana ❤️ cokolwiek postanowisz.

Do góry