reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

no np ja mam wrażenie, że mopem się nie dojedzie tak właśnie przy listwach. Więc chętnie jeszcze te rogi bym ścierką dojechała sama. I zrobię to!
Ja też ;) Ale to właśnie przy takich gruntownych porządkach, na co dzień mi się nie chce. Szczególnie schody trzeba ścierką doczyszczać w narożnikach.

reklama
Domestosa do wody dla ciętych kwiatów to wiem, ale że do mycia podłóg?

@LadyCaro Dla mnie bardziej gruntowne sprzątanie to to z czyszczeniem listew przypodłogowych, uskoków przy drzwiach itp. Ale sama podłoga to tylko mopowanie. No bo co niby mam z nią robić? Lizać? 🤣
żeby przy kibelku dobrze umyć 🤣 zawsze jakiś sik wyleci na podłogę haha

Zależy jakie podłogi masz na myśli 😀
Ja mam gres w łazience, kuchni, przedpokoju i tam szczotuje sobie szczotą 😄 wodę z octem daje do spryskiwacza, pryskam i szoruje.
o to ja wodę z octem mam w atomizerze i np jak nie chce myć, ale chce odświeżyć podłogę to spryskuję panele i przecieram płaskim mopem. I w ogóle czyszczę dużo rzeczy wodą z octem

bo w ogóle wróciłam teraz do domu i po tygodniu było tyle kurzu, że jestem w szoku. Fakt, że ja na codzień kurze ogarniam na szybko swifferem, więc raczej się nie kurzy. Ale taki dramat

reklama
bo w ogóle wróciłam teraz do domu i po tygodniu było tyle kurzu, że jestem w szoku. Fakt, że ja na codzień kurze ogarniam na szybko swifferem, więc raczej się nie kurzy. Ale taki dramat
U nas jak kot wszędzie wlezie to niestety codziennie jest kurz, już się przyzwyczaiłam xd Zawsze znajdzie jakiś niedoczyszczony kąt, wlezie i rozniesie a o sierści to już nie wspomnę, jem ją 😅

Do góry