reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

no np ja mam wrażenie, że mopem się nie dojedzie tak właśnie przy listwach. Więc chętnie jeszcze te rogi bym ścierką dojechała sama. I zrobię to!
Ja też ;) Ale to właśnie przy takich gruntownych porządkach, na co dzień mi się nie chce. Szczególnie schody trzeba ścierką doczyszczać w narożnikach.

reklama
Domestosa do wody dla ciętych kwiatów to wiem, ale że do mycia podłóg?

@LadyCaro Dla mnie bardziej gruntowne sprzątanie to to z czyszczeniem listew przypodłogowych, uskoków przy drzwiach itp. Ale sama podłoga to tylko mopowanie. No bo co niby mam z nią robić? Lizać? 🤣
żeby przy kibelku dobrze umyć 🤣 zawsze jakiś sik wyleci na podłogę haha

Zależy jakie podłogi masz na myśli 😀
Ja mam gres w łazience, kuchni, przedpokoju i tam szczotuje sobie szczotą 😄 wodę z octem daje do spryskiwacza, pryskam i szoruje.
o to ja wodę z octem mam w atomizerze i np jak nie chce myć, ale chce odświeżyć podłogę to spryskuję panele i przecieram płaskim mopem. I w ogóle czyszczę dużo rzeczy wodą z octem

bo w ogóle wróciłam teraz do domu i po tygodniu było tyle kurzu, że jestem w szoku. Fakt, że ja na codzień kurze ogarniam na szybko swifferem, więc raczej się nie kurzy. Ale taki dramat

reklama
bo w ogóle wróciłam teraz do domu i po tygodniu było tyle kurzu, że jestem w szoku. Fakt, że ja na codzień kurze ogarniam na szybko swifferem, więc raczej się nie kurzy. Ale taki dramat
U nas jak kot wszędzie wlezie to niestety codziennie jest kurz, już się przyzwyczaiłam xd Zawsze znajdzie jakiś niedoczyszczony kąt, wlezie i rozniesie a o sierści to już nie wspomnę, jem ją 😅

Do góry