reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

reklama
mnie od paru dni boli okresowo brzuch i tyle.. trochę jestem zła na lekarza haha bo zaszczepił dziś we mnie cień nadziei jeszcze… ale ja zaś totalnie nie czuje żeby coś się miało jeszcze zadziac ciążowego
Ja się czułam ciązowo do bety, po becie wszystkie objawy jak ręką odjął 🤣

a ja z kolejnym głupim pytaniem. Bo podłogę wiadomo, mopuje się. Ale czy raz na jakiś czas sprzątacie jakoś bardziej "generalnie", dokładniej?
mopowanie to już u nas generalne sprzątanie 🤣

Rany, dzień spędziłam z tygodniowym dzidziorem na rękach więc chyba winko wjedzie teraz jak zle 💃

ja w łazience dolewam trochę domestosa do wody z płynem 🤣
Domestosa do wody dla ciętych kwiatów to wiem, ale że do mycia podłóg?

@LadyCaro Dla mnie bardziej gruntowne sprzątanie to to z czyszczeniem listew przypodłogowych, uskoków przy drzwiach itp. Ale sama podłoga to tylko mopowanie. No bo co niby mam z nią robić? Lizać? 🤣

Zrobiłam test, wyszedł biały jak grudniowy śnieg, nawet się przyjrzałam dłuuugo i nic totalnie nawet fabrycznej kreski nie ujrzałam więc poszedł do śmieci.

Niby się nie nastawiałam, nie chciałam bo choroba i leki ale właśnie na instagramie znajoma której bardzo długo nie widziałam dodała relację ze swojego baby shower z pokaźnym brzuszkiem i dostałam jakiejś padaki 😡 Mam wrażenie, że teraz wszyscy wokół są w ciąży znajome, mniej znajome, influencerki i celebrytki tylko ku*wa nie ja. XD 🤬
przykro mi, też mam często takie odczucia, byłam dzisiaj z mamą na kawie w dosyć uczęszczanym miejscu i za jednym razem widziałam dwie koleżanki z dzieciakami i jeszcze trzecią w ciąży ;/ no gniecie to serducho czasami

gdzie kupić fajne zasłony?
Jak urządzałam chatę to liczyłam każdy grosz, a firany i zasłony okazały się wyjątkowo drogie, więc kupiłam takie "tymczasowe" na allegro i są ze mną do dziś. Wiadomo, prowizorka jest wieczna. Okazały się mega spoko, a kosztowały grosze i nie zamierzam ich wymienić. Jeśli masz wysokość kondygnacji 2,6m to nie będziesz miała żadnego problemu z zasłonami. Bo standardowo są produkowane na 2,5m (co daje odstęp od połogi i miejsce na karnisz). Więc u mnie się sprawdziło.

reklama
Domestosa do wody dla ciętych kwiatów to wiem, ale że do mycia podłóg?

@LadyCaro Dla mnie bardziej gruntowne sprzątanie to to z czyszczeniem listew przypodłogowych, uskoków przy drzwiach itp. Ale sama podłoga to tylko mopowanie. No bo co niby mam z nią robić? Lizać? 🤣
no np ja mam wrażenie, że mopem się nie dojedzie tak właśnie przy listwach. Więc chętnie jeszcze te rogi bym ścierką dojechała sama. I zrobię to!

Do góry