MyszkaMiki30
Fanka BB :)
widać, że jeszcze zmęczenie nie przeszło i trzeźwo nie myśliszale jak to robisz? szczotujesz czy co? ja mam cheć całą podłogę na kolanach wypucować xD
Żarcik.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
widać, że jeszcze zmęczenie nie przeszło i trzeźwo nie myśliszale jak to robisz? szczotujesz czy co? ja mam cheć całą podłogę na kolanach wypucować xD
Ja się czułam ciązowo do bety, po becie wszystkie objawy jak ręką odjąłmnie od paru dni boli okresowo brzuch i tyle.. trochę jestem zła na lekarza haha bo zaszczepił dziś we mnie cień nadziei jeszcze… ale ja zaś totalnie nie czuje żeby coś się miało jeszcze zadziac ciążowego
no ale jestem zmęczona treningu nie zrobiłam bo nie chce mi się. Zacznę od poniedziałku a zaraz ide na kapiel w pianiewidać, że jeszcze zmęczenie nie przeszło i trzeźwo nie myślisz
Żarcik.
mopowanie to już u nas generalne sprzątaniea ja z kolejnym głupim pytaniem. Bo podłogę wiadomo, mopuje się. Ale czy raz na jakiś czas sprzątacie jakoś bardziej "generalnie", dokładniej?
Ja polecam eurofirany - dotną na wymiar, doszyją taśmy. Ja polecam materiał blackout (nic nie widać, zaciemniają ładnie).gdzie kupić fajne zasłony?
ja w łazience dolewam trochę domestosa do wody z płynema ja z kolejnym głupim pytaniem. Bo podłogę wiadomo, mopuje się. Ale czy raz na jakiś czas sprzątacie jakoś bardziej "generalnie", dokładniej?
Domestosa do wody dla ciętych kwiatów to wiem, ale że do mycia podłóg?ja w łazience dolewam trochę domestosa do wody z płynem
przykro mi, też mam często takie odczucia, byłam dzisiaj z mamą na kawie w dosyć uczęszczanym miejscu i za jednym razem widziałam dwie koleżanki z dzieciakami i jeszcze trzecią w ciąży ;/ no gniecie to serducho czasamiZrobiłam test, wyszedł biały jak grudniowy śnieg, nawet się przyjrzałam dłuuugo i nic totalnie nawet fabrycznej kreski nie ujrzałam więc poszedł do śmieci.
Niby się nie nastawiałam, nie chciałam bo choroba i leki ale właśnie na instagramie znajoma której bardzo długo nie widziałam dodała relację ze swojego baby shower z pokaźnym brzuszkiem i dostałam jakiejś padaki Mam wrażenie, że teraz wszyscy wokół są w ciąży znajome, mniej znajome, influencerki i celebrytki tylko ku*wa nie ja. XD
Jak urządzałam chatę to liczyłam każdy grosz, a firany i zasłony okazały się wyjątkowo drogie, więc kupiłam takie "tymczasowe" na allegro i są ze mną do dziś. Wiadomo, prowizorka jest wieczna. Okazały się mega spoko, a kosztowały grosze i nie zamierzam ich wymienić. Jeśli masz wysokość kondygnacji 2,6m to nie będziesz miała żadnego problemu z zasłonami. Bo standardowo są produkowane na 2,5m (co daje odstęp od połogi i miejsce na karnisz). Więc u mnie się sprawdziło.gdzie kupić fajne zasłony?
no np ja mam wrażenie, że mopem się nie dojedzie tak właśnie przy listwach. Więc chętnie jeszcze te rogi bym ścierką dojechała sama. I zrobię to!Domestosa do wody dla ciętych kwiatów to wiem, ale że do mycia podłóg?
@LadyCaro Dla mnie bardziej gruntowne sprzątanie to to z czyszczeniem listew przypodłogowych, uskoków przy drzwiach itp. Ale sama podłoga to tylko mopowanie. No bo co niby mam z nią robić? Lizać?