reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

reklama
Mam wyniki trombofilli. Oczywiście są nieprawidłowe 🤦‍♀️ Jutro mam teleporade z moją gin, zobaczymy czy coś na to powie. Jak nie, będę musiała szukać jakiegoś genetyka online.
Zobacz załącznik 1529609
Masz mutację w PAI co oznacza że masz zwiększone ryzyko zakrzepicy. Wariant 4G/5G PAI-1 może być brany pod uwagę jako jeden z czynników ryzyka, ale nie jest decydujący dla diagnozy trombofilii.
Natomiast mutacje w MTHFR ma większość osób - ja mam homo- i jednocześnie heterozygotyczną przy MTHFR - to dotyczy przyswajania kwasu foliowego, czyli musi być folian.

Moja mama jest starej daty, też mówi doktór, swetr, d żem, laptok, pisze np „wyślij mi to na łacapa”, albo „oglądam dewojs polend” i takie różne 😅 Oczy i uszy krwawią ale ile byś powtarzała to i tak nie załapie, nauczyłam się wybaczać bo sama kiedyś będę stara 😁
łacapa - fajne :D

reklama
Moja mama jest starej daty, też mówi doktór, swetr, d żem, laptok, pisze np „wyślij mi to na łacapa”, albo „oglądam dewojs polend” i takie różne 😅 Oczy i uszy krwawią ale ile byś powtarzała to i tak nie załapie, nauczyłam się wybaczać bo sama kiedyś będę stara 😁
No to kocham. Moja mama kupuje buty w Dojczlandzie (Deichmann😥), moja teściowa lubi robić warpasy (wrapy😂) i kupować patelnie z celpera (Zelmer🫠)

Łacap, łapcap, łycap 😁🤗

I odwieczne pytanie mojej mamy: "Dlaczego ja nie mam hasła do poczty?"🤔🤔🤔
Ja: "Bo nie masz (założonej) poczty" 😆
A ona sobie nieraz wpisuje poczta w wyszukiwarce i próbuje się zalogować🙈🙈🙈

Do góry