reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

A myślałaś może o szynie relaksacyjnej na zęby? Ja też kiedyś miałam migreny i mi ta szyna pomogła bo już jakoś po kilku tyg od noszenia migreny minęły i tak od miesięcy mam spokój :)
Nie myślałam. Przeszłam już szereg badan i moje migreny sa powiązane z cyklem. W okresie około miesiączkowym zawsze mam migrenę. Na zmianę pogody i w powiązaniu ze stresem . Nie zaciskam zębów podczas spania. Więc raczej to nie dla mnie.

reklama
Jakiś czas temu znajoma mi powiedziała że jej dwie siostry po wieloletnich staraniach zaszły w ciąży po masażach miednicy ale że to właśnie podobno boli.
Tak darłam się okropnie, bolało mocno, ale za 2-3 razem mniej bolało, bo już się tak nie spina w wszystko w kilka dni...
a samemu tez mozna cos takiego robic czy to raczej nic nie daje takie mizianie? ja znalazlam tylko jeden stary post jakiejs dziewczyny ktora o to pytala i mowila ze po takim krotkim masowaniu z olejkiem rycynowym miala nastepnego dnia lekkie plamienia pierwszy raz w zyciu (ale to akurat chyba niezbyt dobrze)
Nie zrobisz samemu. Musi specjalista najlepiej medycyny wschodniej, który wie o co chodzi, bo on tak naciska na miednicy punkty jakieś i rozluźnia - normalnie mega mocny nacisk po środku pośladka i na boczkach - trzeba wiedzieć co się robi żeby krzywdy tym nie zrobić. O olejku nic nie wiem, choć wiadomo, ze do masażu czymś tam smarował, u mnie nic nie było oprócz tego, ze mi gorąco było na plecach i czułam jak krew płynie normalnie super uczucie. Ja nie miałam żadnych innych objawów ani plamień też nie

Ten masaż to nie jest jakieś cudowne panaceum, mi mówił ten masażysta, że to może pomóc, tak samo jak pomóc może zmiana stylu życia, ograniczenie cukru czy inne rzeczy, które podejmujemy w staraniach, ale to nie złoty środek. Tyle, że jak już nie ma pomysłu na nic innego można próbować i masażu miednicy.

Jeny, owulacja mi się zbliża wielkimi krokami i tak mi niedobrze od wczoraj, że jakby to nie była połowa cyklu to bym sikała na ciążowy patyk już xd wczoraj w czasie biegania musiałam chwilę marszu zrobić bo bym zwymiotowała jak nic xd
U mnie od wczoraj fala takiego śluzu i dzis obudziłam się z brzuszkiem bolącym jak podczas dostania @. Niestety plemniki starego na pewno nie dozyły od soboty😥😢 ale to juz ostatni taki stracony cykl.

Załączniki

• Screenshot_20230523_140517_Flo.jpg
    Screenshot_20230523_140517_Flo.jpg
    109,1 KB · Wyświetleń: 44
a samemu tez mozna cos takiego robic czy to raczej nic nie daje takie mizianie? ja znalazlam tylko jeden stary post jakiejs dziewczyny ktora o to pytala i mowila ze po takim krotkim masowaniu z olejkiem rycynowym miala nastepnego dnia lekkie plamienia pierwszy raz w zyciu (ale to akurat chyba niezbyt dobrze)
Widziałam filmiki na youtube z samodzielnym masażem

Jeszcze na studiach na zajęciach z fizjoterapii wykładowca mówił nam o jakimś rozluźnianiu więzadeł czy czymś podobnym (nie pamiętam dokładnie, ale coś takiego kojarzę), które odbywało się per rectum. Wtedy twierdził, że z bardzo dobrym skutkiem i że niby kobiety zachodziły po tych zabiegach w ciążę. Piszę tylko tyle, co mi się kojarzy. Może ktoś znajdzie coś na ten temat.
Z tego co kojarzę to @Kaala była u takiego fizjo i zaraz zaszła w ciążę? ;)

reklama
Do góry