reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

reklama
Niby dobrze ale już mi się nie podoba. W ogłoszeniu pięknie napisane, praca biurowa obsługa sklepu internetowego a okazuje się, że facet niezłą harówkę oferuje nie dość, że praca po 9-10 godzin to jeszcze życzy sobie żeby co drugą niedzielę przyjść 😅
I to wszystko za słabe pieniądze
I Have No Idea Shrug GIF by The Royals on E!

Dobra to daje szybko moja i zaraz sama opiszę 🤣
Jakie są Wasze największe wpadki kulinarne?
Ja zawsze jak robię ciasta na jakąś okazje, to coś musi mi nie wyjść. Masa z mascarpone musi się zważyć, dodam za mało żelatyny i torcik popłynie, biszkopt zrobi się zakalcem. Zawsze.
A jak piekę bez powodu, to oczywiście zajebiste ciasta mi wychodzą 😂

Ja wracam do memów, przepraszam muszę.
Aktualnie rozmowilam się z "mądrym ojczulkiem" z rana. Wyznaczyłam granice, powiedziałam, ze nie zyczę sobie wchodzenia w moje kompretencje rodzica. Poradziłam się doształcić, w sprawie tego, czy dziecko musi być na tym etapie izolowane (a nie na slepo siac panike) i nakazałam ze wszystkim przychodzić najpierw do mnie, tak bym to ja mogla dziecku bez szkody emocjonalnej wytlumaczyć, czemu np w danej chwili zabieram go od zabawy . Ojciec nie mial argumentów, nawet nie przeprosil, po prostu obiecał, ze kolejny raz przyjdzie do mnie. W moich oczach oboje są strasznie egocentryczni i zafiksowani wyłącznie na wlasych dzieciach i to im odbiera empatię wobec innych dzieci. Smiać mi się chce, bo wczoraj kumpeli corka spedzila wieczorem sporo czasu z moim dzieckiem a dzis poszła z tamtymi do przedszkola i tak wygląda jego walka z wirusami 😁😆🤣🤣
Przepraszam musialam się wygadać i obiecuje koniec tematu.
Animated GIF

to nie bedzie moja wpadka, ale mega zapadla mi w pamieci: uwielbiam pierogi ruskie, wiec moja mama czesto mi je robila, no i za ktoryms razem zrobila, ja jem i jej mowie tak na spokojnie: mamo, te pierogi jakos dziwnie smakuja, jakies inne sa. A mama na mnie z geba od razu: ‚NORMALNE SA! TOBIE TO NIC NIE PASUJE! ROBILYSMY JE Z BABCIA TYLE CZASU A TY MARUDZISZ!! ‚ no to ja morda w kubel i jem te pierogi bo drama straszna sie zrobila. Kilka dni pozniej mama do mnie podchodzi i szeptem mowi: ‚hihihi, tylko nie mow babci, ale okazalo sie, ze ona ostatnio do tych pierogow to zapomniala ziemniakow do farszu dodac’ xDD

A no i nie zapomne jak bylam w ciazy to mialam cukrzyce stwierdzona od razu no i wiadomo, pilnowanie zarcia, wszystko bez cukru, cuda na kiju. Pojechalismy ktoregos dnia do rodzicow mojego konkubenta i jego mama leci do mnie z pudelkiem: ‚specjalnie dla ciebie zrobilam ciasto bez cukru zebys sobie mogla zjesc!’ Ja happy bo fajnie, ze o mnie pomyslala, otwieram pudelko, a tam ciasto moze i bez cukru, ale calusienkie zalane lukrem 😂😂

Nie moja wpadka ale mojego Starego.
Kazał się przygotować na kolację. To się wystroiłam, wchodzę tam pieknie zastawiony stół, świeczki i mówi, że przyrządził coś ekstra. Suma pieczonego w czymś tam. Wie, że ja nie cierpię ryb, chyvba, że jakaś wyjatkowa, dobrze zrobiona, więc się chłop postarał pół dnia w kuchni stał.

Pięknie podane, nawet jebnął jakąś gałązkę do ozdoby. Spróbowałam i myślę: "no kuźwa takiej niedobrej ryby jeszcze nie jadlam, ale mu nie powiem...". Ten stoi nade mną i się pyta czy mi smakuje, żebym spróbowała. Więc jem na siłę ale sobie myśle" No zaraz bełta puszczę". Aż w końcu kucharz spróbował i mało się nie zerzygał. Okazało się, że kupił już zepsutą rybę. 🤣🤣🤣 Szkoda mi chłopa było bo chciał żeby wyszło idealnie. Ale pizza i sex zrekompensowały wszystko 🤣

to nie bedzie moja wpadka, ale mega zapadla mi w pamieci: uwielbiam pierogi ruskie, wiec moja mama czesto mi je robila, no i za ktoryms razem zrobila, ja jem i jej mowie tak na spokojnie: mamo, te pierogi jakos dziwnie smakuja, jakies inne sa. A mama na mnie z geba od razu: ‚NORMALNE SA! TOBIE TO NIC NIE PASUJE! ROBILYSMY JE Z BABCIA TYLE CZASU A TY MARUDZISZ!! ‚ no to ja morda w kubel i jem te pierogi bo drama straszna sie zrobila. Kilka dni pozniej mama do mnie podchodzi i szeptem mowi: ‚hihihi, tylko nie mow babci, ale okazalo sie, ze ona ostatnio do tych pierogow to zapomniala ziemniakow do farszu dodac’ xDD
hahaha jebłam 🤣🤣🤣

reklama
Moja mama ostatnio uwielbia eksperymentować w kuchni, wiecie, fit mamuśka. Tiramisu z erytrolem, chleby z orzechów, serniki bez cukru. Ostatnio tak bardzo chciała oszczędzić kalorii, że ciasto z rabarbarem bez cukru, zamiast posypać cukrem pudrem, to posypała budyniem w proszku 😵‍💫 Jakże wielkie było zdziwienie, że ktoś się zorientował 😂

Do góry