reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

reklama
Cosik mało tych stron 😊
No i ruszyłaś maszynę liczącą :D
Także oficjalnie do końca miesiąca zostało 9 dni!! Wydaje się niedużo, ale to aż 29% dni całego miesiąca :)
Zostały nam "do napisania" jeszcze 332 strony. Na chwilę obecną pisałyśmy średnio 30 stron dziennie. Żeby napisać minimum 1k stron musimy się sprężyć i pisać aż 37 stron dziennie ;) Wierzę, że damy radę :)

A powiedzcie mi dziewczyny... (chyba że mam szukać osobnego wątku) jaki kwas foliowy przyjmujecie? Bo ja w sumie kupiłam jakiś pierwszy lepszy w aptece, ale kończę już opakowanie i zastanowiłabym się może nad jakimś polecanym 🤔

A powiedzcie mi dziewczyny... (chyba że mam szukać osobnego wątku) jaki kwas foliowy przyjmujecie? Bo ja w sumie kupiłam jakiś pierwszy lepszy w aptece, ale kończę już opakowanie i zastanowiłabym się może nad jakimś polecanym 🤔
Ja biorę Pueria Uno - ma kwas foliowy w 2 postaciach i resztę witamin dla starających się. Z tego co tu dziewczyny pisały to Pueria bardzo dobrze wypada porównując z innymi tego typu suplementami.

Ja cały czas biorę pueria uno + ovarin który ma kwas foliowy ☺️

my spędziliśmy sobotę ze znajomymi których dawno nie widzieliśmy więc było super a w niedzielę mieliśmy jechać poznać 5dniowego bratanka ale w sumie w końcu spasowalismy. Na szczęście bo akurat tego dnia też okresu dostałam

Można mi wpisać 🩸 (ale tym razem nie jest to dramat więc spoko)
Już dostałaś? 😪 Coś szybko chyba, nie? Na pewno robiłaś owulaki, ile dni miałaś lutealna?

Już dostałaś? 😪 Coś szybko chyba, nie? Na pewno robiłaś owulaki, ile dni miałaś lutealna?
zapisałam się nie wiedząc jeszcze kiedy będzie owulka więc założyłam że może być 3 dni później plus ustawiłam testowanie na spóźniony okres bo inaczej się boje

Może to głupie ale mam wrażenie że dopiero prawie rok po odstawieniu tabletek unormował mi się cykl. Ostatnie 3 cykle pik miałam 14 dnia a lutealna 11 dni 🤷🏻‍♀️ a wczesniej jaja jak za słaby/za mocny okres albo okres już 8dni po piku

reklama
To jeszcze może kolejnym żal postem wlecę😁😂
Wczoraj kuzynka poprosiła mnie o zostanie matką chrzestną dla jej córeczki. Gryzie mnie fakt, że zostałam poproszona o to wiadomością na messengerze. Zastanawiam się, czy gryzie mnie to, bo jestem tradycjonalistką i kultura wymaga, by zrobić to osobiście/ czy świat poszedł tak do przodu, że robię dramę, a to już normalne, że takie sprawy załatwia się przez fejsa?
Potrzebuje obiektywnej opinii 😁
Jak dla mnie, to nie jest taktowne, ja odebrałabym to jako brak szacunku i takie troszkę traktowanie " po macoszemu" , to nie jest pytanie w stylu co robisz na weekend , bo jak masz ochotę to możesz wpaść na grila, żeby pisać na komunikator . Poza tym jakby nie było chodzi o sakrament, czyli o poważną sprawę ( dla osób wierzących) powiązaną z obowiązkami w tym zakresie i w ogóle , dlatego zupełnie nie rozumie takiego podejścia ze strony tych osób, skoro są wierzące. Oczywiście tylko moja opinia.

Do góry