reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

myślę że to też nie dotrze

To jest "najbliższa" rodzina i mówi się im jak rowie na rowie nie dociera. W kółko to samo. Tym razem mądrości usłyszał mój mąż. Bo im się udało w cyklu kiedy lekarz im powiedział kiedy bo wcześniej starali się AŻ 2 MIESIĄCE I WRESZCIE PO 3 IM SIĘ UDAŁO...
dlatego ja nie lubię rozmawiać z ludźmi o niepłodności. Właśnie dlatego, że ktoś kto tego nie doświadczył, nie rozumie. Zresztą i tu na forum znam przypadki, które starały się kilka lat a po zajściu zapomniały jak to jest i dawały rady o zmianie nastawienia i myślenia 🤡🤦🏻‍♀️

reklama
Angel Smiling GIF by Squishiverse

666 strona :D

To jest "najbliższa" rodzina i mówi się im jak rowie na rowie nie dociera. W kółko to samo. Tym razem mądrości usłyszał mój mąż. Bo im się udało w cyklu kiedy lekarz im powiedział kiedy bo wcześniej starali się AŻ 2 MIESIĄCE I WRESZCIE PO 3 IM SIĘ UDAŁO...
Właśnie dlatego utrzymuję przed wszystkimi wersję, że nie chcę dzieci...

dlatego ja nie lubię rozmawiać z ludźmi o niepłodności. Właśnie dlatego, że ktoś kto tego nie doświadczył, nie rozumie. Zresztą i tu na forum znam przypadki, które starały się kilka lat a po zajściu zapomniały jak to jest i dawały rady o zmianie nastawienia i myślenia 🤡🤦🏻‍♀️
To jest to, że oni sami z dupy dają takie rady :D

Właśnie dlatego utrzymuję przed wszystkimi wersję, że nie chcę dzieci...
przed rodzicami też? Ja swojej Mamie powiedziałam by się nie martwila że w ogóle nie bierzemy pod uwagę wnuków. Plus jak wie że się staramy to stara się wcale nie zaczynać tego tematu by nas nie stresować. A wcześniej co chwilę podpytywała kiedy

Wiem że Mama też w sumie nie ma lekko. Jak byliśmy na święta słyszałam jak wszyscy składający życzenia mówili "by w końcu została Babcią bo już czas najwyższy". ciosy od tych wszystkich ciotek klotek właśnie Mama zbiera a my na szczęście nawet nie mamy kontaktu

U nas o staraniach wie moja mama, przyjaciolka i kumpel z pracy. Podejrzewam, ze jakby teście wiedzieli to tez próbowaliby przekazywać jakieś porady itp, wiec cieszę się ze mąż im nie mówił. 🙂

przed rodzicami też? Ja swojej Mamie powiedziałam by się nie martwila że w ogóle nie bierzemy pod uwagę wnuków. Plus jak wie że się staramy to stara się wcale nie zaczynać tego tematu by nas nie stresować. A wcześniej co chwilę podpytywała kiedy

Wiem że Mama też w sumie nie ma lekko. Jak byliśmy na święta słyszałam jak wszyscy składający życzenia mówili "by w końcu została Babcią bo już czas najwyższy". ciosy od tych wszystkich ciotek klotek właśnie Mama zbiera a my na szczęście nawet nie mamy kontaktu
Rodzice też nie wiedzą. Tylko Wy wiecie 😁
Za każdym razem jak ktoś zacznie temat to staram się go ucinać. Też w Wigilię usłyszałam od mamy, że chciałaby zostać babcią, co skwitowałam czy życzy tego sobie czy mi. Teściowie kiedyś zapytali to usłyszeli, że jeszcze nie teraz. I tak jakoś się z tym bujamy. Ale jeśli przyjdzie co do decyzji o in vitro to powiemy teściom. Ja mojej mamie raczej nie.

reklama
Do góry