reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

To jeszcze może kolejnym żal postem wlecę😁😂
Wczoraj kuzynka poprosiła mnie o zostanie matką chrzestną dla jej córeczki. Gryzie mnie fakt, że zostałam poproszona o to wiadomością na messengerze. Zastanawiam się, czy gryzie mnie to, bo jestem tradycjonalistką i kultura wymaga, by zrobić to osobiście/ czy świat poszedł tak do przodu, że robię dramę, a to już normalne, że takie sprawy załatwia się przez fejsa?
Potrzebuje obiektywnej opinii 😁
Ja mam z tym różnie. Tzn pewnie rzeczy - jak np bycie chrzestna załatwiłaby osobiście albo chociaż przez telefon. Ale potem wysłanie szczegółów czy dogadywanie czego na komunikatorze - beż problemu.
My np jak mielismy wesele, nie byliśmy w stanie logistycznie wszystkich objechać. Cała Polska plus zagranicą to u nas była... wiec dzwoniliśmy po rodzinie i znajomych, a zaproszenia poczta. Ibnikt jie miał z tym problemu - a przynajmniej nie mówił 😜

reklama
my spędziliśmy sobotę ze znajomymi których dawno nie widzieliśmy więc było super a w niedzielę mieliśmy jechać poznać 5dniowego bratanka ale w sumie w końcu spasowalismy. Na szczęście bo akurat tego dnia też okresu dostałam

Można mi wpisać 🩸 (ale tym razem nie jest to dramat więc spoko)
Chyba zmienię nazwę tego wątku na krwawy maj...

Wczoraj kuzynka poprosiła mnie o zostanie matką chrzestną dla jej córeczki. Gryzie mnie fakt, że zostałam poproszona o to wiadomością na messengerze. Zastanawiam się, czy gryzie mnie to, bo jestem tradycjonalistką i kultura wymaga, by zrobić to osobiście/ czy świat poszedł tak do przodu, że robię dramę, a to już normalne, że takie sprawy załatwia się przez fejsa?
Ja się z Tobą zgadzam, że takie sprawy się załatwia osobiście, a nie przez messenger. Mi by było wstyd !

Ja mam z tym różnie. Tzn pewnie rzeczy - jak np bycie chrzestna załatwiłaby osobiście albo chociaż przez telefon. Ale potem wysłanie szczegółów czy dogadywanie czego na komunikatorze - beż problemu.
My np jak mielismy wesele, nie byliśmy w stanie logistycznie wszystkich objechać. Cała Polska plus zagranicą to u nas była... wiec dzwoniliśmy po rodzinie i znajomych, a zaproszenia poczta. Ibnikt jie miał z tym problemu - a przynajmniej nie mówił 😜
Dla mnie jednak to co innego zadzwonić albo później już szczegóły ustalać. A co prosic przez messenger.

Dla mnie jednak to co innego zadzwonić albo później już szczegóły ustalać. A co prosic przez messenger.
Zgadzam się;) takie rzeczy się albo osobiście załatwia albo przez telefon jak się nie da.
Chociaż probuje sobie przypomnieć jak mnie prosili na chrzestna... I coś mi się wydaje, że za 2 razem to też było przez messengera.

Tak naprawdę to wszystko zależy, niektórzy potrafią się obrazić, ponieważ zaproszenie na ślub przekazywane jest przez innych członków rodziny ale np. dla nas to żaden kłopot, ba, sami tak prosimy. 😅 Mieszkamy trochę dalej niż reszta rodziny, oni są raczej porozrzucani w promieniu kilku kilometrów, tylko my się wyłamaliśmy i nawet nie chcemy aby ktoś specjalnie jechał do nas z zaproszeniem, bo wiemy że to może być kłopot. 🤷🏼‍♀️ Inna sprawa, że my mało gościnni jesteśmy 😂

W mojej opinii wszystko zalezy jak wygladala treść waszej rozmowy. Czy to juz bylo oficjalne zaproszenie czy moze chciała zorientować się czy się zgadzasz na zostanie matka chrzestna, a z oficjalnym zaproszeniem przyjedzie jak bedzie miała te pewność. Coraz więcej osób po prostu odmawia bycie chrzesnymi, a łatwiej to zrobić przez komunikator a niżeli f2f :)

Dzień dobry dziewczęta 😊 Mało mnie to było w weekend więc opowiadajcie co tam robiłyście 😊
Przy takiej pięknej pogodzie to chyba będziemy tylko o wakacjach dyskutować 😁
Raczej w rodzinnym gronie przeziębiona :( Nie mogę się doleczyć. Cały weekend mnie tu nie było, ale widzę, że kresek nadal mało... Eh... Co za maj :(

Ja dzisiaj mam ostatni dzień stymulacji, jutro (9 dc) pierwszy monitoring żeby zobaczyć czy cokolwiek ruszyło.
Fakt, że wczoraj i dzisiaj czuję jajniki (chyba) albo to moja wyobraźnia :D

reklama
Jak przypadkiem się załapałam na tą paradę w sobotę i widzialam jak chłopaki stoją w słońcu to mi ich żal było. Nie rozumiem czemu nie można zmienić mundurów letnich tak jak mają w Hiszpanii na krótkie.
Tak! Pamiętam jak mój mąż był w Krakowie bo był papież, 72 h bez snu, upał 30 stopni a oni w pełni umundurowani i jak usiadł sobie na chwilkę na przystanku to dostał zjebe, że nie mogą siadać :/

Do góry