reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

rozumiem 🥺 najgorzej, że u Ciebie tak trudno z badaniami - w sensie w DE

Na szczęście mam super panią ginekolog i od razu zleciła cały pakiet badań plus do tego homa index i powiedziała, że po wynikach będziemy myśleć dalej. Ja jej mówiłam, że rok temu moje hormony były bardzo wporządku i ona stwierdziła, że przez rok to może się bardzo dużo zmienić i trzeba to kontrolować na bierząco przy problemach z zajściem. Więc czekam na okres i jak go dostanę muszę zadzwonić, żeby w przychodni zapisali mnie na badanie krwi. Ona patrzyła na mnie z takim ciepłem i jednocześnie współczuciem w oczach mówiąc „Wszystko wygląda pięknie pecherzyk, endometrium, otwarta szyjka macicy. No tak wszystko pięknie a nic się nie dzieje, to musi być dla pani ciężkie.”Kobieta złoto. Czekam teraz na rozwój sytuacji bo dzisiaj według mnie 8 dpo i piersi póki co nie bolą ale znając moje szczęście jutro rano już zaczną i nic z tego nie będzie. No cóż jeśli dostanę okres przynajmniej dowiem się co z hormonami, tarczycą itp

reklama
Mam to samo po laparo. To mój pierwszy cykl po niej i od połowy okresu czuje jajniki codziennie 🫣 ciągną, wibrują. Aż takiej aktywności wcześniej nie odczuwałam

Nie wiem czemu tak się dzieje. Myślałam już czy to może nie przez drożność, w sensie czy ten płyn wpuszczony nie naruszył jakoś jajników chociaz nie wiem czy to możliwe.

koncentracja super, ruchliwość super :) morfologia jest poniżej normy, ale niewiele i przy takiej koncentracji ja bym się tym nie przejmowała - ale jakieś suple pewnie mile widziane, jeżeli jeszcze nie bierze. Coś się jednak zadziało w zakresie macroscopic examination - i to bym skonsultowała z andrologiem. Ale generalnie te najważniejsze parametry są dobre :)

Nie wiem czemu tak się dzieje. Myślałam już czy to może nie przez drożność, w sensie czy ten płyn wpuszczony nie naruszył jakoś jajników chociaz nie wiem czy to możliwe.
U mnie jajniki były "uwięzione" w zaroście, który został przecięty i jajniki wróciły na swoje naturalne miejsca. Więc to dla nich nowe ułożenie i dla mnie też😅 może dlatego odczuwam je mocniej, wcześniej nie miałam takiej możliwości, bo były z tyłu macicy. A u Ciebie jajniki byly w odpowiedniej pozycji?

reklama
U mnie jajniki były "uwięzione" w zaroście, który został przecięty i jajniki wróciły na swoje naturalne miejsca. Więc to dla nich nowe ułożenie i dla mnie też😅 może dlatego odczuwam je mocniej, wcześniej nie miałam takiej możliwości, bo były z tyłu macicy. A u Ciebie jajniki byly w odpowiedniej pozycji?

Tak u mnie jajniki i macica wporządku jedynie co znaleźli to endometriozę na pęcherzu i w zatoce douglasa

Do góry