reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

Mnie to ogólnie wkurzają takie gadki, a jak się słyszy od najbliższych to już w ogóle masakra, ale dam radę, trudno stało się, poszukiwania empatii fail...
Trudno🤷‍♀️
Spoko, moja babcia w wigilie mimo moich wielu wcześniejszych próśb żeby tego nie robić życzyła „sobie” prawnuczki a mi powiedziała, że zamiast gadać to się powinnismy wziąć do roboty xd jak się oburzyłam, to „ona przecież tylko żartowała a ja przesadzam i psuje święta” po czym się rozłączyła. Oddzwoniłam z płaczem, że ona żartuje a ja co miesiąc płacze w łazience, że znowu się nie udało.
Po czym dostała takie zjeby od mojego taty, że dopiero w tym miesiącu przestała się bać ze mną rozmawiać a słowo „dziecko” w ogóle nie pojawia się w jej wypowiedziach 😅

Ostatnia edycja:
reklama
z drugiej strony, skoro wczoraj rozmawiałyście, a napisała do Ciebie dzisiaj, to znaczy, że się przejęła, myśli o Tobie i chce Ci udzielić wsparcia. Tylko nie umie. Może warto jej dać drugą szansę i wyjaśnić, dlaczego takie rady przynoszą odwrotny skutek i wytłumaczyć, jakiego wsparcia oczekujesz (np. po prostu wysłuchania, ramienia do wypłakania się na itd)
Pomyslalam też, ze ona dopiero rozpoczyna swoją przygodę ze wsparciem, więc popelnia typowe gafy początkującego w tym temacie. Musi nabyć wiedzy i uzyskać więcej informacji i zobaczyć to od drugiej strony, moze z czasem zrozumie, ze macierzyństwo nie wszystkim spada ot tak z nieba.

🤚🏻 Mam pytanie o testowanie owulacyjne: od tego cyklu zaczęłam używać apki premom, testowanie zaczęłam od 5dc (wcześnie jak na mnie, tak apka chciała 🤷🏻‍♀️) i jak na razie to widzę ostrą tendencję spadkową na testach, czy tak to powinno wyglądać? 😅

Załączniki

• IMG_5025.jpeg
    IMG_5025.jpeg
    121,2 KB · Wyświetleń: 46
z drugiej strony, skoro wczoraj rozmawiałyście, a napisała do Ciebie dzisiaj, to znaczy, że się przejęła, myśli o Tobie i chce Ci udzielić wsparcia. Tylko nie umie. Może warto jej dać drugą szansę i wyjaśnić, dlaczego takie rady przynoszą odwrotny skutek i wytłumaczyć, jakiego wsparcia oczekujesz (np. po prostu wysłuchania, ramienia do wypłakania się na itd)
Podejmę to wyzwanie po wizycie dzisiejszej, najwyżej trudno jeśli nie zrozumie, wiem, że to raczej wynika z nie wiedzy....nie myślała może, że siostra siedzi w bajorze niepłodności, a ona same wpadki.

🤚🏻 Mam pytanie o testowanie owulacyjne: od tego cyklu zaczęłam używać apki premom, testowanie zaczęłam od 5dc (wcześnie jak na mnie, tak apka chciała 🤷🏻‍♀️) i jak na razie to widzę ostrą tendencję spadkową na testach, czy tak to powinno wyglądać? 😅
Może tak być, bo jest wcześnie. A czasami pik utrzymuje się nawet do @. Zacznie wzrastać z nastaniem dni płodnych.

Spoko, moja babcia w wigilie mimo moich wielu wcześniejszych próśb żeby tego nie robić życzyła „sobie” prawnuczki a mi powiedziała, że zamiast gadać to się powinnismy wziąć do roboty xd jak się oburzyłam, to „ona przecież tylko żartowała a ja przesadzam i psuje święta” po czym się rozłączyła. Oddzwoniłam z płaczem, że ona żartuje a ja co miesiąc płacze w łazience, że znowu się nie udało.
Po czym dostała takie zjeby od mojego taty, że dopiero w zeszłym miesiącu przestała się bać ze mną rozmawiać a słowo „dziecko” w ogóle nie pojawia się w jej wypowiedziach 😅
No to słabe, ale to babcia , jeszcze jestem w stanie zrozumieć, nie mniej jednak wiem , jak takie teksty potrafią zwalić humor, przy miłym spotkaniu.

reklama
Z własnego doświadczenia polecam powtórzyć u mnie po dwóch latach między badaniami się zmieniło bo drożny stal się niedrożny a przetkany wtedy znowu był zatkany i przetkany ...aktualnie ciąża po droznosci więc ja znaczący związek widzę.
O widzisz, dzieki za podpowiedź :)

Do góry