reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

Mnie to ogólnie wkurzają takie gadki, a jak się słyszy od najbliższych to już w ogóle masakra, ale dam radę, trudno stało się, poszukiwania empatii fail...
Trudno🤷‍♀️
Spoko, moja babcia w wigilie mimo moich wielu wcześniejszych próśb żeby tego nie robić życzyła „sobie” prawnuczki a mi powiedziała, że zamiast gadać to się powinnismy wziąć do roboty xd jak się oburzyłam, to „ona przecież tylko żartowała a ja przesadzam i psuje święta” po czym się rozłączyła. Oddzwoniłam z płaczem, że ona żartuje a ja co miesiąc płacze w łazience, że znowu się nie udało.
Po czym dostała takie zjeby od mojego taty, że dopiero w tym miesiącu przestała się bać ze mną rozmawiać a słowo „dziecko” w ogóle nie pojawia się w jej wypowiedziach 😅

Ostatnia edycja:
reklama
z drugiej strony, skoro wczoraj rozmawiałyście, a napisała do Ciebie dzisiaj, to znaczy, że się przejęła, myśli o Tobie i chce Ci udzielić wsparcia. Tylko nie umie. Może warto jej dać drugą szansę i wyjaśnić, dlaczego takie rady przynoszą odwrotny skutek i wytłumaczyć, jakiego wsparcia oczekujesz (np. po prostu wysłuchania, ramienia do wypłakania się na itd)
Pomyslalam też, ze ona dopiero rozpoczyna swoją przygodę ze wsparciem, więc popelnia typowe gafy początkującego w tym temacie. Musi nabyć wiedzy i uzyskać więcej informacji i zobaczyć to od drugiej strony, moze z czasem zrozumie, ze macierzyństwo nie wszystkim spada ot tak z nieba.

🤚🏻 Mam pytanie o testowanie owulacyjne: od tego cyklu zaczęłam używać apki premom, testowanie zaczęłam od 5dc (wcześnie jak na mnie, tak apka chciała 🤷🏻‍♀️) i jak na razie to widzę ostrą tendencję spadkową na testach, czy tak to powinno wyglądać? 😅

Załączniki

• IMG_5025.jpeg
    IMG_5025.jpeg
    121,2 KB · Wyświetleń: 49
z drugiej strony, skoro wczoraj rozmawiałyście, a napisała do Ciebie dzisiaj, to znaczy, że się przejęła, myśli o Tobie i chce Ci udzielić wsparcia. Tylko nie umie. Może warto jej dać drugą szansę i wyjaśnić, dlaczego takie rady przynoszą odwrotny skutek i wytłumaczyć, jakiego wsparcia oczekujesz (np. po prostu wysłuchania, ramienia do wypłakania się na itd)
Podejmę to wyzwanie po wizycie dzisiejszej, najwyżej trudno jeśli nie zrozumie, wiem, że to raczej wynika z nie wiedzy....nie myślała może, że siostra siedzi w bajorze niepłodności, a ona same wpadki.

🤚🏻 Mam pytanie o testowanie owulacyjne: od tego cyklu zaczęłam używać apki premom, testowanie zaczęłam od 5dc (wcześnie jak na mnie, tak apka chciała 🤷🏻‍♀️) i jak na razie to widzę ostrą tendencję spadkową na testach, czy tak to powinno wyglądać? 😅
Może tak być, bo jest wcześnie. A czasami pik utrzymuje się nawet do @. Zacznie wzrastać z nastaniem dni płodnych.

Spoko, moja babcia w wigilie mimo moich wielu wcześniejszych próśb żeby tego nie robić życzyła „sobie” prawnuczki a mi powiedziała, że zamiast gadać to się powinnismy wziąć do roboty xd jak się oburzyłam, to „ona przecież tylko żartowała a ja przesadzam i psuje święta” po czym się rozłączyła. Oddzwoniłam z płaczem, że ona żartuje a ja co miesiąc płacze w łazience, że znowu się nie udało.
Po czym dostała takie zjeby od mojego taty, że dopiero w zeszłym miesiącu przestała się bać ze mną rozmawiać a słowo „dziecko” w ogóle nie pojawia się w jej wypowiedziach 😅
No to słabe, ale to babcia , jeszcze jestem w stanie zrozumieć, nie mniej jednak wiem , jak takie teksty potrafią zwalić humor, przy miłym spotkaniu.

reklama
Z własnego doświadczenia polecam powtórzyć u mnie po dwóch latach między badaniami się zmieniło bo drożny stal się niedrożny a przetkany wtedy znowu był zatkany i przetkany ...aktualnie ciąża po droznosci więc ja znaczący związek widzę.
O widzisz, dzieki za podpowiedź :)

Do góry