reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

reklama
Nasze wyniki interpretowała moja ginekolog w klinice, miała certyfikat z andrologii i badania nasienia. Także może warto podpytać. A wizyta on-line w tej klinice może tak będzie taniej i szybciej?
Raczej mąż woli stacjonarną wizytę, bo zawsze można jakieś badania jeszcze zrobić , ja tu gdzie mieszkam szukałam ginekologa/androloga ale na prawdę pustka prywatnie a na NHS to już w ogóle szkoda się rozpisywać. 🤷‍♀️

mój chodzi do androloga w klinice ale raz musiał iść po leki i nie chciało mu się jechać 70km więc poszedł do urloga u nas. Okazało się, że urolog bardzo dokładnie go zbadał i znał się na rzeczy :)
No to super, że się tak okazało 🙂
Ale generalnie urolodzy mają w zakresie więcej spraw związanych z moczem.
W badaniach męża w moczu w cewce i w spermie nie wykryto bakterii... więc zastanawiałam się czy czasem do urologa wizyta nie będzie na darmo 🤷‍♀️

ja jednak uważam, że na pierwszą wizytę warto iść osobiście. Jednak na miejscu zrobią usg, zbadają itp.
Dokładnie tak samo pomyśleliśmy z mężem, że szkoda płacić siana za samą interpretację wyników , lepiej zadbać o kompleksową wizytę, z obejrzeniem wszystkiego, skoro stary już porzucił swój wstyd 😅

Mam dzisiaj dopiero 10dpo, a po tym fejkowym cieniu na facelle wysikalam już wszystkie testy z mojego zapasu 🙃 kusi strasznie żeby iść dokupić i tak sobie testować do okresu, ale chyba sobie „odpuszcze” przynajmniej do 14dpo, o ile okres nie wjedzie wcześniej. A już i tak podbrzusze boli jak na okres 🥲
Ja zamówiłam babyplany z Amazona i czekam 🤣🤣

reklama
Do góry