Avy
Fanka BB :)
@Brownie1992 już wygooglałam tą zacierkę. U nas się mówiło na to naworka
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ściera się ziemniaki tak jak na placki ziemniaczane i robi się takie kuleczki. Potem te kuleczki się gotuje w wodzie jak makaron, odcedza i zalewa ciepłym mlekiem. Brzmi ohydnie i wygląda jak breja ale jest zajebisteChleba w jajku nie znałam dopóki mojego chłopa nie poznałam
Co to jest zacierka?
O! To nasza naworka to kluseczki takie jak na laną kluskę (bez ziemniaków) Różnice międzyregionalneŚciera się ziemniaki tak jak na placki ziemniaczane i robi się takie kuleczki. Potem te kuleczki się gotuje w wodzie jak makaron, odcedza i zalewa ciepłym mlekiem. Brzmi ohydnie i wygląda jak breja ale jest zajebiste
To był taki obiad na biednego wieśniakaO! To nasza naworka to kluseczki takie jak na laną kluskę (bez ziemniaków) Różnice międzyregionalne
U mnie tak zwyczajowo odrazu żywa krew, czasem tylko pojawi się dzień przed widoczny różowy kolor na papierze po sikaniu dzień przed.dziewczy to jak wy okres dostajeecie? niema, niema i nagle jeb krwawy potok? Bo u mnie to się rozkęrac ze 3 dni... najppierw lekko rózowy śluz, później plamienia, później dopiero okres :/
Dlaczego miałaby Cię teraz nękać? Nie widzisz @Avy , że @Brownie1992 dopiero tworzy swoją bazę danych - to jeszcze trochę potrwaPotwierdzam Póki co nie nęka, ale dużo czasu nie minęło, więc czort wie
Takie knedliki jak w Czechach? W sensie taki wielki pampuch cięty?Mąż mi tu krzyczy, że u niego się jeszcze jadło knedliki z sosem pieczarkowym
Osz... a ja jej zaufałam...Dlaczego miałaby Cię teraz nękać? Nie widzisz @Avy , że @Brownie1992 dopiero tworzy swoją bazę danych - to jeszcze trochę potrwa