reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

reklama
A znacie jeszcze jakieś inne nietypowe rzeczy do szamki, które przywołują wspomnienia z dzieciństwa?
Mi się przypomniał syrop na kaszel z cebuli (mój ojciec zawsze szykował) :)

A znacie jeszcze jakieś inne nietypowe rzeczy do szamki, które przywołują wspomnienia z dzieciństwa?
Mi się przypomniał syrop na kaszel z cebuli (mój ojciec zawsze szykował) :)
makaron smażony z jajkiem i keczupem, zupa śmietanowa ze śledziem i ziemniakami, a z czasów studenckich frytki w bułce i tort pierogowy 🤤

Kocham smażony makaron :)
Ale ten tort pierogowy to co to?
na wszystkie nasze domówki studenckie gotowałam pierogi ruskie. No a jak ciepłe pierogi włożysz do plastikowego pojemnika i wieziesz tramwajem, to one po drodze się tak skleją, że niczym ich nie ruszysz 😅 więc po prostu się odwracało pojemnik do góry dnem, wypadała bryła pierogów o trzeba je było kroić i jeść jak tort 😅

reklama
A znacie babkę ziemniaczana? Tez uwielbiam, muszę zamówić u mamy jak będę jechać do domu 🤤🤤
Ja nie znam! Mimo, że w Pyrlandii się wychowałam :D
Ale to normalna babka na słodko czy jakaś wytrawna?
Ziemniaki do ciasta to do chleba czasami daję.

Do góry