Bolilol
Fanka BB :)
skoro ma ziemniaki to brzmi jak coś, co bym zjadłaA znacie babkę ziemniaczana? Tez uwielbiam, muszę zamówić u mamy jak będę jechać do domu
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
skoro ma ziemniaki to brzmi jak coś, co bym zjadłaA znacie babkę ziemniaczana? Tez uwielbiam, muszę zamówić u mamy jak będę jechać do domu
Ziemniaki przeciska się przez maszynka jak do pyz i w mieszasz z mięsem- boczek, mielone, dowolnie - w brytfance. U mnie w takiej starodawnej, chyba z jakiejś blachy? I zapieka się w piekarniku. I je się z Maggi albo ze śmietana.Ja nie znam! Mimo, że w Pyrlandii się wychowałam
Ale to normalna babka na słodko czy jakaś wytrawna?
Ziemniaki do ciasta to do chleba czasami daję.
Załatw przepis!!! Brzmi pysznieZiemniaki przeciska się przez maszynka jak do pyz i w mieszasz z mięsem- boczek, mielone, dowolnie - w brytfance. U mnie w takiej starodawnej, chyba z jakiejś blachy? I zapiekankę w piekarniku. I je się z Maggi albo ze śmietana.
To tak ogólnie, bo sama samodzielnie nigdy nie robiła
Ta wygląda dokładnie jak moja domowa, składniki tez wydają się takie:Załatw przepis!!! Brzmi pysznie
Jajochlebki albo u mnie w domu je się rosół z ziemniakamiA znacie jeszcze jakieś inne nietypowe rzeczy do szamki, które przywołują wspomnienia z dzieciństwa?
Mi się przypomniał syrop na kaszel z cebuli (mój ojciec zawsze szykował)
O tak, jajkochlebki tez były u mnie!Jajochlebki albo u mnie w domu je się rosół z ziemniakami
Nie przejmuj się, też pierwsze na oczy widzęCzuję się, jakbym żyła pod kamieniem przez Was i te Wasze ciastka
Chleb w jajku, oponki jagodzianki, zacierkaA znacie jeszcze jakieś inne nietypowe rzeczy do szamki, które przywołują wspomnienia z dzieciństwa?
Mi się przypomniał syrop na kaszel z cebuli (mój ojciec zawsze szykował)
Chleba w jajku nie znałam dopóki mojego chłopa nie poznałamChleb w jajku, oponki jagodzianki, zacierka