reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

reklama
Ja biore 75 na noc 1tab i np. zauważyłam że po miesiącu brania miałam trochę rozrzedzony okres, mniej obfity i o wiele mnie skrzepów
A to akurat bardzo ciekawe, bo ja w czasie okresu mam dość sporo skrzepów 🤔 Aczkolwiek nie mam go tak obfitego, jak niektóre dziewczyny piszą, że chwila bez tamponu i im zaczyna się lać po nogach.

Ja czytałam badania, że kwas acetylosalicylowy w niskich dawkach przyjmowany cały czas ma więcej pozytywnych skutków ubocznych niż negatywnych. Do tego sporo dziewczyn przy in vitro dostaje profilaktycznie Acard.
Ja go biorę na własną odpowiedzialność, nie robiłam badań na trombofilie, ale pewnie się skusze w niedalekiej przyszłości. Natomiast u nas w rodzinie jest ryzyko zakrzepicy. Wszyscy mają żylaki. Uważam, że jak ktoś nie ma obfitych okresów to można brać cały czas. Jeśli są to ja na czas miesiączki bym odstawiała.
Ja mam akurat jeden dzień taki mocniejszy i 2-3 spoko więc planuje brać cały ten cykl stymulowany. Kolejny niestety chyba w kawałku bo na 10 dni przed histerolaparoskopią ordynator kazał mi odstawić.
Ale tak jak napisałam każdy ma swój rozum i jeśli widzi, że coś się dzieje złego to powinien odstawić.
Jakiś czas temu tu na grupie coś było że nie ma sensu odstawiać Acardu na czas miesiączki bo on i tak sie utrzymuje jakiś czas w organizmie więc trzeba byłoby go odstawiać na kilka dni przed okresem właśnie żeby w trakcie już go nie było wcale- jakos tak 🤣

Jakiś czas temu tu na grupie coś było że nie ma sensu odstawiać Acardu na czas miesiączki bo on i tak sie utrzymuje jakiś czas w organizmie więc trzeba byłoby go odstawiać na kilka dni przed okresem właśnie żeby w trakcie już go nie było wcale- jakos tak 🤣
O widzisz tego nie kojarzyłam, ale dobrze wiedzieć 😊

A to akurat bardzo ciekawe, bo ja w czasie okresu mam dość sporo skrzepów 🤔 Aczkolwiek nie mam go tak obfitego, jak niektóre dziewczyny piszą, że chwila bez tamponu i im zaczyna się lać po nogach.
U mnie podobnie. Odkąd pamiętam to mam skrzepy długości nawet kilku cm.
Ginekolog mi kiedyś wspominał, że Acard wprowadzimy, ale dopiero około 11tc ze względu na stan przedrzucawkowy w pierwszej ciąży.

Mi lekarz powiedział, że jak mam obfite odstawić w dniu miesiączki jak nie brać cały czas

Tak, tylko wtedy miałoby to sens, gdyby odstawiło się go nawet około tygodnia przed okresem. 😅

Dziewczyny u mnie chyba myslenie życzeniowe zaczyna działać. Co myslicie o tym pasku? Dziś 10 dc. Jak myślicie, owulacja będzie 23 czy wcześniej? Te paski z temperaturą ładnie współpracują.

Załączniki

• Screenshot_20230518_105218_Premom.jpg
    Screenshot_20230518_105218_Premom.jpg
    158,5 KB · Wyświetleń: 52
  • Screenshot_20230518_105239_Flo.jpg
    Screenshot_20230518_105239_Flo.jpg
    114 KB · Wyświetleń: 56
  • 20230518_105404.jpg
    20230518_105404.jpg
    778,1 KB · Wyświetleń: 60
reklama
U mnie podobnie. Odkąd pamiętam to mam skrzepy długości nawet kilku cm.
Ginekolog mi kiedyś wspominał, że Acard wprowadzimy, ale dopiero około 11tc ze względu na stan przedrzucawkowy w pierwszej ciąży.
Stan przedrzucawkowy pojawił się u ciebie ze względu na wysokie ciśnienie czy z innego powodu, jeśli można spytać? Miałam w przeszłości historie z lekkim nadciśnieniem, ale w czasie ciąży było ono książkowe i w sumie to nie wiem czy jest jakiś związek między ciśnieniem a Acardem 🤔

Do góry