reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

reklama
Miłego dnia dziewczyny, czwartek to już mały piątek, pamiętajcie o tym 😉
A co do mojego ulubionego jedzonka w PMS , to oczywiście wszystko co kaloryczne i węglowodanowe😁
Np. Takie talarki z ziemniaków smażone na świeżutkim oleju z ketchupkiem ( mąż mi ostatnio na obiad zrobił mniam)
Spaghetti z mięsem mielonym uwielbiam
szaszłyki z piersi kurczaka z papryką pieczarkami malutkimi i cebulką
Czipsy
Jakieś zapiekanki z dużą ilością żółtego sera albo mozarelli.

IMG20230518094647.jpg

Może jednak jest dla mnie jeszcze nadzieja w tym cyklu. Dziś 20dc. Ciekawe czy będzie owu z tego leniwego pęcherzyka, a jeśli tak, to czy cykl mi się wydłuży... 🤔

A co w ogóle daje Acard?
Najlepiej by Ci to wytłumaczyła Zazuu, ale ogólnie stosuje się przy zakrzepicy, mutacjach związanych z trombofilia, nawracających poronieniach. Ale np u Bolilol pomaga na migreny. Pomaga na ukrwienie endometrium. Część lekarzy daje profilaktycznie jako wspomagacz przy staraniach 🙂

Jeśli chodzi o jedzonko, to bardzo lubię zapiekankę z tego przepisu (polecam tylko dać więcej łososia) -> Link do: Zapiekanka makaronowa z łososiem wędzonym i szpinakiem
Nie jest zbyt fit, bo makaron i sos serowy, ale ją kocham ❤️
Lubię też tak naprawdę wszystko co niezdrowe, czyli pizza, burgery, frytki 😍 Kocham makarony, kocham ryże, niekoniecznie za to jadam ziemniaki oraz rzadko jadam mięso.
Uwielbiam również wszystko co truskawkowe, to mój ulubiony owoc a zaraz rozpoczynamy sezon 🙈

reklama
Najlepiej by Ci to wytłumaczyła Zazuu, ale ogólnie stosuje się przy zakrzepicy, mutacjach związanych z trombofilia, nawracających poronieniach. Ale np u Bolilol pomaga na migreny. Pomaga na ukrwienie endometrium. Część lekarzy daje profilaktycznie jako wspomagacz przy staraniach 🙂
A jak to się ma do skutków ubocznych? Np od dziś 10dc zaczynam brać acard i mam pozytywny test, kiedy się go odstawia, jeśli tylko profilaktycznie się go brało? Bo jeden lekarz zalecił mi brać pozostsli kręcili głową po co? I na podstawie wyników z krwi, kazali odstawić.

Do góry