reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

Cześć dziewczyny, wybaczcie ale nie nadrobiłam porannych postów bo emocje wzięły górę 😆 jestem dzisiaj ~7dpo, zapisana na testowanie jutro ale wiecie jak to jest, musiałam już dzisiaj rano zrobić trening sikania do kubeczka na dobry początek maratonu i… pierwszy raz w życiu widzę chujocień na własnym teście 🙈 facelle paskowy, strasznie ciężko zrobić zdjęcie tak żeby było widać to co ja widzę na żywo 🙈 i odruchowo wylałam od razu siuśki z przyzwyczajenia, niczym jakiś amator 😂
mam nadzieję że właśnie nam odczarowałaś ten nieszczęsny maj 🥰

reklama
Gdzieś pisałam, że pauzuje ?
Przeszłam 2,5 roku starań, badań i cudowania zanim udało mi się zajść w ciążę z synkiem 🙂 Jestem ostatnią osobą, która robiłaby sobie żarty w takiej sytuacji. Napisałam, że się staramy i zobaczymy jak będzie, bo karmię piersią.
Nie wiem skąd tyle jadu 🤷 i co jest tak strasznego w tym, że zapomniałam napisać "owulacja przyszła wcześniej i nadal nie wiem kiedy testować, bo moja faza lutealna nadal może być za krótka" 🤷
no tak jak mam swoje zdanie to pluje jadem 😅🐍 za to tobie życzę więcej empatii 😘

Hej. Wróciłam właśnie od gin. I w 9dc po stosowaniu aromka mam 2 pęcherzyki. Pierwszy w lewym 14x14, drugi w prawym 13x10. Endometrium 5,1 mm. Jest problem ze śluzówka.
Planowana owulacja okiem lekarza sb/nd.
Kolejny monitoring mam w czwartek, więc zobaczymy co przyniesie i czy mogę podejść do inseminacji.
Jestem lekko rozczarowana, że tylko 2 :(
Nie zwiększy to jakoś istotnie szans ciazy.
Tak jak @AScarlett napisała.
Ciąża bliźniacza jest powikłaniem inseminacji. Przy 3 pęcherzykach mój lekarz zostawia decyzję pacjentce, powyżej 3 daje dupka i zakazuje współżycia. Im więcej pęcherzyków tym większe ryzyko powikłań jak przy hiperstymulacji. Sztuka przy takiej stymulacji polega na takim dobraniu leków, by był 1-2 pęcherzyki dominujące.
Wiadomo, że przy długich staraniach chciałybyśmy 10 pęcherzyków, żeby „zwiększyć szanse”, ale niestety nie tędy droga 🤷🏼‍♀️
Nie ma co się załamywać, dobrze dobrali Ci leki, więc teraz tylko pozytywne myślenie i trzymam kciuki za szczęśliwe zakończenie procedury 😊

Powiesz coś więcej ? 😁 Szukamy coś z mężem na końcówkę września i nie wiem czy to dobry kierunek 😁
zebrałam dla Ciebie ekspresowy wywiad, jeśli masz jakieś bardziej konkretne pytania to dawaj, bratowa będzie odpowiadać 😅 oni byli w czerwcu ale widzę, że we wrześniu jest tak idealna pogoda 🌕

Załączniki

• IMG_9555.jpeg
    IMG_9555.jpeg
    106,1 KB · Wyświetleń: 75
reklama
Do góry