reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

Ja jestem wkur*, bo ciąża poprostu uratowałaby mi tyłek w sytuacji w której aktualnie się znajduję w robocie.
Mam po prostu dzisiaj chyba już level hard PMS, wszystko mnie irytuje.
Jedna ma na zawołanie, a druga jak za karę, latami się stara.
To wszystko jest tak niesprawiedliwe. W dupsku mam te wszystkie rady, że muszę zluzować i to od znajomych mamusiek. Żadna z nich nie była w mojej sytuacji, żadna.
Już musiałam to wyrzygać, bo szlak mnie trafia.
Jeszcze wczoraj uslyszalam od koleżanki, że o czas na drugie po 800 plus wchodzi. Kur, oddam Ci je za darmo, bierz. Ja chce tylko zostać mamą. Ja pier.
Też to od rana przerabiam w pracy. Na szczęście nikt nie pyta bezpośrednio mnie o to, ale słyszę rozmowy w kuchni, "Nie myślałam o drugim dziecku, ale jak wejdzie 800+ to może?". Naprawdę myślałam, że motywacja socjalna dla rozmnażania jest popularna u patolki, ale jak widać, patolka ma różne oblicza i na strzeżonych wypasionych osiedlach jest jej tyle samo.

A nam tylko podatki wzrastają, ZUSY coraz większe i bla bla bla i oczywiście dla niepłodnych zero wsparcia.

Wkurzaj się, ile potrzebujesz! :)

reklama
Ja jestem wkur*, bo ciąża poprostu uratowałaby mi tyłek w sytuacji w której aktualnie się znajduję w robocie.
Mam po prostu dzisiaj chyba już level hard PMS, wszystko mnie irytuje.
Jedna ma na zawołanie, a druga jak za karę, latami się stara.
To wszystko jest tak niesprawiedliwe. W dupsku mam te wszystkie rady, że muszę zluzować i to od znajomych mamusiek. Żadna z nich nie była w mojej sytuacji, żadna.
Już musiałam to wyrzygać, bo szlak mnie trafia.
Jeszcze wczoraj uslyszalam od koleżanki, że o czas na drugie po 800 plus wchodzi. Kur, oddam Ci je za darmo, bierz. Ja chce tylko zostać mamą. Ja pier.
Monsters Inc Hug GIF

Coś w tym jest. Mój młody ma podstawkę pod kibelek i często do 💩 sobie ja podsuwam, łatwiej idzie 😂
Musze spróbować 😂😂😂 nie wpadlam na to, a jak siedze na troni to patrze na te podstawke 😂😂

A ja jestem pozytywnie zaskoczona, za 2 dni powinnam zacząć sikać na ovulaki a sobie już dzisiaj nasikałam właśnie i wysoko mi ocenił premom tego ovulaka, nic nie ucieszyłoby mnie bardziej niz ovulka na koniec tygodnia. Trzymajcie kciuki.

To dobrze, moze pod koniec tygodnia sie uda:) chyba tez dzis sikne, mam 9dc, a nóż bedzie szybciej 😃😃😃

Beta 11 maj 6,7
Beta 13 maj 36,2
Progesteron 15,2

Chyba dobrze? 🥰

Pięknie! Gratulacje! Trzeba przełamac te czerwien na pierwszej stronie!

Hej dziewczyny, podsyłam zdjęcia dzisiejszego testu, oczywiście ja jak zawsze- jakąś tam kreske widzę 🤣ale tak naprawdę niestety jest biało także czekam na okres który podobno ma przyjść dzisiaj..
A jeszcze jadąc do pracy, na polu widziałam z 10 bocianów a tu doooopa 😒
Zobacz załącznik 1526144Zobacz załącznik 1526145Zobacz załącznik 1526146

Ja widze cień 😎😎😎

No właśnie nie jest .. zostały mi jeszcze testy z rossmanna i chcę zużyć. Po trzech minutach zdjęcie zrobione
Peak jak nic;)

Ja dzis sprzatanie, zakupy, pare rzeczy musze na miescie zalatwic i odpoczywam po wczorajszej zapoerdolce🙈🙈🙈 ludzie nas zmiażdżyli 🙈🙈🙈 ale to dobrze $$$ sie zgadza 😂😂😂 wczoraj przyszly mi zapasy,
Kupilam dwa opakowania owulakow za 15
Zł, tych z domowe laboratorium na allegro:)

Załączniki

• IMG_7742.jpeg
    IMG_7742.jpeg
    1,8 MB · Wyświetleń: 61
Też to od rana przerabiam w pracy. Na szczęście nikt nie pyta bezpośrednio mnie o to, ale słyszę rozmowy w kuchni, "Nie myślałam o drugim dziecku, ale jak wejdzie 800+ to może?". Naprawdę myślałam, że motywacja socjalna dla rozmnażania jest popularna u patolki, ale jak widać, patolka ma różne oblicza i na strzeżonych wypasionych osiedlach jest jej tyle samo.

A nam tylko podatki wzrastają, ZUSY coraz większe i bla bla bla i oczywiście dla niepłodnych zero wsparcia.

Jeśli to spowoduje baby boom wśród moich znajomych to bedzie mi ciężko... serio.
Mialam ostatnio sen, że moja przyjaciółka- mama 2 dziewczynek - powiedziała mi, że jest w 3 ciąży, bo wpadli. Obudziłam się w strasznym nastroju.

A co do samej podwyżki. Ja jestem przeciwna dawaniu kasy ot tak, zwłaszcza że nikt nie sprawdzą, czy to idzie na dzieci. Wolałabym zeby zamiast tego dali kasę na publiczne żłobki, żeby były miejsca dla dzieci, a kobiety mogły wrócić do pracy. To by była aktywizacja i wzrost ekonomiczny, a nie socjal.

Taaa. a najlepsze jest to, że robią to po to żeby zachęcić ludzi do powiększania rodziny. Ale czemu nie pomysleli, że są tysiące par, które chciałyby, ale borykają się z niepłodnościa. Dlaczego K*wa mać Leczenie niepłodności, inseminacje, wszytskie badania i in-vitro nie są ogólnodostępne, na nfz i to w każdym mieście, a nie tylko tych największych. I niech k*wa porządnie wyedukują tych ginekologów bo to co poniektórzy sobą reprezuntują to lekko powiedziawszy ŻENUA!

I to mnie właśnie tak wkurza, że teraz:
a) patusiarnia będzie mnożyć się jeszcze bardziej, a tam wiadomo, niepłodność nie występuje
b) zamiast zająć się wspieraniem walki z niepłodnością, to wolą podnieść socjal (chociaż od dawna wiadomo, że ich troska o życie jest mniej więcej do momentu narodzin) - ale nie powinnam się dziwić, nie ich target, osoba podchodząca do in vitro raczej na nich nie zagłosuje
c) patrzą na kobiety jak na krowy rozpłodowe, którym da się 800 zł i niech rodzą

z góry przepraszam, ja się zawsze odpalam jak wchodzi temat polityki i robienia dzieci dla socjalu

Jeśli to spowoduje baby boom wśród moich znajomych to bedzie mi ciężko... serio.
Mialam ostatnio sen, że moja przyjaciółka- mama 2 dziewczynek - powiedziała mi, że jest w 3 ciąży, bo wpadli. Obudziłam się w strasznym nastroju.

A co do samej podwyżki. Ja jestem przeciwna dawaniu kasy ot tak, zwłaszcza że nikt nie sprawdzą, czy to idzie na dzieci. Wolałabym zeby zamiast tego dali kasę na publiczne żłobki, żeby były miejsca dla dzieci, a kobiety mogły wrócić do pracy. To by była aktywizacja i wzrost ekonomiczny, a nie socjal.
Zgadzam się w 100% u nas na wsi to nawet żłobka nie ma dla mniejszych dzieci. A przedszkole dopiero od 3 lat..

I to mnie właśnie tak wkurza, że teraz:
a) patusiarnia będzie mnożyć się jeszcze bardziej, a tam wiadomo, niepłodność nie występuje
b) zamiast zająć się wspieraniem walki z niepłodnością, to wolą podnieść socjal (chociaż od dawna wiadomo, że ich troska o życie jest mniej więcej do momentu narodzin) - ale nie powinnam się dziwić, nie ich target, osoba podchodząca do in vitro raczej na nich nie zagłosuje
c) patrzą na kobiety jak na krowy rozpłodowe, którym da się 800 zł i niech rodzą

z góry przepraszam, ja się zawsze odpalam jak wchodzi temat polityki i robienia dzieci dla socjalu
ja też mam mega wkurw z tego tytułu a jeszcze potrafi chujek z roboty mi powiedzieć, że nie powinnam się burzyć bo „KTO BĘDZIE ZARABIAŁ NA MOJĄ EMERYTURĘ, jego dzieci bo przecież nie moje” … 😡

reklama
Do góry