reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

reklama
Jeśli to spowoduje baby boom wśród moich znajomych to bedzie mi ciężko... serio.
Mialam ostatnio sen, że moja przyjaciółka- mama 2 dziewczynek - powiedziała mi, że jest w 3 ciąży, bo wpadli. Obudziłam się w strasznym nastroju.

A co do samej podwyżki. Ja jestem przeciwna dawaniu kasy ot tak, zwłaszcza że nikt nie sprawdzą, czy to idzie na dzieci. Wolałabym zeby zamiast tego dali kasę na publiczne żłobki, żeby były miejsca dla dzieci, a kobiety mogły wrócić do pracy. To by była aktywizacja i wzrost ekonomiczny, a nie socjal.
To co mówisz to bardzo rozsądny pomysł, ale takim te gnoje nie kupią wyborców…

Taaa. a najlepsze jest to, że robią to po to żeby zachęcić ludzi do powiększania rodziny. Ale czemu nie pomysleli, że są tysiące par, które chciałyby, ale borykają się z niepłodnościa. Dlaczego K*wa mać Leczenie niepłodności, inseminacje, wszytskie badania i in-vitro nie są ogólnodostępne, na nfz i to w każdym mieście, a nie tylko tych największych. I niech k*wa porządnie wyedukują tych ginekologów bo to co poniektórzy sobą reprezuntują to lekko powiedziawszy ŻENUA!
bo Polska pato-katolicki kraj :)

Dołączam do wkurwionych. Jak o tym wczoraj przeczytałam, to mi ręce opadły. Uważam, że jeżeli już ma być jakaś dopłata do samego faktu posiadania dziecka, to powinno to być np. w bonach, jak bon turystyczny (o samym bonie turystycznym co myślę już się nie będę wypowiadać), które mogą być używane do zapłaty za przedszkole, żłobek, zajęcia pozalekcyjne, jakieś obozy letnie i półkolonie czy w sklepach z wyłącznie dziecięcymi artykułami czy przyborami szkolnymi. Wiem, że to niewykonalne, a patola i na to by znalazła sposób, typu kupowanie wózków za bony i sprzedawanie na allegro, ale mimo wszystko.

A jeszcze bardziej mnie boli, że z tego co kojarzę to świadczenia z funduszu alimentacyjne są niższe niż te 800zl. To jest dopiero paranoja.

Mamy tyle problemów socjalnych w tym kraju. Alkoholicy terroryzują rodziny i nikt nie jest w stanie ich zmusić do leczenia, są niebezpieczni dla siebie i rodziny, policja przyjeżdża, zabiera delikwenta na wytrzewialke i o 8 rano znów wraca do domu, w dodatkiem z rachunkiem na kilka stów. I ma prawo do tego domu wrócić, bo jest zameldowany przecież i nie można go nie wpuścić.

Psychiatria dziecięca leży i kwiczy, psychiatria dorosłych zresztą też. Zamykają kolejne oddziały w szpitalach zabijając lub okaleczając potencjalnych pacjentow, bo zamknięcie jedynej neurologii w mieście i konieczność dowiezienia do innego szpitala oddalonego godzinę w przypadku np. udaru to mogą już być nieodwracalne zmiany lub po prostu śmierć.

Po prostu nie mam siły na ten kraj.

reklama
Hej, nie udzielałam się zbytnio u was w tematach, ani nawet nie zapisywałam się na ten miesiąc żeby testować. W sumie nie wiem czemu, nowa praca, studia, córka i ten miesiąc był całkiem na luzie.. od kilku dni okres się spóźniał, ale skoro kp to już się tak zdarzało, że przychodził później, ale dzisiaj w pracy mnie zaczęło mdlić i natchnęło mnie żeby kupić test..i oto wynik ☺️
Fajnie... Ale żadna z nas nie zinterpretuje Ci wyniku, ponieważ wiele z nas czegoś takiego nie widziało w swoim życiu. Polecam przeczytać 1 post zanim wparuje sie do kogoś na wątek.

Do góry