reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

Co się stało kochana? Wkurwili Cię...
w skrócie powiedzieli mi wczoraj w aptece, że kierowniczka mi wystawi dzisiaj receptę farmaceutyczną, żebym mogła wykupić clo w innej aptece. I że ona jest 13-21 w pracy. Więc o 20 zadzwoniłam pytać co z tą recepta, a ta kierowniczka wyskoczyła na mnie z ryjem, że ją stawiam pod ścianą. I że mi jej nie wystawi. Mają moje namiary w aptece, ale nikt nie raczył do mnie zadzwonić z informacją, że jednak jej nie wystawia. Piątek. Godzina 20. A my od jutra nie mamy leku. Jakby zadzwonili o 13, to bym jeszcze była w stanie coś zdziałać, ale oni ewidentnie mnie olali. Odpaliłam wrotki i przez 20 minut dyskutowałam z babą, kazała mi dzwonić do faceta, który wystawiał dwie pierwsze recepty,l farmaceutyczne, podała numer. Okazało się, że jest zupełnie inaczej niż mi cały czas opowiadał personel apteki od trzech tygodni i że on jest w tak samo trudnej sytuacji jak my tak naprawdę. Koniec końców dostaliśmy receptę o 21.41. Koleś wkurwiony, ja wkurwiona, wszyscy wkurwieni.

reklama
Hej dziewczyny, jestem tu nowa, i powiem szczerze że już tracę nadzieję... staramy się już 8 miesięcy i szczęśliwego końca nie widać. Testy owulacyjne wszystkie wychodzą negatywne (na zdjęciu paski z dni cyklu 7-13 przy wahaniach cykli 21-27). Byłam przy ostatnim cyklu na usg i gin potwierdził ze na jego oko owulacja przebiega prawidłowo. Trzymam kciuki za Was wszystkie ❤️

20230513_072840.jpg

Heloł w upragnioną sobotę! Dziś też tak u Was gorąco?☀️
Ja się zaraz zbieram do fryzjera, w końcu malowanko, bo już na mój odrost przykro patrzeć😃 na obiad idziemy że Starym na sushi i piwko 🍣 także dziś dzień przyjemności 😉
A wieczorem oczywiście Bejba 😃 🇵🇱

Hej dziewczyny, jestem tu nowa, i powiem szczerze że już tracę nadzieję... staramy się już 8 miesięcy i szczęśliwego końca nie widać. Testy owulacyjne wszystkie wychodzą negatywne (na zdjęciu paski z dni cyklu 7-13 przy wahaniach cykli 21-27). Byłam przy ostatnim cyklu na usg i gin potwierdził ze na jego oko owulacja przebiega prawidłowo. Trzymam kciuki za Was wszystkie ❤️

Zobacz załącznik 1525523
Cześć ;) po pierwsze zerknij na pierwsza stronę i zapisz się na testowanie jeśli chcesz do nas dołączyć :) po drugie, zmień testy owulacyjne - chyba najczęściej polecane to Domowe Laboratorium. Mi te horien również nie wychodziły, dopiero z DL zobaczyłam jak na żywo wyglada prawdziwy peak. A jeśli masz zapas tych, to spróbuj je dłużej moczyć w siusiach, ponoć wtedy lepiej sie wybarwiaja. No i po trzecie 8 miesięcy to nie tak długo i nie ma co się poddawać. Załączam Ci listę badań, które możesz wykonać jeśli chcesz rozpocząć już diagnostykę ;)

Załączniki

• IMG_9454.jpeg
    IMG_9454.jpeg
    44,9 KB · Wyświetleń: 41
Ostatnia edycja:
Dzień dobry Dziewczyny w tę piękną sobotę! ☀️@ w końcu wczoraj wieczorem przyszła, więc zaczynam nowy cykl z nową, wielką nadzieją ❤️

Chciałabym dodać historię do cyklu ‚śpiewanie wątpliwych piosenek’:
Jako dzieciak w domu cały czas miałam włączoną Vivę, bo uwielbiałam tańczyć i poskutkowało to śpiewaniem refrenu ‚k****skiego życia’ Peji w czasie gry w planszówki z mamą. Miny rodzicielki chyba nie muszę opisywać xD

Ja się zaraz zbieram do fryzjera, w końcu malowanko, bo już na mój odrost przykro patrzeć😃 na obiad idziemy że Starym na sushi i piwko 🍣 także dziś dzień przyjemności 😉
U nas ma być dziś 20 stopni ☀️ wczoraj wyciągnęłam starego nad jezioro dziś mamy ogarniać ogródek. No i pewnie będzie jakieś sprzątanko. Może się w końcu zmobilizuje do zrobienia paznokci? Bo robię je od 1.5 tygodnia 😂

U nas ma być dziś 20 stopni ☀️ wczoraj wyciągnęłam starego nad jezioro dziś mamy ogarniać ogródek. No i pewnie będzie jakieś sprzątanko. Może się w końcu zmobilizuje do zrobienia paznokci? Bo robię je od 1.5 tygodnia 😂
a zajmiesz się moimi też? 😂 musiałam wizytę przełożyć o 2 tyg a mam już takie połamańce, że nie mogę patrzeć xd

U mnie dzisiaj będą 22 stopnie ☀️😎 w planach dalsza walka z działką, dzisiaj już przyjeżdża tata na ratunek 😅

Sama robisz paznokcie? 😊

Cześć ;) po pierwsze zerknij na pierwsza stronę i zapisz się na testowanie jeśli chcesz do nas dołączyć :) po drugie, zmień testy owulacyjne - chyba najczęściej polecane to Domowe Laboratorium. Mi te horien również nie wychodziły, dopiero z DL zobaczyłam jak na żywo wyglada prawdziwy peak. A jeśli masz zapas tych, to spróbuj je dłużej moczyć w siusiach, ponoć wtedy lepiej wiec wybarwiaja. No i po trzecie 8 miesięcy to nie tak długo i nie ma co się poddawać. Załączam Ci listę badań, które możesz wykonać jeśli chcesz rozpocząć już diagnostykę ;)
Hej, wielkie dzięki za odpowiedź :) dobrze wiedzieć że te testy się nie cieszą dobra opinia bo mnie już z nimi trafia. Spróbuję moczyć bo mam jeszcze pudełko. Zapis na testowanie to zapis na dzień w którym robimy ciążowy?

reklama
a zajmiesz się moimi też? 😂 musiałam wizytę przełożyć o 2 tyg a mam już takie połamańce, że nie mogę patrzeć xd
Ja ogólnie robię tylko sobie, nie jestem w tym jakaś super 😅 kupiłam lampę jakieś 10 lat temu i od tej pory sama trzaskam. Jak patrzę na ceny hybryd czy żeli w salonach to mnie skręca. Jedyne co to robiłam lokatorce na studiach a potem jednej kumpelce z pracy oczywiście wszystko za butelkę wina. Bo przecież na jedno i drugie oko trzeba wypić 😂 także mogę się zająć ale na Twoja własna odpowiedzialność 😂

Do góry