reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

reklama
Niestety u mnie przy kotach sprzątanie to jest totalna walka z wiatrakami 🤡 Mam bardzo puchatą rasę, ich sierść dosłownie cały czas unosi się w powietrzu, aby po jakimś czasie wdzięcznie osiąść np. w kawie lub obiedzie. Dodatkowo wszędzie jest żwirek, pomimo robocika sprzątającego. A jak jeszcze osrają sobie dupy i tego nie zauważę, to dopiero jest jazda 😂
ja ostatnio wyciagnęłam sierść kota z między zębów. A mam zwykłego dachowca xD

O, a mogę zarzucić temat?
Powiedzcie: jakbyście miały podzielić się jednym tipem odnośnie sprzątania, prania, prowadzenia ogarniętej chaty to co by to było?
Ja: ogarnianie chaty codziennie rpzez 15 minut. Jest to gamechanger.
u mnie generalnie zasada że każda rzecz musi mieć swoje miejsce. Jak nie ma to leży gdziekolwiek i robi się chaos a co za tym idzie bałagan. Takie ogarnianie szybkie też jest łatwiejsze bo po prostu odkładam wszystko tam gdzie ma być a nie przekładam z miejsca na miejsce

Powiedzcie: jakbyście miały podzielić się jednym tipem odnośnie sprzątania, prania, prowadzenia ogarniętej chaty to co by to było?
facet jest pełnoprawnym mieszkańcem i tak samo jest zobowiązany do ogarniania chaty jak kobieta.

Teraz już to się stosuje na większą skalę, ale w pokoleniu moich rodziców to kobieta była za wszystko odpowiedzialna. Jak wspominam matkę wiecznie targającą zakupy, ogarniającą trójkę dzieci, latającą na szmacie i stojącą przy desce do prasowania i przy garach jednocześnie, gdy mój ojciec lezal na kanapie przed tv, to aż mnie trzęsie.

I jeszcze druga rada: parownica zamiast żelazka

ja ostatnio wyciagnęłam sierść kota z między zębów. A mam zwykłego dachowca xD
Kotecki ❤️
Cat Smoking GIF by sheepfilms

1. może to nie tip, ale ja zawsze sprzatałam w soboty. A że sprzatam bardzo dokładnie to zajmowało mi to pól dnia, łacznie z pranieim, ścieranie kurzu. Odkąd zaczęłam sprzątać w czwartki część i piątek II część, moej życie stało sie piekniejsze.
2. gotuję obiad dzień wcześniej, często więcej i zamrażam
3. pozwoliłam męzowi wybrac nowy odkurzacz pionowy, co by był cały cza pod ręka. Odkąd go mamy nie pamiętam co to odkurzanie, bo mąż jest tak zajarany "nówką" modelem, że co chwile chodzi i odkurza :D

Ostatnia edycja:
U mnie w domu 4 koty wiec najlepiej codziennie odkurzyć podłogi (lecę na szybko ręcznym odkurzaczem) i blaty. Z reszta niech się dzieje wola nieba 😅 kurzu tez mam tyle niewiadomo skąd, ledwo co coś wytrę to po godzinie już zakurzone 🤬

A ja się przyzwyczajam 😂 kurz leży? Też se poleżę.
A tak serio to po prostu ogarniam na bieżąco. Chociaż przy psie to zawsze trochę syfu jest

reklama
Do góry