reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

reklama
Jeszzcze 2, 3 dni...

U mnie tak bylo przez te dwa dni, a dzisiaj jak zabolało to ojejciu, zasnełam po zazyciu tabletki na krotką drzemkę, już mi lepiej.

Ja widzę saszetki 30 szt za 60 zł to, o co pytałam - na allegro, czy o czym innym piszecie?

Myślę, że stres robi swoje.

Kto wie, może nie przyjdzie.
nie ma szans, żeby nie przyszła, termin na czwartek, a dzisiaj z nadgorliwości siknęłam rano i zostałam oślepiona bielą 😝

No jeśli średnio masz cykle po 28 dni to średnio faza lutealna trwa 14 dni, czyli wychodzi , że owu mogłaś mieć koło 15 DC. Ale to tak średnio bo każda kobieta ma różnie no i oczywiście jeśli ci się owu nie przesunela.
Prog skacze, więc może nie masz niedomogi. Jeśli wyjdzie ci test, to wtedy szybko na betę+ progesteronu. Jeśli będzie trzeba to lekarz na pewno da ci dupka albo innego proga 😏
jeszcze jedno pytanko 🙈 znalazłam w szafce stary Duphaston.. czy to będzie głupie jeśli zacznę go brać od dziś tj 23dc ? 🥴

Wyłapałam pika , zapowiada się trzoning, tylko jedna dziwna rzecz w tym cyklu, nie zauważyłam na zewnątrz płodnego śluzu...🤔 a zawsze na 2 dni albo na dzień przed się pojawiał🫣

Załączniki

• 20230509_185054.jpg
    20230509_185054.jpg
    882,3 KB · Wyświetleń: 91
Jeszzcze 2, 3 dni...

U mnie tak bylo przez te dwa dni, a dzisiaj jak zabolało to ojejciu, zasnełam po zazyciu tabletki na krotką drzemkę, już mi lepiej.

Ja widzę saszetki 30 szt za 60 zł to, o co pytałam - na allegro, czy o czym innym piszecie?

Myślę, że stres robi swoje.

Kto wie, może nie przyjdzie.
Pisałyśmy o miovelii pro :)

Pewnie się cieszysz, wkońcu coś może ruszy w Twojej sprawie, i potraktują Cię poważnie w klinice.

Tak, tylko ze w piątek idę na hormony i chciałam wszystkie wyniki wziąć ze sobą, no ale wizyta się przyspieszyła. Tam na miejscu robią od razu usg i pobieranie krwi. Najgorsze jest to ze dzisiaj dostałam okres i w czwartek to będzie 3 dzień okresu więc będzie rzeź na tym usg 🤦‍♀️

Tak, tylko ze w piątek idę na hormony i chciałam wszystkie wyniki wziąć ze sobą, no ale wizyta się przyspieszyła. Tam na miejscu robią od razu usg i pobieranie krwi. Najgorsze jest to ze dzisiaj dostałam okres i w czwartek to będzie 3 dzień okresu więc będzie rzeź na tym usg 🤦‍♀️
Ojej, kurde mogli wytrzymać chociaż do poniedziałku z tą wizytą, usg w okres nic przyjemnego współczuję, szkoda , że nie uda się wziąść świeżych wyników, ale może chociaż weź starsze , które masz🙂

reklama
Ja właśnie siadam do nauki. Już powoli nie daję rady. Na szczęście moja teściowa ratuje sytuacje i np. dzisiaj zadzwoniła mi rano, że jak będę wracać z pracy to mam przyjechać po obiad. I mam szamkę na dwa dni. A najlepsze jest to, że pilnuje wytycznych mojej diety! Ostatnio mi mówi: zrobiłabym to i tamto na obiad, ale nie zjesz, szok! Poza tym zameldowałam w pracy, że w piątek pracuję zdalnie, więc będzie więcej czasu na zakuwanie.
Powiem Ci spoko masz tą teściowa 😁

Do góry