reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

reklama
Sama jestem zaskoczona takim wynikiem, ale jak zwykle przyjmuje na klatę. Może kolejny cykl przyniesie coś dobrego. Testy premom hcg już mam, owulacyjne nadejdą lada dzień. Póki co nie wywieszam białej flagi, moc niech będzie po naszej stronie. Zresztą doczytałam jeszcze:

"Wyniki naszego badania pokazują, że już po godzinie spaceru na łonie natury zmniejsza się aktywność w obszarach mózgu zaangażowanych w przetwarzanie stresu" – powiedziała Sonja Sudimac, główna autorka badania. "To ważne odkrycie, ponieważ po raz pierwszy pokazuje związek przyczynowy między narażeniem na kontakt z naturą a zmianami w obszarach mózgu związanych ze stresem".

Mniej stresu, lepsza kondycja, większe dotlenienie, i oczywiscie zmniejszenie ryzyka cukrzysty typu 2, poprawa poziomu cholesterolu i insuliny.

Kolejny cykl to nowa szansa.

Czy któraś z Was to stosuje?
Mi właśnie to poleciła wczoraj ginekolog i dała próbki, przynajmniej sobie chociaż sprawdze czy da się to pić 😅

Szczerze mówiąc nie wiem jak stymulacja wpływa na kolejne owulacje, ale stosuje się ją również u osób, które mają swoje owulki. Decydując sie na stymulację u mnie przeważyła perspektywa większej szansy na ciąże dzięki większej ilości pęcherzyków, a skutków ubocznych nie analizowałam.. W tym cyklu niestety pojawiła się dodatkowo torbiel.

U mnie stymulacja nie przyspieszyła owu i miałam standardowo w 16-17 dc.
Które to podejście do IUI, jeśli mogę zapytać?
Trzymam kciuki 🤞🏼
Trzecie, ale z pierwszej był biochem, także jeszcze próbuje.

Ja mam dzisiaj 19 DC, 5/6DPO... cycki jakieś takie ciężkie, pełniejsze... Nie wiem... nie chce sobie wkręcać... ale chyba zacznę testowanie :D
I mnie 25 DC. Według kalendarzyka 8dpo, ale nie mam pojęcia kiedy była owulka bo nie czułam objawów. Cykle 30/31 dniowe. Ostatni okres trwał 8 dni, zazwyczaj trwa 7 . Póki co nic nie czuję, w cyckach pusto , brzuch też nie boli....

@Brownie1992 przepisz mnie z pauzy na 23 maja na testowanie.
Nie oszukujmy się, i tak będę testować. Chociaz 3 cykl pod rząd z ciąża to raczej niemożliwe 🤦‍♀️ Ale lekarka powiedziała że mamy próbować, więc nie h się dzieje co chce.
Przepisane 🥰
Kurcze no 3 razy pod rząd to nawet nie wiem czy @pluto_nova byś nie przebiła, ale wierzę w magię liczb i do trzech razy sztuka 😘

reklama
Cześć dziewczyny! Ja już po usg. Dziś 11dc i totalny brak pęcherzyka dominującego. Obrazowo jajniki wyglądają jak policystyczne, ale nie są powiększone. W badaniach hormonalnych nic nie wskazuje na PCOS. W piątek kolejne usg. No i mam przywróconą metforminę.

Ruszam na jakiś spacer! Miłego popołudnia dla wszystkich. Wieczorem postaram się nadrobić wiadomości z dzisiaj. :)

Do góry