reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

Mi po takim czasie lekarz zlecił podstawowe tj. morfologia, glukoza, cholesterol, żelazo, sód, potas, witamina D. Od razu też prosił, aby mąż zrobił podstawowe badanie nasienia.
Po następnych 6 miesiącach skierował do szpitala na badania hormonów w I fazie. W miedzy czasie robilam tez badanie sono hsg, ale to ze względu na podejrzenie przegrody macicy.

Edit: podstawy robiłam po 4 cs, a hormony teoretycznie po 12 cs żeby załapać się na NFZ, a w praktyce był to 10 cs.
To samo miałam ja, półtora roku i w końcu ale niestety w 9 tc serduszko przestalo bić.

reklama
to ja tylko powiem, że pierwszą biopsję miałam pobieraną w I fazie, a drugą w II 😅
Ja aktualnie jestem w szpitalu na I fazie. U mnie się potwierdziło i biopsja tylko w drugiej fazie... Ale już starsznie się boje tego badania. I mega przykro, że w tym cyklu musimy odpuścić starania...😓
Czy Tobie coś wyszło po tej biopsji?
Czy po już można wznowić starania?

Ja aktualnie jestem w szpitalu na I fazie. U mnie się potwierdziło i biopsja tylko w drugiej fazie... Ale już starsznie się boje tego badania. I mega przykro, że w tym cyklu musimy odpuścić starania...😓
na pierwszej biopsji pobieranej podczas histeroskopii wyszły mi komórki cd138 świadczące o przewlekłym stanie zapalnym macicy. Miałam antybiotyki i potem miałam kolejną biopsję i już było czysto.
Mi lekarz mówił, że w cyklu w którym jest biopsja można się starać, ale to raczej się nie uda, bo endometrium jest uszkodzone. Bądź co bądź, ja zaszłam w ciążę w cyklu z biopsją, tylko zaraz tę ciążę straciłam.

Trzymam kciuki za badanie, oby wyniki były tylko dobre.✊✊

na pierwszej biopsji pobieranej podczas histeroskopii wyszły mi komórki cd138 świadczące o przewlekłym stanie zapalnym macicy. Miałam antybiotyki i potem miałam kolejną biopsję i już było czysto.
Mi lekarz mówił, że w cyklu w którym jest biopsja można się starać, ale to raczej się nie uda, bo endometrium jest uszkodzone. Bądź co bądź, ja zaszłam w ciążę w cyklu z biopsją, tylko zaraz tę ciążę straciłam.
Bardzo mi przykro... 😪

Hej, ja będę pauzować. Jestem już po owu kilka dni, a seksu nie było :p może jeszcze uda się zatestowac pod koniec maja, ale to będę informować :)

Pięknej majówki dla Was, dla testujących II kresek, dla trzonujacych dużo przyjemności i bliskości :) niech to będą piękne dni

reklama
Do góry