reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

Mi po takim czasie lekarz zlecił podstawowe tj. morfologia, glukoza, cholesterol, żelazo, sód, potas, witamina D. Od razu też prosił, aby mąż zrobił podstawowe badanie nasienia.
Po następnych 6 miesiącach skierował do szpitala na badania hormonów w I fazie. W miedzy czasie robilam tez badanie sono hsg, ale to ze względu na podejrzenie przegrody macicy.

Edit: podstawy robiłam po 4 cs, a hormony teoretycznie po 12 cs żeby załapać się na NFZ, a w praktyce był to 10 cs.
To samo miałam ja, półtora roku i w końcu ale niestety w 9 tc serduszko przestalo bić.

reklama
to ja tylko powiem, że pierwszą biopsję miałam pobieraną w I fazie, a drugą w II 😅
Ja aktualnie jestem w szpitalu na I fazie. U mnie się potwierdziło i biopsja tylko w drugiej fazie... Ale już starsznie się boje tego badania. I mega przykro, że w tym cyklu musimy odpuścić starania...😓
Czy Tobie coś wyszło po tej biopsji?
Czy po już można wznowić starania?

Ja aktualnie jestem w szpitalu na I fazie. U mnie się potwierdziło i biopsja tylko w drugiej fazie... Ale już starsznie się boje tego badania. I mega przykro, że w tym cyklu musimy odpuścić starania...😓
na pierwszej biopsji pobieranej podczas histeroskopii wyszły mi komórki cd138 świadczące o przewlekłym stanie zapalnym macicy. Miałam antybiotyki i potem miałam kolejną biopsję i już było czysto.
Mi lekarz mówił, że w cyklu w którym jest biopsja można się starać, ale to raczej się nie uda, bo endometrium jest uszkodzone. Bądź co bądź, ja zaszłam w ciążę w cyklu z biopsją, tylko zaraz tę ciążę straciłam.

Trzymam kciuki za badanie, oby wyniki były tylko dobre.✊✊

na pierwszej biopsji pobieranej podczas histeroskopii wyszły mi komórki cd138 świadczące o przewlekłym stanie zapalnym macicy. Miałam antybiotyki i potem miałam kolejną biopsję i już było czysto.
Mi lekarz mówił, że w cyklu w którym jest biopsja można się starać, ale to raczej się nie uda, bo endometrium jest uszkodzone. Bądź co bądź, ja zaszłam w ciążę w cyklu z biopsją, tylko zaraz tę ciążę straciłam.
Bardzo mi przykro... 😪

Hej, ja będę pauzować. Jestem już po owu kilka dni, a seksu nie było :p może jeszcze uda się zatestowac pod koniec maja, ale to będę informować :)

Pięknej majówki dla Was, dla testujących II kresek, dla trzonujacych dużo przyjemności i bliskości :) niech to będą piękne dni

reklama
Do góry